יום שבת, 24.01.2026 שעה 14:38
ליגה ספרדית 25-26
4922-5420ברצלונה1
4817-4320ריאל מדריד2
4119-3719ויאריאל3
4117-3520אתלטיקו מדריד4
3422-2320אספניול5
3225-3320בטיס6
3220-2820סלטה ויגו7
2429-2921אלצ'ה8
2428-2620ריאל סוסיאדד9
2428-1920אתלטיק בילבאו10
2434-2020ג'ירונה11
2224-2120אוססונה12
2225-1620ראיו וייקאנו13
2132-2620סביליה14
2130-2420מיורקה15
2126-1520חטאפה16
2031-1920ולנסיה17
1925-1620אלאבס18
1734-2420לבאנטה19
1331-1120אוביידו20

גם פרס יודע: מכירת ויניסיוס היא שאלה של זמן

לא יימכר? רק על הנייר. בעולם בו הכסף שולט קשה לעמוד בפיתוי לשכר גבוה פי 13. במחיר הנכון פלורנטינו יארוז את הכוכב בסרט חגיגי וישלח אותו לריאד

|
ויניסיוס ג'וניור (La Liga)
ויניסיוס ג'וניור (La Liga)

שלא במתכוון, ריאל מדריד הציגה מופע מרשים סביב עתידו של ויניסיוס. ערב הסעודית מציעה לו סכום כסף שערורייתי של מיליארד אירו בחוזה לחמש שנים, השחקן אומר בשקט שהוא רוצה לחדש את חוזהו, והקבוצה שלו? שותקת. לפחות זו ה”תפאורה” עבור הציבור הרחב, אבל המציאות שונה מאוד. הסעודים, אין מה לעשות, שברו את השוק, ויש להם כוח הרתעה שאין שני לו. כאשר מציעים לך למעלה מפי 13 ממה שאתה מרוויח (200 מיליון לעונה מול 15), אין מי שיוכל לעמוד בפיתוי.

לכן, נראה שזו רק שאלה של זמן. פלורנטינו פרס לא טיפש וממתין בסבלנות למהלך של מזל או למשחק פוקר מוצלח. הוא חולם על עסקה טובה עם מכירתו של הברזילאי – למשל במינימום 400 מיליון אירו, למרות שסעיף השחרור שלו עומד על מיליארד – ובמקביל לכך ייפטר משחקן שהוא אמנם מצוין, אך גם הפך לבעיה גדולה בשל אופיו והתנהגותו.

ויניסיוס יודע היטב שבברנבאו הוא לא יקבל את המיליונים שהוא מבקש, יציעו לו פחות ממה שמקבל קיליאן אמבפה, גג אותו הדבר, שכן הצרפתי הוא זה שנבחר להוביל את הקבוצה. אז על פניו מבחינה רשמית, הברזילאי אינו למכירה, אך אם המחיר יהיה נכון, אף אחד לא יופתע אם בריאל יארזו אותו בסרט חגיגי וישלחו אותו ברצון לריאד.  

במחיר הנכון הוא יימכר. ויניסיוס (רויטרס)במחיר הנכון הוא יימכר. ויניסיוס (רויטרס)

אנחנו חיים בעולם שבו הכסף שולט, שחקנים רבים בוחרים להפוך לשכירי חרב עשירים מאוד. כריסטיאנו רונאלדו סלל את הדרך, ו-ויניסיוס ימצא את עצמו בעתיד, אם לא בקיץ הקרוב אז בזה שאחריו או בזה שאחריו, באותו מצב, שכן החתמתו הפכה לעניין מדיני עבור ערב הסעודית. מדובר על כך שתחילה הוא לא יחתום באף מועדון, אלא ישירות בקרן ההשקעות הציבורית, הגוף הרשמי השולט בעסקי הנפט, זה שעומד מאחורי מונדיאל 2034 שיתקיים בערב הסעודית “בזכות” ג’אני אינפנטינו.

פיפ"א, כפי שניתן לראות, גם היא בעלת תג מחיר. ההיסטוריה של מה שקרה לפני שנים עם קטאר חוזרת על עצמה. דיקטטורה עם מוניטין גרוע בשל נפוטיזם והדרה של נשים, משתמשת בכדורגל כדי לנקות את תדמיתה.  

החתמתו הפכה לעניין מדיני. ויניסיוס (רויטרס)החתמתו הפכה לעניין מדיני. ויניסיוס (רויטרס)

לאמין ימאל, הניגוד  

הניגוד למה שקורה עם ויניסיוס נקרא לאמין ימאל, שחקן שהגיע למחלקת הנוער של ברצלונה בגיל שבע וחולם אך ורק להשיג תהילה בקאמפ נואו. כשהוא קרוב לחגוג 18, עתידו נראה נפלא והוא זוכה להערכה ולהגנה. אבל ז’ואן לאפורטה יצטרך לדאוג, במוקדם ולא במאוחר, להשלים את מעגל הארכות החוזים בברצלונה על ידי הענקת חוזהו הגדול הראשון של הספרדי שכמובן הרוויח זאת, וזה הדבר ההוגן לעשות. הקטלונים חייבים להחתימו לטווח מה שיותר ארוך, כדי שאף מועדון לא יעז להעלות ספקות לגבי עתידו.  

לאמין ימאל הוכיח שהוא לפחות לעת עתה “ליאו מסי החדש”, שחקן שמכריע משחקים עם כישרון יוצא דופן. הכוכב שיאיר את הקאמפ נואו החדש כבש את לב הקטלונים בזכות הענווה שלו וההומור התמים  והבריא. ההבדל הגדול בינו לבין ויניסיוס ברור – הוא לא אובססיבי לכסף והוא מאושר בקבוצה שלו. 

ההיפך הגמור מוויניסיוס. לאמין ימאל (La Liga)ההיפך הגמור מוויניסיוס. לאמין ימאל (La Liga)

כסף לא מביא אושר, אבל גם החובה לזכות תמיד בתארים לא  

יש שחקנים רבים שמעדיפים להרוויח כסף ולהבטיח עתיד של יוקרה במקום להיחרט בזיכרון בזכות הרמה שלהם או החיבור לאוהדים. יש דרכים שונות לראות קריירה מקצועית ולהתמודד עם עבודה שיש בה הרבה ייעוד, אך היא עדיין אמצעי מחיה קצר-טווח עם אפשרות להבטיח פנסיה מכובדת.  

מה שמעניין בוויכוח הזה הוא חוסר הסבלנות של האנשים שניתן לשייך אותם ל”מחנה הרגשי” – אלה שרואים בערב הסעודית, קטאר, האמירויות וכו’ ליגות נחותות ומלוכלכות שאליהן הולכים רק בשביל הכסף, כאילו שזה דבר שלילי או פלילי. אז אין לדעת מה ויניסיוס יעשה ואת מה הוא באמת מעדיף, אבל מה שלא יהיה, אפשר להבין אותו. כסף לא קונה אושר, אך גם לא החובה לזכות תמיד בתארים, שקיימת בהחלט בריאל מדריד, ואי היכולת להיכשל אפילו ליום אחד.

כסף לא קונה אושר, אבל גם לא קל לשחק כל יום בידיעה שאסור לך להיכשל. ויניסיוס גכסף לא קונה אושר, אבל גם לא קל לשחק כל יום בידיעה שאסור לך להיכשל. ויניסיוס ג'וניור ופלורנטינו פרס (ריאל מדריד)

מה שבטוח, המשחק האחרון באל סדאר מול אוססונה בוודאי לא תרם לרצונו של ויניסיוס להמשיך לשחק בליגה הספרדית, כשהוא "זכה" לאיחולי מוות חוזרים ונשנים מהקהל המקומי, דבר שאסור שיקרה באף אצטדיון בארץ ובעולם. השופט מונוארה מונטרו שמע את אותן קריאות כמו כל אחד אחר, אבל לא עצר את ההתמודדות.

אולי הוא פחד שהמשחק יפוצץ, אבל יכול מאוד להיות שזה מה שהיה צריך לקרות. ויניסיוס, עם כמה שהוא חזק מנטלית (יש שיגידו שלא כל כך בגלל ההתפרצויות שלו לעיתים תכופות), לא יוכל וגם לא צריך לשאת את ההתנהגויות הללו מצד אוהדי היריבה, ובמולדתו העידו לא אחת שהעניינים הללו מרחיקים אותו מהישארות בספרד, עוד לפני שצצו כל הדיווחים על ערב הסעודית.

לא משנה מה יקרה - הקריאות נגדו חייבות להיפסק. ויניסיוס (רויטרס)לא משנה מה יקרה - הקריאות נגדו חייבות להיפסק. ויניסיוס (רויטרס)



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
/* LAST / NEXT ROUNDs */