אחרי 2:2 ב-120 דק׳, הפורטוגזים ניצחו בדו קרב פנדלים לאחר שמוראטה החמיץ ללה רוחה. זובימנדי ואויירסבאל כבשו לספרדים, מנדש ורונאלדו לאדומים

הגמר הגדול של ליגת האומות סיפק את כל מה שציפו ממנו. קצב נהדר, גולים יפים, דרמה אדירה וזוכה ראויה. אחרי 120 דקות שהסתיימו ב-2:2, פורטוגל גברה על ספרד בדו קרב פנדלים עם 3:5, לאחר שאלברו מוראטה החמיץ פנדל לספרד ורובן נבש שלח את הכדור האחרון לרשת.
המשחק סיפק קצב נהדר כבר מהרגע הראשון ואחרי דקות טובות בפתיחה, לה רוחה היו אלה שעלו ראשונים על הלוח כשמרטין זובימנדי כבש מקרוב פנימה. שבע דקות חלפו, ונונו מנדס ביצע מבצע אישי נהדר ושלח כדור חד לרשת בדרך ל-1:1.
רגע לפני הירידה להפסקה, החבורה של לואיס דה לה פואנטה החזירה לעצמה את היתרון כשפדרי מצא בכדור עומק טוב את מיקל אויירסבאל שבנגיעה אחת מקרוב שלח את הכדור לרשת והוריד את נבחרתו למחצית ביתרון.

הפורטוגזים לא אמרו נואש, ואיך אפשר להגיד נואש כשהווינר הגדול של הכדורגל נמצא בחוד ההתקפה. מי אם לא כריסטיאנו רונאלדו שלח את הכדור מהאוויר לרשת וקבע 2:2. עד הסיום שתי הנבחרות לא הצליחו לכבוש והמשחק הלך להארכה.
גם בחצי שעה נוספת לא ראינו שערים והמשחק הלך לדו קרב פנדלים שיכירע את הזוכה. אחרי שבעה פנדלים מדויקים לשתי הנבחרות וכשפורטוגל מובילה 3:4, אלברו מוראטה סחט הצלה מדיוגו קוסטה. רובן נבש ניצל זאת ושלח את הפנדל המכריע לרשת.


פורטוגל, שהייתה הראשונה שזכתה במפעל בשנת 2019, השלימה זכייה שנייה בהיסטוריה שלה בליגת האומות והיא יכולה לחגוג ולהיות מרוצה. מנגד, אלופת אירופה, תפנה את מקומה כמחזיקת גביע האומות לפורטוגלים.




