ריאל מדריד תעשה היסטוריה כשתהפוך לקבוצה הראשונה אי פעם שמשחקת 500 משחקים בליגת האלופות, כאשר תארח הערב (שלישי, 22:00) את אתלטיקו מדריד לדרבי בברנבאו. קרלו אנצ’לוטי שיתף אתמול במסיבת העיתונאים לגבי מצבו של פדריקו ואלוורדה והתייחס למצבה של קבוצתו ולמשחק.
על חשיבות המשחק הראשון: "בלתי אפשרי שנבטיח העפלה כבר במשחק הראשון. זו תהיה התמודדות צמודה והיא תוכרע בגומלין. המשחק יהיה שקול ותחרותי, ואנחנו לא יכולים לחשוב על להשיג יתרון גדול כבר מחר".
על הדרבי: "יש לנו זיכרונות טובים מהמשחק האחרון ששיחקנו בברנבאו מול סיטי, ואנחנו רוצים לחזור על זה".
על אמבפה וגריזמן: "כן, הם בין שני השחקנים הטובים בעולם. גריזמן אוהב לרדת אחורה ולשחק, יש לו שליטה נהדרת במשחק והוא כמעט ולא מאבד כדורים. קיליאן הוא חלוץ אמיתי, חזק מאוד בסיומת וביכולת ההשתחררות".
אנטואן גריזמן וקיליאן אמבפה חוגגים (רויטרס)על הקישור של ריאל: "הרעיון שלנו לגבי צורת המשחק לא ישתנה, זה אותו רעיון כמו במשחקים האחרונים. אנחנו צריכים להתחשב בשחקנים שנחו, כמו ראול אסנסיו, קמאבינגה... וזהו. אנחנו לא הולכים לחזק את הקישור או לוותר על שחקן התקפה, אלא לשמור על אותו סגנון משחק".
על הגישה נגד בטיס: "נראה מה יקרה במשחק הקרוב. הייתה לנו בעיית גישה מול בטיס, ואני מקווה שזה היה מקרה חד פעמי".
על מצבו של ואלוורדה: "אתמול הוא התאמן באופן אישי והרגיש טוב. היום הוא יתאמן עם הקבוצה ואז נקבל החלטה".
פדריקו ואלוורדה (רויטרס)על האם לקבוצה חסרה קשיחות: "לא. זו קבוצה שמסוגלת לקרוא מצבי משחק היטב, משהו שלא עשינו במשחק נגד בטיס".
על הקושי של השחקנים הבכירים לבצע משימות הגנתיות: "ובכן, קשה להשוות בין שתי תקופות שונות. אבל היו שחקנים שהתמקדו יותר במה שחסר להם. אני חושב שכדי להבהיר את הנושא קצת יותר, יש שני סוגי שחקנים: אלה שרצים ואלה שעושים את ההבדל. אי אפשר להיות שניהם יחד".
על פציעות: "היו לנו פציעות קשות מאוד, וזה משפיע על העונה, אבל בהקשר הזה עלה מהמילואים שחקן מצוין שעוזר לנו מאוד. הפציעות הן הזדמנות טובה לראות את האופי של הסגל ושל שחקני האקדמיה. זה לוח משחקים תובעני מאוד עבור כולם, לא רק עבורנו".
ראול אסנסיו (רויטרס)על ההבדל עם דרבים אחרים: "הדרבי תמיד אותו דבר, משחק מיוחד מבחינת רגשות והלחץ שיש לפני המשחק. הם תמיד צמודים ותחרותיים והמשחק בברנבאו יהיה כזה. אתלטיקו עושה עונה מאוד טובה. בדרבי האחרון שיחקנו מאוד רע במחצית הראשונה ומאוד טוב בשנייה. אנחנו צריכים לחשוב לשחק כמו ששיחקנו במחצית השנייה ולא כמו ששיחקנו במחצית הראשונה. זה לא מסובך מדי".
על הזיכרון הראשון שלו מסימאונה: "כשהייתי שחקן, הוא כבש במשחק בין יובנטוס ללאציו במאבק על האליפות. לאציו ניצחה ולקחה את האליפות, אני חושב שזה היה ב-2000. כמאמן אני מאוד מעריך אותו. הוא מאמן מצוין. הוא עשה עבודה נהדרת באתלטיקו, הוא לקח אותה לרמה הגבוהה ביותר באירופה. אני אוהב איך שהוא קורא את המשחקים, איך שהוא מכניס את הקבוצה למגרש, את האסטרטגיה, את המחויבות שיש לו ברמה ההגנתית. כל זה מאוד מוצא חן בעיניי".