מרוץ נגד השעון ב-24 השעות האחרונות, צוות שהוקם כדי לזרז את הבירוקרטיה סביב חתימת החוזה ו"סקופ" על חשבון ריאל מדריד. לאדנלדו רודריגס לא היה זמן לבזבז, והוא האיץ את המשא ומתן כדי להכריז על קרלו אנצ'לוטי אמש, שעות ספורות לפני הדיון בבית המשפט לערעורים של ריו דה ז'ניירו, אשר עלול היה לסכן את כהונתו כנשיא התאחדות הכדורגל הברזילאית. מיד לאחר שהחלק הפורמלי של החוזה הושלם, הנשיא פרסם את ההסכם עם המאמן האיטלקי, שכבר החל בעבודתו לקראת משחקי פיפ"א בחודש יוני.
בית המשפט בריו זימן דיון כדי לשמוע את קולונל נונס ולבדוק האם חתימתו על הסכם מתחילת השנה זויפה. אך בצהרי יום שני הודיע עורך דינו של הנשיא לשעבר של ההתאחדות הברזילאית כי לא יוכל להתייצב מסיבות בריאותיות, והדיון בוטל. עם זאת, כל עוד עדותו של קולונל נונס לא נשמעה, קיים עדיין סיכון ממשי שבית המשפט יסיר את אדנלדו מתפקידו בכל רגע.
עבור אדנלדו, ההודעה על ההסכם עם אנצ'לוטי הפכה לדחופה ביותר. הוא הגיע מוקדם בבוקר למטה ההתאחדות ומיד הניע את מחלקת התקשורת. עם האור הירוק שקיבל מהמתווך דייגו פרננדס, היישר ממדריד, להחתמה, הפכה ההודעה למרוץ נגד הזמן ופורסמה באתר הרשמי של ההתאחדות בשעה 10:53 בבוקר שעון ברזיל, בשעה שהחומרים לרשתות החברתיות עוד היו בשלבי עריכה סופיים.
קרלו אנצ'לוטי (רויטרס)בברזיל אפילו לא המתינה להודעה רשמית מריאל מדריד על סיום דרכו של אנצ'לוטי במועדון – תחילה הייתה הסכמה ששתי ההודעות יתפרסמו במקביל, בשעות אחר הצהריים לפי שעון ברזיל (בערב לפי שעון ספרד). אנצ'לוטי כבר הוכרז כמאמן נבחרת ברזיל עד למונדיאל הבא, אך החוזה שלו עם ריאל מדריד נמשך עד סוף יוני 2026, וטרם פורסמה הודעה רשמית על סיום מוקדם של ההתקשרות.
שיחות עם ניימאר וקאסמירו
אנצ'לוטי צפוי להגיע לריו דה ז'ניירו ב-26 במאי, כדי להיות מוצג רשמית ולהכריז על סגל של 23 שחקנים למשחקי מוקדמות המונדיאל מול אקוודור ופרגוואי. האיטלקי, מצידו, כבר החל לעבוד על הסגל במקביל להתחייבויותיו בריאל מדריד, גם באמצעות פנייה ישירה לשחקנים מרכזיים וגם באמצעות בירורים על מועמדים אפשריים.
ב’גלובו’ גילו כי אנצ'לוטי כבר שוחח עם ניימאר בשיחת וידאו במהלך המשא ומתן, כדי לברר את מצבו של כוכב סנטוס. השיחה הייתה לא רשמית וקלילה, מבלי לחשוף את העסקה הקרובה, אך בנימה אוהבת ובה אנצ'לוטי הבהיר עד כמה השחקן חשוב בעיניו לקראת המונדיאל. לא ניתנו הבטחות, אלא שיחה רגועה שנועדה להתעדכן בתוכניות ובמציאות של מספר 10 של הסלסאו.
ניימאר (רויטרס)שחקן נוסף שצפוי לחזור בקרוב לסגל הוא קאסמירו. הקשר, שהיה מהבולטים של מנצ'סטר יונייטד שהגיעה לגמר הליגה האירופית, שיחק בעבר תחת אנצ'לוטי בריאל ויש ביניהם קשר מצוין. המאמן הביע את רצונו לראות בו אחד ממנהיגי הנבחרת, ויש סיכוי טוב שיזומן, לראשונה מאז אוקטובר 2023, בדיוק כמו ניימאר.
אנצ'לוטי גם שיתף את מקורביו כי ביקש מידע מעמיק יותר על שחקנים נוספים, ביניהם אנתוני (שחקן בולט בבטיס), קאיו אנריקה (מונאקו), ואלכסנדרו (ליל). למרות עיסוקיו הרבים בסיום העונה בריאל מדריד, האיטלקי אינו מוותר על קבלת מידע מאנשי מקצוע מהימנים שעוקבים מקרוב אחרי שחקנים פוטנציאליים לנבחרת.