יום שבת, 06.12.2025 שעה 16:55
ליגת העל Winner 25-26
2912-3112הפועל ב"ש1
2713-2912מכבי ת"א2
2615-3212בית"ר ירושלים3
1926-2412מכבי נתניה4
1816-2012הפועל ת"א5
1723-2112מ.ס אשדוד6
1614-2112מכבי חיפה7
1417-1412בני סכנין8
1319-1712הפועל פ"ת9
1330-1312עירוני טבריה10
1217-1412עירוני ק"ש11
1220-1612הפועל חיפה12
719-1012הפועל ירושלים13
431-1012מכבי בני ריינה14

במחוזי החזירו את תביעת באר שבע להתאחדות

שבוע לאחר הדיון במחוזי בעניין תביעת הדרומיים נגד ההתאחדות וסכנין, הוא החליט להחזיר להתאחדות: "בית הדין העליון יסבור האם יש מקום למשחק חוזר"

|
המהומה בטרנר, אוהדי הפועל באר שבע רצים להתעמת עם אוהדי סכנין (מרטין גוטדאמק)
המהומה בטרנר, אוהדי הפועל באר שבע רצים להתעמת עם אוהדי סכנין (מרטין גוטדאמק)

שופט בית המשפט המחוזי גלעד הס דחה את התביעה של הפועל באר שבע והחזיר את הדיון לבית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל, כשהדגיש כי עליו לקבל החלטה "בלב פתוח ונפש חפצה". בעצם, העתירה נדחתה, אבל הדיון יחזור לבית הדין העליון. הערעור לבתי הדין והתביעה נוהלו בהובלתו של עורך הדין רועי רוזן.

השופט כתב: “לאור האמור לעיל, אני דוחה את התביעה. עם זאת, אני קובע כי הדין יוחזר לבית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל, אשר ידון בסוגיה אחת ויחידה, האם לאור מכלול הנתונים הקיימים בפניו כיום, ראוי להמיר את העונש של תוצאת 0:0 ללא נקודות למשחק חוזר”.

עוד נכתב: “בית הדין העליון יידון בנושא בלב פתוח ובנפש חפצה, לפי מיטב הבנתו וחוכמתנו. ככל שיסבור בית הדין העליון, כי יש מקום לקיים משחק חוזר, ייקבע את מועד ותנאי המשחק. פסיקת בית הדין העליון תהיה סופית ומכרעת. לאור נסיבות המקרה, למרות שנדחתה התביעה, לא מצאתי מקום לחייב בהוצאות”. 

אוהדי הפועל באר שבע רצים להתעמת עם אוהדי סכנין (מרטין גוטדאמק)אוהדי הפועל באר שבע רצים להתעמת עם אוהדי סכנין (מרטין גוטדאמק)

בין שלל הנימוקים שהציג השופט הס, הוא הזכיר לצורך הדוגמה את ההחלטה לקבל את ערעורה של בני סכנין ולקיים משחק חוזר ברבע גמר גביע המדינה מול בית”ר ירושלים, כאשר תחילה הוא הציג את הנימוק של בית הדין לקיים משחק חוזר: “בכף האחרת של המאזניים, התומכת בקיום משחק חוזר, מצויה (בנוסף לקיום הנסיבות החריגות המתוארות לעיל) העובדה כי מדובר במשחק גביע, כך שהמשמעות של הפסד טכני היא חריפה במיוחד, כיוון שהיא מובילה בכך לסיום דרכה של המערערת במפעל של גביע המדינה. ככל האפשר, עדיפה בעניין זה הכרעה על כר הדשא".

על כך, כתב השופט: “מכאן, אם המהות של הדחה מגביע המדינה הינה ‘חריפה במיוחד’, אז ברור כי אליפות המדינה, וכן ירידה לליגה נמוכה, הינם חריפים שבעתיים”.

בנוסף, הס התייחס לנושא האוהדים והחשיבות שהדברים יוכרעו על כר הדשא: “עוד הבהרתי לעיל, כי התואר החשוב ביותר לאוהדי הכדורגל בישראל הינה האליפות של קבוצתם (כאשר, למרבה הצער, נראה כי זכייה בליגת האלופות הינה חלום רחוק במקצת, וכאשר נבחרת ישראל לא הצליחה להגיע לטורניר גדול במשך כ- 55 שנים), ואילו האירוע המצער ביותר מבחינתם הינה ירידת הקבוצה לליגה נמוכה. לא בכדי נקטתי במילים ‘אוהדי הכדורגל’ ולא הקבוצות עצמן. הכדורגל כמשחק של 11 נגד ,11 הוא ספורט מעולה, אשר בהחלט מהנה מאוד לעסוק בו, אולם הכדורגל כתופעה תרבותית הינו תלוי אוהדים”.

עוד כתב השופט בהקשר הזה: “מכאן, אילו היה מדובר לפניי רק על ענין כלכלי, אפילו רב משמעות, של הקבוצות, לא הייתי מוצא לנכון להחזיר את הדיון להתאחדות לכדורגל. אולם, כאשר מדובר על הרווחה של אוהדי הכדורגל, אני סבור, כי ראוי שנושא המשחק החוזר יידון באופן רציני בבית הדין העליון של ההתאחדות”.

“אטעים ואדגיש, כי כל משחק כדורגל טוב לו שיוכרע על כר הדשא מאשר על ‘השולחן הירוק’, וכך נקבע בשורה רבה מאוד של החלטות מוסדות השיפוט של ההתאחדות. מכאן, קל וחומר, כי ראוי וחשוב שגורל אליפות המדינה והיורדת לליגה הלאומית יקבעו לאור הישגי הקבוצות על הדשא ולאור הזרקורים, ולא לאור הישגי באי כוח הקבוצות באור הניאונים של מוסדות השיפוט”.

עם זאת, נכתב בנוסף: “אבהיר, אדגיש ואטעים, כי אל מול אינטרס חשוב זה, כי גורל האליפות וגורל היורדת יוכרע על מגרש המשחקים ולא בדיון משפטי, עומד אינטרס חשוב לא פחות, של שמירה על שלמות השחקנים והאוהדים, ומניעת מעשים מבישים, רעים ובעיקר מסוכנים, כפי שארעו באצטדיון טרנר ב-1.9.2024”.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */