יום שבת, 06.12.2025 שעה 10:59
ליגה אנגלית 25-26
337-2714ארסנל1
2816-3214מנצ'סטר סיטי2
2714-2014אסטון וילה3
2415-2514צ'לסי4
2311-1814קריסטל פאלאס5
2314-1814סנדרלנד6
2220-2414ברייטון7
2221-2214מנצ'סטר יונייטד8
2221-2114ליברפול9
2117-1514אברטון10
1918-2314טוטנהאם11
1918-1914ניוקאסל12
1922-2114ברנטפורד13
1924-2114בורנמות'14
1722-1914פולהאם15
1522-1414נוטינגהאם פורסט16
1426-1614לידס17
1228-1614ווסטהאם18
1028-1514ברנלי19
229-714וולבס20

למרות הצעות מפתות: פרמין לא מתכוון לעזוב

ברצלונה פתוחה למכירתו רק אם תגיע הצעה בלתי ניתנת לסירוב, אך הקשר שזוכה לעניין מבאיירן, ליברפול, צ'לסי ואתלטיקו מעוניין להמשיך בסגל של פליק

|
פרמין לופס (IMAGO)
פרמין לופס (IMAGO)

פרמין לופס, הקשר בן ה-22 שפרץ לתודעה בעונת 2023/24 והפך לאחת ההפתעות הנעימות של ברצלונה, ממשיך לעורר עניין בשוק ההעברות האירופי. שמו נקשר בשבועות האחרונים למספר קבוצות צמרת, מאתלטיקו מדריד, דרך באיירן מינכן, ועד לליברפול וצ'לסי מהפרמייר ליג, כשגם הליגה הסעודית לא נותרה אדישה. ההערכות הן שמדובר בגישושים שנועדו לבדוק את כוונותיו של השחקן ושל המועדון, אך נכון לעכשיו, עמדתו של פרמין ברורה לחלוטין: הוא לא שוקל לעזוב.

לפי דיווח עדכני שפורסם בקטלוניה, ברצלונה לא שוללת לחלוטין את האפשרות למכור את לופס, אך רק אם תגיע הצעה גבוהה במיוחד שתאלץ את ההנהלה לשקול מחדש את עתידו של השחקן. הקטלונים מחויבים למכור שחקנים בקיץ הקרוב כדי לאזן את התקציב ולהתאים את הסגל לחוקי הפייר פליי של לה ליגה, כולל האפשרות לעבור ליחס הרשמה של 1:1, מה שיאפשר להם לרשום את החתמותיהם החדשות, ז'ואן גארסיה שכבר חתם וכן לחדש חוזים שכבר סוכמו (קונדה, קסאדו ואחרים).

עם זאת, למרות העניין הגובר בו, לופס, שגדל באקדמיה של בארסה, כלל לא מתכוון לעזוב. הקשר האנדלוסי נאבק במשך שנים כדי להגיע להרכב הבוגר, כולל השאלה בלינארס בליגה השלישית, והצליח לפרוץ לקבוצה הראשונה בזכות יכולת נהדרת בקדם העונה תחת צ'אבי ב-2023/24, במיוחד במשחק בארה"ב מול ריאל מדריד. מאז, הוא לא חדל להרשים גם תחת המאמן הנוכחי האנזי פליק.

פרמין לופס חוגג (La Liga)פרמין לופס חוגג (La Liga)

המאמן הגרמני רואה בפרמין שחקן חשוב לעתיד המועדון. בעונת 2024/25 הוא שותף ב-46 משחקים, כבש שמונה שערים ובישל עשרה נוספים, נתונים מרשימים מאוד בהתחשב בכך ששיחק 2,039 דקות בלבד, בדרך כלל כמחליף. בסיום העונה הפך לשחקן הרכב קבוע בשלושה מחמשת משחקי הליגה האחרונים, בהם כבש שלושה שערים.

פליק מעריך מאוד את התרומה של לופס, ולפי דיווחים, זו גם הסיבה המרכזית לכך שהשחקן לא שוקל לעזוב. עבורו, ברצלונה היא האופציה היחידה, והוא מאמין שהוא יכול להמשיך להתפתח ולהפוך לדמות משמעותית במועדון, במיוחד עם החזרה הקרובה לאצטדיון קאמפ נואו, בו טרם שיחק.

מבחינה כלכלית, מכירתו של פרמין הייתה יכולה להניב לברצלונה רווח נקי. ערכו בשוק מוערך בכ-50 מיליון אירו, שכרו נמוך יחסית, והוא אינו נחשב ל"שחקן בלתי ניתן למכירה". עם זאת, הקשר האריך לאחרונה את חוזהו עד 2029, וסעיף השחרור שלו עומד על 500 מיליון אירו, איתות ברור מצד המועדון שהוא אינו מתכוון למכור אותו בקלות.

פרמין לופס (La Liga)פרמין לופס (La Liga)

כמובן, עם הגעתו של שחקן התקפה וההרכב החדש שתכנן פליק, עם קיצוני חדש בצד אחד ולאמין בצד השני, וראפיניה שעובר לעמדה התקפית מרכזית, תיווצר תחרות קשה מאוד על הדקות של פרמין. הקשרים המרכזיים, כולל פרנקי דה יונג, גאבי, קסאדו, ברנאל ופדרי, כבר תופסים מקום קבוע במערך, והמועדון אף שוקל לקדם שחקני נוער נוספים לעמדות האמצע.

ובכל זאת, לפי כל הדיווחים, רק הצעה "בלתי ניתנת לסירוב", כזו שתספק את כל הצדדים, תוכל לגרום לברצלונה למכור את לופס. נכון לעכשיו, השחקן ממשיך להצהיר על נאמנותו למועדון, ואינו מראה כל סימן לכך שירצה לעבור לקבוצה אחרת. גם ענקיות אירופה כמו מנצ'סטר יונייטד, ליברפול ובאיירן מינכן, וגם הליגה הסעודית, ייאלצו להמתין, כי לופס, בשלב הזה, רואה רק כחול-אדום. חלון ההעברות כבר בעיצומו וימים יגידו אם הלחץ הכלכלי יכפה על המועדון מהלכים לא רצויים. בשלב זה, ברצלונה בונה על פרמין, והוא בונה עליה.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */