אורי שמיר
|

עוברים לדרום. שחקני הפועל הרצליה (דאפר מחאמיד)
עונת 24/25 הסתיימה זה מכבר. מבט על רשימת הקבוצות שהעפילו לליגה גבוהה ועל רשימת הקבוצות שירדו לליגה נמוכה, מגלה לנו תמונת מצב שתגרום ככל הנראה לקבוצות בליגות המשנה לנוער ונערים לעבור לליגות המשנה, בעוד שמספר קבוצות בעלות אוריינטציה צפונית עשויות לשחק בליגות דרומיות.
נוער: בשל ירידתן של שלוש קבוצות צפוניות מליגת העל לדרג הלאומיות - בני סכנין, בית"ר טוברוק נתניה והפועל חדרה, בעוד שמהמחוז הצפוני של הליגה הלאומית עלו שתי קבוצות צפוניות - מכבי הרצליה והפועל עכו, נוצר מצב שבו הקבוצה הדרומית ביותר במחוז הצפוני היא זו שצריכה לזוז ללאומית דרום - הפועל הרצליה במקרה זה.
נערים א': שתי הקבוצות שירדו באופן ישיר מליגת העל הן הפועל חיפה הצפונית והפועל ר"ג הדרומית, שלמעשה תופסות את מקומותיהן של העולות לליגת העל - מ.כ נהלל יזרעאל מארצית צפון ובית"ר ירושלים מארצית דרום. ניצחונה של בני סכנין 1:2 על הפועל רמת השרון במשחק הפלייאוף - מה שגרם לעלייתה של סכנין לליגת העל ולירידתה של רמת השרון לדרג הארציות, יוצר מצב שבו מכבי הרצליה, שמשחקת שנים רבות במחוז הדרומי של הליגה הארצית תעבור למחוז הצפוני, שכן הרצליה ממוקמת צפונית לרמת השרון.
מכבי הרצליה נערים ב' (מטעם הקבוצה)נערים ב': בני סכנין היא הקבוצה הראשונה שירדה מליגת העל, את מקומה תתפוס מ.כ נהלל יזרעאל - ממשיכת הדרך של הפועל קריית ים, שזכתה באליפות ארצית צפון. עם זאת, מהמחוז הדרומי של הליגה הארצית עולות שתי קבוצות - הפועל ראשל"צ ובית"ר ירושלים, בעוד ששתי היורדות הנוספות מגיעות מאזור השרון - הפועל כפר סבא ובית"ר טוברוק נתניה, שייתפסו את מקומות הקבוצות שעלו מהליגה הדרומית, זאת לאחר שלאורך השנים קבוצות של טוברוק וכפר סבא, שלא שיחקו בליגת העל - מצאו את עצמן בליגות הצפוניות. בעונה הבאה במחוז הצפוני של הליגה הארצית הקבוצה הדרומית ביותר תהיה הפועל חדרה מערב, שממוקמת צפונית לנתניה וכפר סבא.
שחקני הפועל כפר סבא נערים ג' (צילום: פרטי)נערים ג': זכייתה של קבוצת "צו פיוס" של מ.כ נהלל יזרעאל באליפות מחוז יזרעאל יוצרת מצב תקדימי בליגות הנערים, בו מועדון אחד יזכה לייצוג כפול בשתי ליגות ארציות של השנתון. מאחר ותקנון ההתאחדות לכדורגל לא מאפשר לקבוצות מאותו מועדון לשחק באותה ליגת נערים, הרי שמ.כ נהלל יזרעאל תצטרך לרשום קבוצה אחת במחוז הדרומי של הליגה הארצית, בו הקבוצות הקרובות ביותר גאוגרפית אליה הן קבוצות מאזור השרון הדרומי ובהן: מ.ס דרום השרון, מכבי הרצליה וקבוצת "צו פיוס" של הפועל רעננה.
נהלל יזרעאל אחרי הניצחון בתל אביב (מ.כ נהלל יזרעאל)