יום רביעי, 31.12.2025 שעה 18:18
ליגה אנגלית 25-26
4512-3719ארסנל1
4017-4318מנצ'סטר סיטי2
3923-3019אסטון וילה3
3226-3018ליברפול4
3021-3219צ'לסי5
3029-3319מנצ'סטר יונייטד6
2818-2018סנדרלנד7
2820-2019אברטון8
2626-2818ברנטפורד9
2624-2619ניוקאסל10
2620-2118קריסטל פאלאס11
2626-2518פולהאם12
2523-2718טוטנהאם13
2527-2819ברייטון14
2335-2919בורנמות'15
2032-2518לידס16
1830-1819נוטינגהאם פורסט17
1438-2119ווסטהאם18
1237-2019ברנלי19
340-1119וולבס20

"דיאס יכול להשלים את ימאל, אבל יש כוכבית"

בספרד ניתחו כיצד כוכב ליברפול ישתלב בבארסה של פליק: הסגנון שמזכיר את ראפיניה, לצד חוסר משמעת הגנתית ובעיית חוסר העקביות. האם זה הרכש המתאים?

|
לואיס דיאס (IMAGO)
לואיס דיאס (IMAGO)

ברצלונה כבר עובדת על חיזוק הסגל לעונה הבאה, ואחת המטרות המרכזיות היא החתמת שחקן התקפה שיכול לשחק באגף שמאל, שיכול לשחק גם כחלוץ מרכזי. לואיס דיאס בן ה-28 הוא השם המוביל ברשימות של דקו, המנהל הספורטיבי, שהעדיף אותו כבר בעונה שעברה על פני ניקו וויליאמס. גם הקיץ צפוי דקו לנסות ולצרפו. בקטלוניה שוחחו עם כמה מומחים כדי להבין כיצד עשוי הקולומביאני להשתלב בברצלונה החדשה של האנזי פליק.

ברונו אלמאני, פרשן הכדורגל הבינלאומי ומגיש התכנית ‘Play Fútbol’ בתחנת הרדיו הספרדית SER, בטוח: "זו החתמה שאני מאוד אוהב מכמה סיבות". לדבריו, "דיאס הוא שחקן שמסתגל היטב ויש לו תכונות משלימות לשחקן שצריך להיות הדמות המרכזית של ברצלונה בשנים הקרובות – לאמין ימאל".

"נשק קטלני שמזכיר את ראפיניה"

אלמאני מדגיש עד כמה חשוב להקיף את לאמין בשחקנים שמדגישים את היתרונות שלו, ולדבריו לואיס דיאס עונה בדיוק על ההגדרה הזו – הן במשחק ללא כדור והן במחויבות ההגנתית. "כשיש לך קיצוני כמו לאמין ימאל שיכול למסור את הפס האחרון, שחקן כמו דיאס שיודע לבצע תנועות לעומק במהירות – הוא נשק קטלני. הוא מהיר מאוד, מתפרץ ומסוכן מאחורי ההגנה, ולכן גם הצליח כל כך בשיתוף הפעולה שלו עם סלאח בליברפול".

לואיס דיאס (IMAGO)לואיס דיאס (IMAGO)

יתרון נוסף מבחינתו הוא הרב-גוניות של הקולומביאני. "הוא מסתדר לא רע גם כחלוץ 9, שיחק הרבה בעמדה הזו העונה. הוא מצוין באחד על אחד, מסוגל לעבור שחקן, וכשהוא ביום טוב – קשה מאוד לעצור אותו".

העיתונאי מארק מיולה (מהתכניות של ‘Esport3’, ‘Catalunya Ràdio’ ו-’Movistar’) מציין כי דיאס מזכיר לו שחקן מוכר בברצלונה: "הוא לא חלוץ שנמצא כל הזמן ברחבה, אלא שחקן אנרגטי, חד, עם מבט ישיר לשער, שיודע להיכנס לעומק ולכבוש וגם לשלב בין משחק קבוצתי ללחץ גבוה. זה פרופיל שמאוד מזכיר את ראפיניה, למי שמחפש הקבלות".

ראפיניה (רויטרס)ראפיניה (רויטרס)

קיצוני או חלוץ?

מיולה מדגיש שלואיס דיאס הוא מסוג השחקנים שמכניסים הגנות ללחץ. "הוא לא עומד במקום, רץ בלי סוף, מטריף בלמים, וגם יודע להופיע באזורים פנימיים – משהו שראפיניה שיפר אצל פליק. יש לו בעיטה, סיבוב מהיר ומבט ממוקד לשער כשנכנס לאמצע – וזה מקשה מאוד על היריב לסגור אותו. וגם – הוא מסוגל לשחק כחלוץ 9, אבל יותר מהסוג הנייד, לא כמו הולאנד".

העיתונאי הפורטוגלי מיגל פריירה עקב אחרי דיאס מקרוב בתקופתו בפורטו. לדבריו, "מבחינה טכנית, הוא אחד השחקנים המוכשרים ביותר בעולם כיום. הוא יכול לתרום המון לסגנון האגרסיבי של פליק. עם זאת, אני לא רואה אותו כמחליף לראפיניה – אלא שחקן שצריך לפתוח בכל קבוצה בעולם. לא בטוח שהאופי שלו יאפשר לו לשבת הרבה על הספסל".

פריירה מוסיף שדיאס שיחק גם באגף ימין בפורטו – "אבל שם יש את לאמין, שהוא השחקן הכי טוב בעולם בעמדה הזו". לדבריו, "לדיאס יש פוטנציאל הבקעה גבוה יותר מראפיניה, אבל פחות משמעת הגנתית. בעונה שעזב לליברפול, הוא נתן את אחד מחצאי העונה הטובים שראינו אי פעם בפורטוגל – כמו מה שגיוקרס עושה עכשיו בספורטינג, או כמו התקופה של פלקאו בפורטו".

דיאס (רויטרס)דיאס (רויטרס)

ובכל זאת, הוא מסכם בנימה פסימית: "קשה לי לראות את ליברפול מוכרת אותו. במיוחד כשלסלאח נותר זמן מועט במועדון – דיאס מיועד להפוך למנהיג הבא שלהם".

אבל יש גם כוכבית

גם אלמאני מזכיר נקודת תורפה ברורה: "יש כוכבית. הוא שחקן לא עקבי. לפעמים הוא נעלם לשלושה שבועות, למרות שבמשחקים גדולים הוא דווקא מתעלה. הבעיה היא שהוא מתקשה להציג יציבות לאורך זמן".

מי שמחזיק בדעה דומה הוא בויאן קרקיץ’ האב, שהיה סקאוט בברצלונה: "לואיס דיאס שחקן נהדר, אבל חסר רצף. אם הייתי בברצלונה – לא הייתי מחתים אותו. עקבתי אחריו גם בפורטו וגם בליברפול. הוא מסוגל להבריק ב-30 דקות ואז להיעלם לשלושה משחקים. בפורטו הוא איבד את המקום בהרכב, וגם בליברפול – מאותה סיבה".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
/* LAST / NEXT ROUNDs */