בני סכנין שוב בכותרות, ושוב לא מהסיבות הנכונות. בצל הפארסה וביטול המשחק מול בית”ר ירושלים ברבע גמר גביע המדינה שאמור היה להיערך הערב (רביעי), והאמירות תומכות החמאס של הכרוז תומך הטרור סעיד חסנין, עבאס סואן, אגדת המועדון, עלה לדבר בראיון לאופירה אסייג וגידי ליפקין בתכנית הספורט של ישראל ב-102FM.
עבאס, מה דעתך על האמירות של כרוז בני סכנין?
”אני מכיר אותו כאוהד של הקבוצה, הוא הרבה שנים היה אוהד, הוא התנדב להיות הכרוז של הקבוצה. אני רוצה שכולם ידעו שכל הכבוד לסכנין על הטיפול שלהם בנושא. כל בן אדם אחראי על מה שהוא פולט מהפה שלו. אני חושב שהרוב מאמינים במשהו אחר. הנושא טופל מהר בתוך המועדון”.
טוב שהוא נעצר?
”יש משטרה ויש בית משפט, עורכי דין. אני מדבר על הקבוצה. היא עשתה צעד מהיר מאוד וטיפלה בנושא. צריך להוקיע אותו משני הצדדים”.
כשאנחנו נכנסים לסיטואציה ושומעים על פיצוץ המשחק אתמול, ואתה שומע את מאזן גנאים אומר שבית”ר ירושלים היא “הילד המפונק של ההתאחדות”, אתה מסכים עם זה?
”את כל השתלשלות הדברים שמעתי דרך התקשורת. המשחק היה אמור להיות בעכו, המשטרה של הסכימה, העבירו לחיפה – ראש העיר לא הסכים, אחר כך בבלומפילד גם לא הסכימו”.
שחקני בני סכנין (עמרי שטיין)בתקופה שלך ההתנהלות בסכנין הייתה שונה לעומת השנתיים האחרונות.
”אני רואה את המשחקים בבית. אני שומע את השדרים והפרשנים שמדברים. אמרתי להם שזה מריח לא טוב איך שאתם מדברים. אפשר להרגיש את ההתנכלות בכל מקום”.
למה בני ריינה לא מתנהלת ככה?
”המצב באותו זמן זה לא אותו המצב כמו היום. היום מנפחים כל מילה שאומרים יותר מדי. היו טעויות, נעשו טעויות וצריך לתקן אותן. בקשר לפיצוץ המשחק מול בית”ר, יש דברים שנעשו מעל כוחה של סכנין. במשחק של הקבוצה מול הפועל באר שבע שכולם היו בעליהום על סכנין, סכנין אשמה שהקהל של באר שבע ירד למגרש?”
אל תשכח שבאותו משחק הקהל של בני סכנין ביזה את ההמנון.
”יש משטרה שתטפל באירוע. אבל סכנין אשמה שהקהל פרץ? במשחק בין הפועל תל אביב לרמת גן, המשטרה רצתה לבטל אותו ובדקה האחרונה המפכ”ל נכנס לעניינים ואישר את המשחק. יש בעיה מסוימת שלא קשורה לסכנין, פשוט יש למשחק מול בית”ר לסכנין חוקים משלו.
”רוב האנשים שנמצאים במועדון מאמינים בדו קיום. לדעתי, ההסברה החוצה לא טובה וצריך לתקן את זה, גם אם עכשיו הם יעשו טוב ויתרמו ויעזרו, בטעות הראשונה יחזירו להם את כל הדברים הפחות טובים שעשו. יש המון אנשים טובים במועדון”.
עבאס סואן (ראובן שוורץ)אתה מרוצה מהניהול של סכנין?
”אני חושב שאבו יונס הוא מסכן. הוא מנהל את המועדון לבד”.
למה אתה לא נכנס להנהלה?
”אני מוכן לעשות הכל עבור המועדון הזה. הוא עשה הרבה דברים עבור החברה הערבית. בעונה שעברה הייתי במועדון והייתי נפגש באופן יום-יומי עם אבו יונס. אני מקווה שהעניינים יסתדרו. יש בעיה מסוימת עם המאבטחים, אז צריך לשים מישהו שיטפל בעניין הזה”.
אז למה לא עושים את זה? למה האצטדיון בסכנין לא מאושר?
”אני במגרש יום יום, אין לי מושג למה הוא לא מאושר”.
אם יקראו לך לחזור למועדון, אתה תסכים?
”אני מוכן לעשות את זה גם בהתנדבות”.
הכרוז של סכנין בראיון לערוץ של החמאס