יום שבת, 06.12.2025 שעה 09:47
לוח תוצאות

צמד ליובל רנון, ברמן עלתה לראשונה לגמר הגביע

החלוץ הישראלי (19) כבש פעמיים ב-1:5 על פרייבורג והיה שותף להיסטוריה של קבוצתו, שעלתה לראשונה לגמר הגביע הגרמני לנוער, שם תפגוש את קרלסרוהה

|
יובל רנון (באמצע) לצד חבריו לקבוצה  (צילום: Werder Bremen)
יובל רנון (באמצע) לצד חבריו לקבוצה (צילום: Werder Bremen)

היסטוריה במועדון הכדורגל הגרמני, ורדר ברמן. קבוצת U19 העפילה לראשונה בתולדותיה לגמר הגביע הגרמני, זאת לאחר שהביסה, ממש כך, את מחזיקת הגביע מהעונה שעברה, פרייבורג U19, זאת בתוצאה 1:5. בין הכובשים, אפשר למצוא את הישראלי הבינלאומי, יובל רנון, החלוץ בן ה-19. התכבד בצמד שערים (17', 67').

את רנון וחבריו מאמן שחקן העבר, סנדריק מקיאדי, ששיחק במשך כ-11 שנים בגרמניה, עד מעברו לתורכיה, שם סיים הקריירה שלו. המשחק בין ורדר ברמן U19 מול פרייבורג U19 התקיים לעיניי כ-3,000 צופים במגרש הביתי של פרייבורג, שאירחה ההתמודדות. פרייבורג קיוותה להעפיל עונה נוספת לגמר, מה שלא הצליח לה. אגב, פרייבורג – שיאנית הנפת הגביע הגרמני לשנתון זה.

מתחילתה של ההתמודדות, לורדר ברמן הייתה עדיפות על כר הדשא. לאחר 17 דקות משחק, יובל רנון לקח אליו כדור רוחב אותו העביר חברו לקבוצה, יאנס אוסדניק, בצורה מרשימה למדי, ורנון לא השאיר סיכוי לשוערה של פרייבורג, קיליאן כץ, לקחת הכדור. 0:1 לורדר ברמן. בדקה ה-32 להתמודדות, זה הפך ל-0:2 משער של עבדול כארים קוליבאלי לאחר קרן של פטריס קוביץ'.

את המחצית השנייה פרייבורג פתחה טוב יותר מורדר ברמן, מה שהביא לשער מצמק של אסאד אוחאסאקו (50'). לאחר השער של פרייבורג, ברמן חזרה למשחק ובגדול. ארדה חליציוגלו הכניס כדור למרכז הרחבה של כץ, כדור שמצא את יובל רנון פעם נוספת, כשהאחרון הבקיע את שערו השני בהתמודדות (67'), מה שקבע 1:3 לורדר ברמן.

קבוצת ורדר ברמן U19 לאחר העפלתה לגמר (צילום: Werder Bremen)קבוצת ורדר ברמן U19 לאחר העפלתה לגמר (צילום: Werder Bremen)

שלוש דקות מאוחר יותר, סלים מוסה קבע 1:4 לורדר ברמן ובדקה ה-75 היתרון צמח לכדי 1:5 משער של פטריס קוביץ'. ורדר ברמן עלתה לגמר הגביע הגרמני לראשונה בתולדותיה, שם תפגוש את קרלסרוהה U19, שגברה 0:2 על וולפסבורג U19. הגמר ייערך ביום שישי, 23/05/2025 באצטדיון קארל ליבקנכט בפוטסדאם.

יש לציין כי יובל רנון, החלוץ הישראלי הצעיר בן ה-19, מחזיק בתואר כמות השערים הגבוהה ביותר ביחס לדקות המשחק שקיבל העונה. מעבר לכך, הוא חולק את המקום הראשון בתואר מלכות שערי הגביע הגרמני, לצד שחקן שקבוצתו הודחה כבר העונה ויחד עם שחקן שצפוי להתמודד מולו בגמר הקרוב, מקבוצת קרלסרוהה.

מבחינתה של ורדר ברמן, כאמור, מדובר בהיסטוריה של ממש, להגיע לגמר הגביע הגרמני ובכלל – באם תזכה בו – תהיה זו היסטוריה כפליים. מנגד, קרלסרוהה U19, הופיעה פעמיים בגמר הגביע הגרמני, אי שם בשנים 1989 ו-2006. בשני המקרים, הקבוצה נכשלה ויצאה עם המחמאות בלבד, כך שגם זכייה בעבורה תהיה היסטוריה של ממש – הנפה של הגביע הגרמני.

יובל רנון (ורדר ברמן)יובל רנון (ורדר ברמן)



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */