יום אחרי שבכר ספג תבוסה מפתיעה וסיים את תפקידו בעקבות כך, גם יצחקי הופתע מול היהלומים. פלקושצ'נקו כיכב עם צמד ובישל לטבארש, שפתח את הסכר

אחרי התבוסה המפתיעה והמשפילה של מכבי חיפה מול הפועל חיפה בדרבי של הכרמל, שהוביל לסיום דרכו של ברק בכר במועדון הירוק, היום (ראשון) המחזור ה-33 בפלייאוף העליון של ליגת העל המשיך עם הפתעה נוספת, כשבית”ר ירושלים הפסידה בביתה 3:0 למכבי נתניה.
למעשה, הירושלמים היו יכולים לנצל את איבוד הנקודות של הירוקים על מנת לצמצם את הפער מהמקום השלישי לשתי נקודות בלבד, אבל לא הצליחו להיות מדויקים על אף מצבים רבים ובסופו של דבר, נענשו על כך. הסכר נפרץ עם מסירה של מקסים פלקושצ’נקו, שעברה בין רגליו של ז’אן מרסלן והגיע להריברטו טבארש, שהצליח להכניע את מיגל סילבה.
עשר דקות לאחר מכן פלקושצ’נקו הגיע למצב נהדר בעצמו, אלא שהפעם השוער הצליח להגיב בצורה נהדרת, אלא שבמצב העוקב הקשר היה זה שיצא עם ידו על העליונה, כשהצליח להכפיל את היתרון של היהלומים. הדובדבן שבקצפת הגיע בשער השלישי, עם צירופי מסירות של התקפת נתניה, הסתיימה בהכנסת כדור לפלקושצ’נקו שהצליח להקפיץ מעל סילבה ולהשלים צמד אדיר.
המארחת סופרת הפסד שני ברצף וכעת צריכה להסתכל אל עבר המקום החמישי, בו שוכנת היריבה הבאה שלה – הפועל חיפה שרחוקה חמש נקודות בלבד ממנה, ותגיע למשחק ללא ירדן שועה וגיל כהן המוצהבים. החניכים של אוהד קדוסי, שהחליף את יוסי אבוקסיס המוצהב על הקווים, חיברו ניצחון שני רצוף בפלייאוף העליון והצליחו להשיג 3 נקודות בטדי לראשונה מזה 12 שנים.
