יום שבת, 03.01.2026 שעה 20:37
ליגת העל Winner 25-26
4116-4317הפועל ב"ש1
3618-3816בית"ר ירושלים2
3319-3617מכבי ת"א3
2516-3116מכבי חיפה4
2520-2916הפועל ת"א5
2324-2117בני סכנין6
2338-2917מכבי נתניה7
2134-2217עירוני טבריה8
2026-2516הפועל פ"ת9
1826-2216הפועל חיפה10
1833-2216מ.ס אשדוד11
1327-1816עירוני ק"ש12
1128-1517הפועל ירושלים13
740-1416מכבי בני ריינה14

הוועדה מציגה: הנחיות סותרות לשופטים

הפנדל שנשרק לנתניה ולא למכבי ת"א עורר דיון בקרב השופטים שמודים לראשונה: "ההנחיות מבלבלות". גם נגיעת היד של ריינה הותירה את כולם "בחוסר הבנה"

|
אוראל גרינפלד, דור פרץ וסער פדידה (רדאד ג'בארה)
אוראל גרינפלד, דור פרץ וסער פדידה (רדאד ג'בארה)

החלטת הוועדה המקצועית של איגוד השופטים שהתפרסמה היום (רביעי) הותירה את שופטי ליגת העל מבולבלים מאוד. משיחה עם גורמים באיגוד, הפנדל שנשרק לזכות מכבי נתניה מול הפועל באר שבע ביום שבת על מגע הברכיים בין השחקנים, אך לא נשרק למכבי תל אביב מול מכבי בני ריינה, עורר דיון בקרב השופטים שמודים לראשונה כי "ההנחיות של הוועדה מבלבלות". 

אותם גורמים מספרים כי יש מקרים חוזרים של אירועים שדומים, על גבול ה"אחד לאחד", שמקבלים בכל פעם פרשנויות שונות ומותירות את השופטים ב"חוסר הבנה" מתי השריקה נכונה ומתי לא, ומתי שופטי המסך צריכים לקרוא להם ומתי לא. במקרה של השבת האחרונה, המשחק של הפועל באר שבע הניב מספר אירועים מעוררי מחלוקת, אבל הפנדל הוא ללא ספק המשמעותי שבהם כאשר עבירות של מגע ברכיים מתפרשות פעם ככה ופעם ככה. 

במשחק בין מכבי ת"א לבני ריינה, הנרי אדו עמד בפני אירוע דומה לגמרי כאשר בהילוכים החוזרים ראו מגע ברכיים בינו לבין סייד אבו פרחי כאשר אדו מנסה לעבור את השחקן אך פה השופט לא שרק ושופט המסך לא קרא לו. הוועדה גיבתה את אוראל גרינפלד ועידן לייבה, אז איך במקום אחד יש פנדל ובמקום אחר לא? אגב, כותב שורות אלה סבור שבשני המקרים לא מדובר במגע שמצדיק פנדל, אבל גם הוא נותר מבולבל מהמקרים שליגת העל והוועדה מציגות בדרך קבע.

שחקני הפועל באר שבע כועסים על השופט (חגי מיכאלי)שחקני הפועל באר שבע כועסים על השופט (חגי מיכאלי)

מבט על גמר גביע הטוטו מהעונה שעברה ועל החלטות הוועדה יזמן מקרה נוסף. אז, נגיעת היד של עיליי פיינגולד באופן ברור ברחבה, זכתה להתעלמות של שופט המסך ושל השופט הראשי. לאחר מכן הוועדה פרסמה את מסקנותיה וקבעה כי זו הייתה טעות וכי הגיע פנדל למכבי ת"א. מול ריינה בשבת, במקרה דומה לחלוטין, שחקן הגנה (מור ברמי) נצמד, מנסה להניח ידיים והתוקף (דור פרץ) בועט\מזיז את הכדור מקרוב לכדי מגע. פעם אחת - הוועדה אומרת פנדל, פעם שנייה לא. מבולבלים? על פי שיחה עם גורמים באיגוד, גם השופטים מבולבלים מאוד וכבר לא מבינים מה רוצים מהם.

לאזטיץ': צריכים ללמוד מהמשחק הזה



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
/* LAST / NEXT ROUNDs */