אורי שמיר
|

אורי כהן ז"ל (פרטי)
על רקע מלחמת חרבות ברזל, הכדורגל הישראלי קיבל עוד הודעה כואבת, עם הודעה על דבר מותו של כדורגלן עבר נוסף - סמ"ר אורי יהונתן כהן ז"ל, בן 20 מהמושב נווה ירק, שהיה לוחם ביחידת יהל"ם ונהרג אתמול (שישי) יחד עם שלושה חיילים נוספים במקרה טרגי של קריסת מבנה ממולכד בחאן יונס.
שמו של הרוג נוסף הותר אתמול (שבת): רס"ל תום רוטשטיין, בן 23 מר"ג - גם הוא היה לוחם ביחידת יהל"ם. אתמול הותרו לפרסום שמותיהם של שני חיילים נוספים, שנהרגו באירוע הקשה: סמ"ר יואב רוור - בן 19, שהיה לוחם ביחידת יהל"ם, ממושב שדה ורברוג, רב סמל חן גרוס - בן 33 ממושב גן יאשיה, שהיה לוחם קומנדו.
אורי כהן עשה דרך מגוונת במחלקות נוער, שכללה שתי עונות בקבוצות הטרומים של הפועל הוד השרון, עונה בקבוצת ילדים ג' של הפועל כפר סבא, החל משנתון ילדים ב' ועד לשנתון נערים א' שיחק ברצף בהפועל פ"ת, לאחר מכן לקח פסק זמן של עונה אחת. בעונה שעברה למגרשים אחרי עונה של פסק זמן. המנוח הספיק לשחק בעונה שעברה חמישה משחקים במדי קבוצת הנוער של מ.כ אור יהודה, בשורותיה הבקיע שלושה שערים ולאחר מכן התגייס לשירות קרבי. הלוויתו תתקיים מחר (ראשון) בשעה 15:00 בבית העלמין במושב נווה ירק.
מהנהלת מחלקת הנוער של הפועל פ"ת נמסר: "מחלקת הנוער הפועל 'מבנה' פתח-תקוה מרכינה ראש לאחר היוודע הבשורה הקשה על נפילתו של סמ"ר אורי כהן בן 20, שנפל אתמול בקרב בחאן יונס. אורי, שהגיע למחלקת הנוער הפועל 'מבנה' פ"ת בעונת 2017/18, שיחק במדים הכחולים עד עונת 2021/22 ומותו הכה את כולנו בתדהמה. בשם כל המועדון ואוהדיו הרבים ברחבי הארץ, אנחנו שולחים את תנחומינו מעומק הלב למשפחה, בתקווה שלא תדעו עוד צער".