יום רביעי, 17.12.2025 שעה 22:54
ליגת העל Winner 25-26
3512-3414הפועל ב"ש1
3017-3514בית"ר ירושלים2
2816-3114מכבי ת"א3
2214-2614מכבי חיפה4
2218-2614הפועל ת"א5
2231-2814מכבי נתניה6
1826-2214מ.ס אשדוד7
1719-1614בני סכנין8
1524-2114הפועל חיפה9
1425-1914הפועל פ"ת10
1433-1414עירוני טבריה11
1320-1614עירוני ק"ש12
1120-1314הפועל ירושלים13
436-1014מכבי בני ריינה14

אושר ההסכם החדש על מתווה הזרים לחמש שנים

כפי שנחשף ב-ONE, מנהלת הליגות הודיעה על אישור ההסכם במסגרתו נקבעו התנאים לרישום 7 או 8 זרים. זוארץ: "רפורמה משמעותית עבור הכדורגל הישראלי"

|
הלדר לופס ועבדולאי סק (מרטין גוטדאמק)
הלדר לופס ועבדולאי סק (מרטין גוטדאמק)

כפי שנחשף ב-ONE, ישנן הסכמות על מתווה הזרים לחמש השנים הבאות בכדורגל הישראלי. הדבר נחתם בפגישה שהתקיימה בנושא בהשתתפות יו”ר ההתאחדות לכדורגל שינו זוארץ, יו”ר מנהלת הליגות ארז כלפון ונציגי ארגון השחקנים: ניר אלון ראש חטיבת הספורט, קרין סנדל היו”ר ומשה מישאלוף מנכ”ל הארגון.

החל מהעונה הקרובה, קבוצה בליגת העל שתרשום שחקן זר שמיני בטופס המשחק תיקנס בסכום כבד של 1.5 מיליון שקל, ולא תהיה זכאית למענק בסך כ-3 מיליון שקל ממשרד הספורט.

לצד הקנסות והשלילה מהמענק, נקבעו גם עלויות מינימום לרישום שחקנים זרים נוספים: העלות המינימלית לרישום שחקן זר שמיני לכל קבוצה תעמוד על כ-200 אלף דולר. גם רישום של זר שביעי יוביל להשלכות כלכליות קבוצה שתעשה כן תשלם קנס של כ-400 אלף שקל מהמענק הממשלתי, ותיאלץ לעמוד אף היא בדרישת שכר מינימלי של 200 אלף דולר לשחקן.

יו"ר מנהלת הליגות, ארז כלפון: “אני שבע רצון שהגענו להסכמות עם ארגון השחקנים. הפגישות והדיונים שלנו עם הארגון נערכו ברוח טובה כשלכולנו אותה מטרה, טובת הכדורגל והשחקן הישראלי. הקריטריונים שקבענו ופתיחת הליגה הארצית יקפיצו את מעמד השחקן הישראלי שיזכה לעוד אפשרויות לקבל דקות משחק וניסיון. אני בטוח שבראיה קדימה המתווה הנוכחי יצעיד אותנו קדימה ויקדם את הכדורגל הישראלי במסגרת הרפורמה הכללית שהעברנו”.

ארז כלפון, ""לכולנו אותה מטרה, טובת הכדורגל והשחקן הישראלי" (רדאד גארז כלפון, ""לכולנו אותה מטרה, טובת הכדורגל והשחקן הישראלי" (רדאד ג'בארה)

יו"ר ההתאחדות, שינו זוארץ: “מדובר ברפורמה מקיפה ומשמעותית מאוד עבור הכדורגל הישראלי, שתעצב את פניו בשנים הקרובות. היה ברור לנו לאורך כל הדרך שארגון השחקנים יהיה שותף ליוזמה שתכליתה אחת – קידום הענף. השחקן הישראלי והכלים להצלחתו, כאן ומעבר לים, הם תמיד הבסיס לכל מהלך שהובלנו ונוביל, כך גם מציאת האיזון הנכון בין הקבוצות הגדולות לצנועות יותר. שינויים מרחיקי לכת מביאים מעצם טבעם חששות בהתחלה, אבל כאשר בוחנים אותם לעומק אין ספק לגבי כנות הכוונות וזהות המטרות. ההסכמות האמורות יעזרו לכל השותפים למשחק לבנות עתיד עוד יותר טוב”.

ראש חטיבת הספורט בהסתדרות, ניר אלון: “אנחנו שמחים שהצלחנו להגיע להסכם החשוב למען הכדורגל והשחקן הישראלי. המטרה שלנו לאורך כל הדרך הייתה לשמור על הכדורגלן הישראלי, ובאמצעות הסכם זה, הצלחנו להבטיח את מקומם של השחקנים הישראלים במרכז העשייה ומתן אופק לדור הצעיר. 

“הקריטריונים בהסכם מאפשרים לשמור על האיזון הנכון שמצד אחד יתן לקבוצות אפשרות להצליח באירופה ומצד השני לשמור על השחקן המקומי. ארגון השחקנים יצא למאבק החשוב הזה מתוך אמונה אמיתית שקולו של השחקן הישראלי חייב להישמע. השחקנים התגייסו למאבק, ובסיוע שר התרבות והספורט, מיקי זוהר, הצלחנו להשיג את המטרה. אני בטוח שההסכם הזה יסייע לעוד שחקנים ישראלים לקבל הזדמנות ובמה ראויה, ובמקביל ישמור על רמת הזרים שמגיעים לשחק בישראל”.

ווסלי פטאצווסלי פטאצ'י מול קינגס קאנגווה (רדאד ג'בארה)



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */