אנתוני דייויס ישב לצפות בסרט עם אשתו בלוס אנג'לס במוצאי שבת, זמן קצר לאחר שניצחונה של קבוצתו, לוס אנג'לס לייקרס, על ניו יורק נחשב לטוב ביותר העונה – וזאת מבלי שהוא עצמו שיחק, כ-3,000 מיילים משם, במדיסון סקוור גארדן. לפתע, הוא קיבל שיחת טלפון מהמנהל הכללי של הלייקרס, רוב פלינקה, ומהמאמן ג'יי ג'יי רדיק.
מה ששמע בשיחה הזו – שהוא מועבר בטרייד לדאלאס בתמורה ללוקה דונצ'יץ' – הימם אותו לא פחות מאשר את יתר עולם הכדורסל, כשפחות משעה לאחר מכן הידיעה כבר התפרסמה באופן רשמי.
"הייתי בהלם", אמר דייויס, לבוש בחליפת אימון מלאה של המאבריקס, לאחר האימון של דאלאס באולם וולס פארגו סנטר לקראת משחק החוץ מול פילדלפיה. "לא היה לי מושג. שלחתי לקבוצה הודעה לברך על הניצחון על הניקס, ניצחון גדול, וגם כבר חשבתי קדימה למשחק מול הקליפרס ביום שלישי, מבחינת המאבק על המיקום בטבלה. ואז, שעה אחרי זה גיליתי שאני כבר לא בקבוצה. הייתי בהלם, כמובן. לא היה לי מושג שזה הולך לקרות, אבל עכשיו אני כבר מתרגל לרעיון, ומתחיל להתכונן לשחק עם דאלאס".
דונצ'יץ' ודייויס (רויטרס)מתי יערוך דייויס בכורה במדי דאלאס?
הכוכב לא שיחק מול פילדלפיה, מכיוון שהוא עדיין מתאושש מהפציעה בבטן שספג – באופן מקרי – לפני כשבוע, במשחקו האחרון עבור הלייקרס, מול אותה פילדלפיה. לאחר שנפצע, הוא חזר לביתו כדי להיבדק ולקבל טיפול, כאשר הציפייה הייתה שישוב לשחק עוד השבוע. אלא שהטרייד המטלטל של שבת הפך את החזרה שלו גם לבכורה במועדון חדש. לדבריו, הוא צפוי לערוך את הופעת הבכורה שלו במדי המאבריקס ביום חמישי נגד בוסטון, או לכל המאוחר בשבת בבית מול יוסטון.
"אראה איך אני מרגיש, ואם הכל בסדר – אעשה עוד אחד מחר", אמר דייויס. "ואז, בהתאם להרגשה, אחליט. אם לא בחמישי, אז כנראה בשבת בבית". כשדייויס ניגש לדבר עם התקשורת, הכוכב החדש שלצדו, קיירי אירווינג, צעק אליו בצחוק "תעשו לו חיים קלים" – רמז לכך שהסופרסטאר החדש של דאלאס עובר ימים מטלטלים. דייויס, שנבחר 10 פעמים לאולסטאר ו-6 פעמים לחמישיית העונה, רשם העונה ממוצעים של 25.7 נקודות ו-11.9 ריבאונדים, במה שנחשבת לאחת העונות הטובות בקריירה שלו. כעת, הוא מקווה לשחזר את אותם המספרים – אבל הפעם, בדאלאס, כשלצדו אירווינג.
הבכורה השבוע. דייויס ודונצ'יץ' (רויטרס)"קיירי ואני דיברנו על לשחק יחד כבר לפני שנים"
דייויס סיפר כי הוא ואירווינג דיברו כבר לפני שנים על האפשרות לשחק יחד. השיחות החלו עוד כשדייויס היה בפליקנס ואירווינג בסלטיקס בעונת 2018/19 – בדיוק כשהכוכב הגבוה ביקש לעזוב את ניו אורלינס, מה שהוביל אותו ללייקרס בסופו של דבר. כעת, הוא יתאחד גם עם מאמנו דאז בלייקרס, ג'ייסון קיד, ששימש כעוזר מאמן בזכייה באליפות ב-2020, ועם המנהל המקצועי ניקו האריסון, שהיה מעורב בגיוסו של דייויס לנייקי ומכיר אותו עוד מימי התיכון.
"ניקו מאמין בי ובמה שאני יכול להביא לקבוצה", אמר דייויס. "שנינו מאוד מתרגשים לראות לאן נוכל להגיע יחד. אני חושב שיש לנו הזדמנות נהדרת לזכות באליפות". אחד היתרונות של המעבר לדאלאס עבור AD הוא החזרה שלו לעמדה האהובה עליו – פאוור פורוורד. בחודש שעבר הוא דיבר עם שאמס צ'ראניה מ-ESPN על רצונו לשוב לשחק בעמדה מספר 4, כפי שעשה בריצת האליפות של הלייקרס ב-2020, אז שיחק לצד דווייט הווארד וג'אבל מגי.
אנתוני דייויס (רויטרס)כעת, בדאלאס, הוא יוכל לעשות זאת שוב – כאשר דניאל גאפורד ישמש כסנטר הפותח, וברגע שיהיה כשיר, גם דרק לייבלי יחלוק איתו את הצבע. "אני פשוט מתרגש לחזור לשחק כדורסל", אמר דייויס עם חיוך. "כמובן שהטרייד היה טלטלה, וגם הפציעה – אבל ברגע שאני על הפרקט, אני מרגיש הרבה יותר טוב. לא שיחקתי בעמדה 4 עם גבוה נוסף כבר הרבה זמן. בלייקרס זה קרה לעיתים רחוקות עם ג'קסון הייז, אבל עכשיו אני חוזר לשם באופן טבעי, ואני נרגש לראות איך זה יעבוד".
ויתר על 6 מיליון דולר לטובת חיזוק הקבוצה
כחלק מהטרייד, דייויס ויתר על בונוס הטרייד שהיה מגיע לו בגובה 6 מיליון דולר – צעד שלא היה הכרחי לביצוע העסקה, אך שהוא עשה מרצונו. הסיבה: לסייע לדאלאס להתחזק. "אני פשוט מנסה לעזור לקבוצה", הסביר דייויס. "כמובן שתמיד רוצים להשתפר, ואחרי שאיבדנו שחקן כמו לוקה... זה שינוי עצום. אני רק מנסה לעשות את החלק שלי ולעזור לניקו ולהנהלה לבנות קבוצה חזקה ככל האפשר. זה הדבר הנכון לעשות".
אמביד ודייויס (רויטרס)כשנשאל אם הוויתור על הבונוס מרמז על כך שדאלאס מתכננת לבצע מהלכים נוספים בקרוב, דייויס צחק ואמר: "זו שאלה לניקו, אבל כן, ויתרתי על זה – למקרה שזה יעזור".