בארסה מרוצה: המאזן הנהדר שלה נגד דורטמונד

הקטלונים יתמודדו מול השוורצגלבן, שאותם כבר ניצחו מוקדם יותר העונה, ברבע גמר ליגת האלופות. המספרים והמאזן המרשים של פליק נגד הצהובים-שחורים

בארסה מרוצה: המאזן הנהדר שלה נגד דורטמונד

ברצלונה ציפתה למפגש בין ליל לדורטמונד לאחר שהביסה את בנפיקה ליסבון. היריבה שלה ברבע הגמר תהיה הקבוצה הגרמנית. השוורצגלבן התמודדו מול שבע קבוצות ספרדיות באירופה וניצחו לפחות פעם אחת מול כולן – מלבד בארסה.

מדובר בשחזור של ההתמודדות משלב הליגה בדצמבר האחרון, שהסתיימה בניצחון 2:3 לטובת הבלאוגרנה. צמד של פראן טורס וטיל מדויק של ראפיניה נטרלו את הצמד של גיראסי. שני המשחקים האחרים בין הקבוצות נערכו בשלב הבתים של עונת 2019/20. המשחק הראשון הסתיים בתיקו מאופס בסיגנל אידונה פארק, בעוד שבקאמפ נואו ניצחה ברצלונה 1:3, עם שערים של לואיס סוארס, ליאו מסי ואנטואן גריזמן. עבור דורטמונד, כבש ג’יידון סאנצ'ו.

אך הגורם המשמעותי ביותר במפגש יהיה לבנדובסקי. החלוץ הפולני שיחק בדורטמונד בין השנים 2010 ל-2014, ומאז התמודד מולה 27 פעמים במדי באיירן מינכן – יותר מכל יריבה אחרת בגרמניה. המאזן שלו מדהים: 27 שערים ב-27 משחקים נגד קבוצתו לשעבר. הרקורד שלו כולל 20 ניצחונות, תיקו אחד בלבד, ושישה הפסדים.

רוברט לבנדובסקי (רויטרס)רוברט לבנדובסקי (רויטרס)

גם המאמן האנזי פליק מחייך בכל פעם שהוא שומע את השם דורטמונד. בזמן שאימן את באיירן מינכן, הוא פגש את היריבה המושבעת שש פעמים – וניצח בכל המשחקים. הישג היסטורי, כולל הזכייה בסופר קאפ הגרמני בשנת 2020.