מערכת ONE
|

נובאק ג'וקוביץ' (רויטרס)
נובאק ג’וקוביץ’ חלם לאחרונה לזכות בתואר הגראנד סלאם ה-25 בקריירה שלו והוא לא היה רחוק מכך, אולם נאלץ לפרוש אחרי מערכה אחת בחצי גמר אליפות אוסטרליה הפתוחה מול אלכסנדר זברב, והתואר הנוסף ימשיך לחכות. הטורניר במלבורן הוא הפייבוריט עבור הסרבי, הוא זכה בתואר היוקרתי לא פחות מ-10 פעמים, יותר מכל אחד אחר בהיסטוריה.
אחרי סיום האליפות דיברו המארגנים על האפשרות להקים ל’נולה’ פסל במלבורן פארק. קרייג טילי מנכ”ל JSC אישר שהרצון הוא להקים פסלים לג’וקוביץ’, רוג’ר פדרר, סרינה וויליאמס ועוד. יש לציין שבמקום קיימים פסלים לכבוד הספורטאים המקומיים, אבל טילי חולם על נוספים: “הייתי רוצה לראות כל האזור מלא בפסלי גדולי הטניס, נובאק זכה כאן ב-10 תארים ויכול לעשות זאת שוב”.
עם זאת, אוהדי הטניס המקומיים לא יקבלו את הדבר בחיבה. התגובות לרעיון היו חריפות נגד הסרבי ובין היתר נאמר: “אוסטרליה צריכה ללמוד קודם כל לכבד את ג’וקוביץ’, המקומיים יחללו את הפסל, נובאק צריך להתנגד לרעיון הזה. עצוב לומר שככל שהוא ראוי לכך, הפסל ייהרס ויכוסה בגרפיטי”. לג’וקוביץ’ כידוע יש מערכת יחסים לא פשוטה עם האוסטרלים.
נובאק ג'וקוביץ' (רויטרס)זה התחיל במיוחד ב-2022 כש’נולה’ גורש מאוסטרליה בגלל שלא התחסן נגד נגיף הקורונה ועמדתו נגד החיסונים גררה ביקורת חריפה. מאוחר יותר ג’וקוביץ’ טען שבזמן ששהה בהסגר הוא הורעל ובדמו גם נמצאה כמות גבוהה של עופרת וכספית. באליפות האחרונה חלק מהמקומיים התגרו בו בקריאות מהיציע, הסרבי עצמו החרים את הראיון הקבוע לגוף המשדר הרשמי של הטורניר.
מגיש הטלוויזיה האוסטרלי טוני ג’ונס כינה את ג’וקוביץ’ “אוברייטד” והציע לגרש אותו מהטורניר אחרי שהוא לא הסכים להתראיין. הטניסאי העפיל לבסוף לחצי הגמר כשהוא מדיח את קרלוס אלקרס במופע הירואי, אלא שבינו לבין הגמר עמד זברב, שניצח במערכה הראשונה ולבסוף הפציעה הכריעה והסרבי פרש. אין ספק שהוא ראוי לפסל במקום בו כיכב במיוחד.
אבדיה מציג: כשאומנות וטכנולוגיה נפגשות