יום שבת, 06.12.2025 שעה 14:43
ליגת העל Winner 25-26
2912-3112הפועל ב"ש1
2713-2912מכבי ת"א2
2615-3212בית"ר ירושלים3
1926-2412מכבי נתניה4
1816-2012הפועל ת"א5
1723-2112מ.ס אשדוד6
1614-2112מכבי חיפה7
1417-1412בני סכנין8
1319-1712הפועל פ"ת9
1330-1312עירוני טבריה10
1217-1412עירוני ק"ש11
1220-1612הפועל חיפה12
719-1012הפועל ירושלים13
431-1012מכבי בני ריינה14

הסגל כמעט סגור – עכשיו הקרב האמיתי של חיפה

החוזים הוארכו, שחקנים חתומים – אך מאחורי הקלעים מתכוננים לניתוח כואב: מי יעזוב ומי יוחזר? בכר ואלברמן יוצאים למבצע חירום, וגם: הודעת האוהדים

|
שחקני מכבי חיפה (ראובן שוורץ)
שחקני מכבי חיפה (ראובן שוורץ)

על פני השטח, נראה שהכל שקט ויציב בכפר גלים. הארכות החוזים של רועי אלימלך וקני סייף בשבועות האחרונים, וההבנה שליאור רפאלוב יישאר לעונה נוספת, משלימות תמונה מרשימה: מעל 90% מסגל מכבי חיפה לעונה הבאה כבר חתום. לכאורה, מועדון מסודר, מתוכנן, מוכן לריצה מחודשת.

אבל מאחורי הקלעים, זו רק ההקדמה למה שצפוי להפוך לאחת העונות המאתגרות ביותר של הצוות המקצועי והניהולי. כעת, כשסעיף ה"מי נשאר" נסגר, מתחיל החלק הכואב באמת – להחליט מי צריך ללכת.

החוזים הכבדים שתוקעים את הסגל

השמות כבר על השולחן. מחמוד ג'אבר בדרך לחו"ל. מאור קנדיל מסיים חוזה. אבל הבעיות האמיתיות נמצאות בשמות שפחות שיחקו – ויותר הרוויחו. אריק שוראנוב ו-ויטאל אניסמבה, למשל, מרוויחים כל אחד כ-300 אלף אירו לעונה. אניסמבה עוד משתחל מדי פעם לסגל. שוראנוב? אפילו לא זה. במועדון מגדירים את הסיטואציה כ"אחת ההזויות של השנים האחרונות", ושחרורו – כך ברור – ידרוש פיצוי לא מבוטל.

אריק שוראנוב (עמרי שטיין)אריק שוראנוב (עמרי שטיין)

הדילמה כאן איננה רק תקציבית. זו שאלה של מבנה סגל, של תרבות ארגונית, של שליטה מקצועית. ברק בכר וגל אלברמן מבינים: כדי לבנות מחדש – צריך קודם לפרק. ולהיפרד, גם אם זה יכאב.

חוזרים מהשאלה, יישארו בתוכניות?

והנה גל נוסף של כאב ראש נוחת על הצוות: שחקנים שחוזרים מהשאלה – בין אם רוצים בכך או לא. שמות כמו לורנצו שימיץ’ ושואו (הזרים), לצד הישראלים סוף פודגוראנו וליאור קאסה. ההערכה היא שפודגוראנו וקאסה ישתלבו, אך שני הזרים, שגם הם מרוויחים סכומים נכבדים, לא נמצאים בתכניות. גם כאן – משא ומתן על שחרור צפוי, וספיגת עלויות.

סוף פודגוראנו (הראקלס)סוף פודגוראנו (הראקלס)

בונים מחדש – הפעם באמת

כל הצעדים האלה נועדו למטרה אחת ברורה: לרענן, לשדרג, ולבנות קבוצה שתוכל להתמודד שוב על כל התארים. ברק בכר כבר סימן את הדרישות: שוער חדש (ירמקוב שיגיע בהשאלה מדינמו קייב), שני מגנים זרים, קשר אחורי דומיננטי, קשר 8 דינמי, ואפילו חלוץ מטרה – תלוי בעתידו של דין דוד שעשוי לעזוב אם יקבל הצעות מחו"ל. גם בלם נוסף עלול להיכנס לרשימה – אם יוחלט לוותר על עבדולאי סק.

במועדון לא מסתירים את גודל השינוי שדרוש: "אנחנו יודעים שיש לא מעט שחקנים שצריך לשחרר, וכאלה שצריך להביא. חייבים שינוי. קודם כל – הגנה. ברגע שתהיה לנו חוליית הגנה מסודרת וקשר אחורי ברמה של נטע לביא, כל הקבוצה תיראה אחרת. בחלק הקדמי יש לנו עומק – הבעיה היא מאחור".

נטע לביא (הטוויטר הרשמי של גמבה אוסקה)נטע לביא (הטוויטר הרשמי של גמבה אוסקה)

המהפכה הירוקה – גרסה 2025

מכבי חיפה אולי התחילה את הקיץ עם ווי על רוב הסגל – אבל הדרמה האמיתית עוד לפניה. שחקנים בכירים ייפלטו, החוזים הגדולים יעמדו תחת זכוכית מגדלת, ויצטרכו לפרוץ את מסגרת התקציב כדי לשקם את הקבוצה, אם המטרה היא אליפות – המחיר יהיה יקר. ואת זה יצטרך לשלם יעקב שחר.

בתוך כך, דולב חזיזה ומחמוד ג'אבר יהיו כשירים בזמן למשחק מול נתניה, כאשר ייעשה ניסיון להכשיר גם את קני סייף. גדי קינדה עדיין חולה ויהיה מחוץ לסגל הירוקים.

בכר: תחושת פספוס, יכולנו לנצח

בתוך כך, ארגון האוהדים של מכבי חיפה, ‘הקופים הירוקים’, הוציאו הודעה נוקבת לקראת משחק הבית הקרוב נגד מכבי נתניה, בה הם מאשימים את משטרת ישראל בכך שמנסה למנוע מהאוהדים להשתמש בציוד עידוד, תוך ביקורת קשה על אירועי המשחק נגד הפועל ב”ש:

“אוהדים יקרים, נתחיל מהשורה תחתונה, משטרת ישראל לא מאשרת הכנסת שום ציוד עידוד למשחק הבית הקרוב מול נתניה. לפני פחות משבועיים כולנו ראינו את התמונות מהצעדה לפני המשחק מול באר שבע. מצעדה של אלפי אוהדים, שהגיעו לעודד את מכבי, זה הפך לשדה קרב ולאלימות ברוטאלית של שוטרי תחנת חיפה, כאשר בסופו של יום נעצרו 12 אוהדים שיותר מחצי מהם קטינים”.

“הצהרת הכוונות של תחנת חיפה לא הסתיימה בצעדה. מספר דקות לאחר שריקת הפתיחה החליטה המשטרה שהתופים לא מאושרים, והציבה אולטימטום – או שהתופים יורדים או שאנחנו נכנסים ליציע להוריד אותם בעצמנו. לאחר 10 דקות האולטימטום התחלף למערכת ההגברה של היציע, עם אותו תנאי – או שתנתקו אותה בעצמכם או שאנחנו נטפל בזה ונכנס ליציע”.

“אז אם יש אוהדים שהטילו ספק בכוונות של המשטרה בשבועות האחרונים, אנחנו מקווים שהאירועים במשחק הקודם, והאיסור על הכנסת ציוד עידוד ליום ראשון בלי שום סיבה, גורמים לכם להבין שמטרתה ברורה – לסיים את עידן יציעי העידוד באצטדיון אבי רן”.

“השתיקה המוחלטת(!) מצד כולם על מה שקרה לאוהדים שלנו בצעדה מול באר שבע, כמו גם על התנהלות המשטרה במהלך המשחק, וכן על ההחלטה הנוכחית לגבי איסור הכנסת ציוד למשחק ביום ראשון ללא כל סיבה, מוכיחה כי השינוי יוכל להגיע רק מאיתנו ורק ביחד, הקהל העצום של מכבי, שהוא הנפגע העיקרי מהתנהלות המשטרה, ובאופן אירוני גם מממן את כל הדבר הזה”.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */