יום ראשון, 11.01.2026 שעה 22:42
ליגה ספרדית 25-26
4920-5319ברצלונה1
4517-4119ריאל מדריד2
4117-3718ויאריאל3
3817-3419אתלטיקו מדריד4
3420-2319אספניול5
2925-3119בטיס6
2620-2418סלטה ויגו7
2425-1719אתלטיק בילבאו8
2324-2519אלצ'ה9
2222-1619ראיו וייקאנו10
2127-2419ריאל סוסיאדד11
2125-1519חטאפה12
2134-1819ג'ירונה13
2029-2418סביליה14
1922-1819אוססונה15
1924-1619אלאבס16
1828-2119מיורקה17
1731-1819ולנסיה18
1430-2118לבאנטה19
1328-919אוביידו20

"להדיח מנבחרת גרמניה": הסערה סביב רודיגר

במולדתו של בלם ריאל מדריד מכנים את התנהגותו "מבישה", כוכבי העבר קוראים להשעותו מיד מהמדים הלאומיים וגם בצוות המקצועי של הנבחרת נזפו בגרמני

|
רודיגר בגמר (צילום מסך)
רודיגר בגמר (צילום מסך)

אנטוניו רודיגר, בלמה של ריאל מדריד ונבחרת גרמניה, נמצא בעין הסערה לאחר התנהגותו הסוערת בגמר גביע המלך מול ברצלונה. בעקבות התקרית, במסגרתה השליך חבילת קרח על השופט וגידף אותו בגרמנית, נשמעו קריאות רבות להדיחו מהנבחרת ואף להשעותו לתקופה ממושכת.

עיתון ‘בילד’ הגרמני ערך סקר רחב היקף בהשתתפות למעלה מ-18,000 מצביעים, שהעלה כי 78% מהציבור סבור שרודיגר לא צריך להמשיך לייצג את גרמניה. רק 20% תמכו בהמשך דרכו בנבחרת, ו-2% נותרו אדישים. את התחושות היטיב לבטא שופט פיפ"א לשעבר והמומחה של ‘בילד’, תורסטן קינהופר, שאמר: "ההתנהגות של רודיגר היא בושה. המאמן צריך לשאול את עצמו אם אדם כזה יכול להמשיך לייצג את המדינה שלנו".

גם אגדות העבר של נבחרת גרמניה לא חסכו ביקורת. לותר מתאוס, אלוף העולם מ-1990 ופרשן ברשת ‘סקיי’, זעם: "הוא איבד את הראש, הוא כבר לא היה בשליטה. הוא שחקן נבחרת גרמניה, הוא צריך לשמש דוגמה. הוא שכח את כל זה. אם יסתפקו בארבעה שבועות השעיה, הוא צריך להיות מרוצה. אני חושב שצריך לחשוב אפילו על השעיה מכמות דו ספרתית של משחקים". מתאוס הדגיש כי מדובר במקרה חמור במיוחד משום שרודיגר היה בתקופת מבחן.

רודיגר (צילום מסך)רודיגר (צילום מסך)

דיטמאר האמן, גם הוא שחקן עבר של הנבחרת וכיום פרשן, הלך צעד נוסף קדימה ודרש את השעייתו המיידית של רודיגר מהנבחרת: "ההתאחדות צריכה להשעות אותו מיד. אני לא הייתי מזמן אותו לגמרי לליגת האומות, אפילו לא לשני המשחקים". גם מאמן העבר פרידהלם פונקל הצטרף לגל הביקורת והצהיר: "ריאל מדריד צריכה להעניש אותו גם כן. אין דרך לעקוף את זה".

בתוך כך, רודיגר עצמו הביע חרטה על התנהגותו ופרסם הודעה ברשתות החברתיות: "אני מתנצל בפני השופט וכל מי שאכזבתי". אך למרות ההתנצלות, רבים בגרמניה סבורים כי הנזק כבר נעשה ושאין מקום לגלות כלפי הבלם סלחנות.

אנטוניו רודיגר (רויטרס)אנטוניו רודיגר (רויטרס)

המנהל הספורטיבי של נבחרת גרמניה, רודי פלר, התייחס אף הוא למקרה בראיון: "טוני הוא שחקן נהדר, אבל כנציג של גרמניה עליו להפגין גם רמה גבוהה של התנהגות. הוא דורש בצדק כבוד לעצמו, והוא חייב להעניק כבוד דומה לאחרים – ללא יוצא מן הכלל. טוני הוא שחקן יוצא דופן ואדם מאוד אמוציונלי, לוחם על המגרש, והוא חייב להישאר כזה, אבל מה שקרה הפעם לא יכול לקרות, במיוחד לא כשאתה מייצג את גרמניה". פלר חשף כי רודיגר יצר קשר עם מאמן הנבחרת יוליאן נגלסמן ואיתו מיד לאחר המקרה, והשניים שוחחו עמו ארוכות.

בתוך כך, ההתאחדות לכדורגל בגרמניה סירבה לפי שעה להגיב רשמית, אך הלחץ הציבורי לעשות צעד משמעותי כלפי רודיגר גובר מיום ליום. במדריד גם כן לא מרוצים מהתנהלותו של רודיגר, שמסמל בעיני רבים את איבוד העשתונות של הקבוצה בשלבים הקריטיים של העונה.

לאחר שהשופט היה סלחן כלפי שחקני ריאל במהלך המשחק, התפרצות הזעם של רודיגר – שכללה זריקת קרח וקללות – הובילה להרחקתו המיידית ולאיומים בעונש חמור שצפוי לו בליגה הספרדית, אשר עשוי להיגרר גם לזירה הבין-לאומית. נראה כי הבלם, שבעבר נחשב לסמל לחוסן נפשי ונחישות, יצטרך לעבוד קשה מאוד כדי לשקם את תדמיתו – הן במולדתו והן בזירה האירופית בכלל.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
/* LAST / NEXT ROUNDs */