מערכת ONE
|

לבנדובסקי חוגג (La Liga)
עם שערו מול ריאל סוסיאדד הערב (ראשון), רוברט לבנדובסקי – בדקה ה-60, כאשר הסיט בעיטה של רונאלד אראוחו – שבר את שיאו האישי כשחקן ברצלונה. החלוץ הפולני הגיע ל-33 שערים בעונתו הראשונה במועדון, 2022/23, והשווה את הכמות הזו עם שערו מול אתלטיקו מדריד במשחק הראשון של חצי גמר גביע המלך. כעת, הוא עומד על 34.
אם בפעם הראשונה הוא היה זקוק ל-46 משחקים, כעת הוא שבר את השיא תוך 37 בלבד – עשרה פחות, ועדיין יש לו לפחות 15 משחקים נוספים לשחק. וכל זה, בגיל 36. הוא כבש 62 שערים בלה ליגה במדי ברצלונה, ובסך הכול 92 בכל המסגרות.
החלוץ של בארסה גם בדרך לשיפור שיאיו האישיים בכל אחת מהתחרויות. בלה ליגה, הוא הוכתר כמלך השערים עם 23 שערים. העונה, הוא שוב מוביל את טבלת הכובשים עם 21, ארבעה יותר מקיליאן אמבפה, שנשאר ללא שער מול בטיס.
בארסה שוב ראשונה אחרי קונצרט על סוסיאדד!עם 12 משחקים שנותרו עד סיום העונה, יש לו סיכוי להפוך לאחד הזוכים בפרס עם המאזן הגבוה ביותר. הוא כבר שיפר את מאזנו בליגת האלופות – בעונת 2022/23 כבש 5 שערים ב-5 משחקים, והיום הוא מוביל את הטבלה עם 9 שערים ב-8 משחקים. גם בגביע המלך הוא כבש שניים העונה, בדיוק כמו אז.