יום ראשון, 07.12.2025 שעה 08:25
ליגת העל Winner 25-26
2912-3112הפועל ב"ש1
2713-2912מכבי ת"א2
2615-3212בית"ר ירושלים3
2116-2413הפועל ת"א4
1914-2213מכבי חיפה5
1926-2412מכבי נתניה6
1723-2112מ.ס אשדוד7
1517-1413בני סכנין8
1323-1713הפועל פ"ת9
1330-1312עירוני טבריה10
1220-1612הפועל חיפה11
1218-1413עירוני ק"ש12
719-1012הפועל ירושלים13
531-1013מכבי בני ריינה14

ברק בכר נזכר: הסיפור שנשאר איתי הרבה זמן

ONE בפרויקט ליום הזיכרון, בו אנשי הספורט הדליקו נר לנופלים. המאמן עלה לקבר של איתי גליסקו ז"ל: "הוא ועוד שלושה חיילים מנעו רצח של 24". צפו

|
ברק בכר מדליק נר (רדאד ג'בארה)
ברק בכר מדליק נר (רדאד ג'בארה)

ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, ONE מציג פרויקט מיוחד: "תמיד איתנו", אנשי הספורט הישראלי מדליקים נר לזכרם של הנופלים והנרצחים במלחמה בבתי העלמין ברחבי הארץ. המאמנים והספורטאים הבולטים בקבוצות הכדורגל והכדורסל במחווה מרגשת למי שאיבדו במלחמה.

מאמן מכבי חיפה, ברק בכר, עושה מחוות רבות לנופלים והנרצחים מאז פרוץ המלחמה, אבל יש סיפור אחד שלא עוזב אותו. סיפור על גבורה, אומץ ומנהיגות שגילה חייל צעיר. ביום הזה הוא בחר לעלות לקברו של איתי גליסקו ז"ל, לוחם גולני שאהד את הקבוצה. ב-7 באוקטובר הוא תפס פיקוד על בסיס בגבול עזה אחרי שמפקדו נפל בקרב, נלחם שעות במחבלים, ויצא להסתער עליהם בניסיון למשוך את תשומת ליבם כדי שלא יפגעו ביתר החיילים בבסיס. הוא נפל בקרב, אך הציל אחרים בפעולה הירואית.

ברק בכר סיפר: "יש הרבה מקרים וכל אחד מהם הוא עצוב וקשה בפני עצמו, אבל הסיפור הזה נשאר איתי הרבה זמן. באותו היום הארור הוא היה במוצב בקיבוץ בארי, שם נלחמו במאות מחבלים. חדר האוכל הוצת, הוא ושלושה חיילים נוספים יצאו, הסיטו את הכל אליהם ומנעו רצח של 24 חיילים שניצלו אחרי שהם הלכו והקריבו את חייהם. הוא תפס פיקוד כי לא היה שם מפקד, הוא לקח אחריות. היה בו שילוב מנצח, לא קל למצוא ילדים כאלה מיוחדים ובולטים".

ברק בכר מדבר על הסיפור שנשאר איתו במלחמה

בנוסף, המאמן שיתף מה עבר עליו מאז פרוץ המלחמה: "אימנתי בבלגרד וקמתי לבוקר של הלם מוחלט. במועדון שאלו 'איך המשפחה?', אבל זה לא באמת עניין אותם שאנשים נטבחים בישראל, כי יש שם שגרה. היה לי קשה להיות שם. אתה אוגר, אוגר - ובסוף החלטתי להוציא את זה בבמה הכי גדולה, לא עניין אותי מה ההשלכות שיהיו לזה. היה קשה להישאר רחוק. כשחזרתי, שמחתי להיות עם החברים, המשפחה והעם שלנו. עדיף להיות קרוב ולא רחוק. לכדורגל יש משמעות מאוד גדולה, הוא מחבר הרבה נפשות ולבבות. לצערי, איבדנו גם אוהד. יש לנו אחריות להנציח את האנשים שנפלו. צריך לדעת להנציח ולזכור, וגם לדאוג לאנשים נפגעו ועדיין איתנו, גם נפשית ולא רק פיזית. זו החובה שלנו לדאוג להם במצבם הקשה".

ברק בכר מעל קברו של איתי גליסקו ז"ל (רדאד גברק בכר מעל קברו של איתי גליסקו ז"ל (רדאד ג'בארה)
ברק בכר בבית העלמין (רדאד גברק בכר בבית העלמין (רדאד ג'בארה)



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */