"אם ננצח את שני המשחקים הבאים, זה לא ייפול על גול לפה או לפה, אני מאמין שאם ננצח, ניקח את האליפות", כך סיכם בלם מכבי ת"א, סתיו למקין, את ה-1:6 על מכבי נתניה בסיומו של אחד הערבים המשוגעים שידע הכדורגל הישראלי, במאבק אליפות שהופך להיות דרמטי מתמיד ומשוגע מאי פעם. שתי הקבוצות, מכבי והפועל ב"ש, עם 74 נקודות כאשר נותרו שני מחזורים והפרש השערים זהה - 42.
במצב הזה, מה שקובע הוא מספר הניצחונות ולהפועל ב"ש יש אחד יותר, ולכן היא כרגע במקום הראשון, אולם שובר השוויון המרכזי אחרי נקודות זהות, הוא הפרש שערים, כך שבשני מחזורי הסיום הסיפור ימשיך להיות דרמטי ומשוגע במקרה ששתי הקבוצות ימשיכו לנצח. "הרגשנו מה קורה תוך כדי המשחק, כשירדתי לספסל כבר ממש שמעתי את הדיבורים והכל, התרכזנו בעצמנו והייתה אפשרות לתת יותר שערים וניסינו ללכת על זה. אחרי ה-1:4 באמת חשבנו רק על איך להמשיך ולתת עוד גולים כי אנחנו מודעים למצב, אנחנו לא עיוורים", הוסיף למקין על התחושות שליוו אותם ברגעי הדרמה משני המגרשים.
למקין הציג משחק טוב והכניסה שלו להרכב במשחקים האחרונים משאירה לא מעט מחשבות על כך שהגיע לו לשחק יותר לאורך העונה. אמש הוא עשה זאת כבלם מצד שמאל. "זו הפעם הראשונה העונה שאני משחק כבלם מצד שמאל, המאמן דיבר איתי יום קודם על כך והרגשתי שאני יכול לעשות את זה. בסוף זה כן תפקיד ששיחקתי בחיי. ברור שיותר קל לשחק שם אם אתה שמאלי, אבל יש אספקטים במשחק הזה שיותר נוחים לבלם ימני כמו להיכנס לאמצע, לחתוך עם הכדור, המסירות, ובאמת הרגשתי טוב".
ניצחון חשוב. שחקני מכבי ת"א (חגי מיכאלי)על המאבק על חולצת ההרכב אמר למקין: "כל הבלמים שלנו בלמי נבחרות, התחרות קשה מאוד, לכולם מגיע לשחק והבנתי כאשר ישבתי על הספסל ותמיד הרגשתי שאני יכול לתרום יותר. אני שמח שקיבלתי את ההזדמנות להוכיח ולשחק", הוסיף למקין, שהאופציה על רכישתו משחטאר דונייצק לא מומשה והפכה למו"מ מול האוקראינים על מחיר אחר כדי להשאירו, בזמן שיש לו ביקוש מעבר לים. "אני באמת לא יודע מה יקרה איתי בקיץ, אני מתעסק במצב שלנו עכשיו, בקיץ נראה מה קורה עם שחטאר ועם מכבי, אבל כרגע כל כולי במאבק האליפות. שתיגמר העונה בעזרת השם עם אליפות אז נשב ונדבר".
לסיכום דיבר למקין על הדמיון בין האליפות האחרונה של הצהובים שהוכרעה על הפרש שערים: "ב-2003 הייתי בן כמה ימים (נולד בחודש אפריל 2003), אני מקווה שגם פה זה יסתיים כמו אז". ואכן, יש דימיון. ב-2003 אבי נמני חזר להרכב הקבוצה במחזורי הסיום והשיב עם צמד מכריע מול בית"ר ירושלים, שלושער מול בני יהודה ושער במשחק ההכתרה מול הפועל פתח תקווה, כאשר העונה הוכרעה על הפרש שערים טוב יותר ממי שרצה אז מול הצהובים, מכבי חיפה. אמש ערן זהבי היה איש המשחק ואם ללמקין הגיע לראות יותר דקות, אז מה נגיד על מספר 7 בצהוב?
זהבי רשם שלושער מדהים, בישל והיה מעורב בעוד מהלכים התקפיים. הוא הגיע ל-10 שערים העונה בליגה, שבעה מהם מול מכבי נתניה, וחמישה מהם בפלייאוף העליון נגד הקבוצה של יוסי אבוקסיס. על השאלה מדוע הוא הוציא אותו בדקה ה-83, השיב ז’רקו לאזטיץ': "כי ציפיתי גם מאלעד מדמון ומעידו שחר ומכל מי שעלה לשחק לתרום, בכל פעם שאני עושה משהו שואלים אותי למה לא עשיתי את הדבר ההפוך. הוא היה מדהים, אבל הוא היה נראה קצת עייף ולא רק הוא, ולכן רציתי שחקנים רעננים יותר שיצליחו לתת לנו עוד שערים".
ז'רקו לאזטיץ' (חגי מיכאלי)על השאלה מדוע זהבי לא קיבל יותר דקות העונה, אפילו כמחליף: "זו העבודה שלכם לשאול, אני מניח שגם מחר תעסקו בזה, אבל אני מחליט על הדברים האלה משחק אחרי משחק. אין ספק שערן זהבי מיוחד, הוא היה יוצא מן הכלל, אבל כמו כל שחקן ששיחק - היום זה היום, מרגע זה חושבים על המשחק הבא ואני יודע שזה לא פופולארי, אבל אני לא בטוח שהוא ישחק בשבוע הבא, נחליט על כך בהתאם לאימונים השבוע".
אגב, על התשובה הזו, במכבי ת"א היו מי שחשבו שמדובר בקצת משחקים פסיכולוגיים של המאמן לקראת השבוע הקרוב כדי לא לתת למכבי חיפה את התשובה כבר עכשיו לקראת איזה הרכב שלו הם צריכים להתכונן.
"אני החלטתי שתורג'מן יבעט"