יום שישי, 26.12.2025 שעה 14:53
ליגת העל Winner 25-26
3515-3415הפועל ב"ש1
3318-3715בית"ר ירושלים2
2917-3215מכבי ת"א3
2519-2915הפועל ת"א4
2332-2915מכבי נתניה5
2216-2715מכבי חיפה6
2019-1915בני סכנין7
1824-2215הפועל חיפה8
1829-2215מ.ס אשדוד9
1726-2315הפועל פ"ת10
1733-1715עירוני טבריה11
1324-1715עירוני ק"ש12
1121-1315הפועל ירושלים13
439-1115מכבי בני ריינה14

"הזמן לסיסמאות והצהרות חלף, זו שעת מעשה"

יו"ר ההתאחדות זוארץ ויו"ר המנהלת כלפון במכתב בצל האירועים בסמי עופר: "הכתובת הייתה על הקיר, השאלה היא לא אם יקרה אסון אלא מתי". ומה דרשו?

|
השוטרים מול אוהדי מכבי חיפה (רדאד ג'בארה)
השוטרים מול אוהדי מכבי חיפה (רדאד ג'בארה)

בצל האירועים המבישים אמש (שני) באצטדיון סמי עופר, כשאוהדים מכבי חיפה זרקו אבוקות מספר פעמים ואילצו את המשטרה להפסיק את ההתמודדות מול מכבי תל אביב אחרי מחצית אחת בלבד, יו”ר מנהלת הליגות ארז כלפון ויו”ר ההתאחדות שינו זוארץ התייחסו בחומרה למצב והוציאו הצהרה משותפת ותקיפה. המכתב שלהם הופנה לנשיא בית המשפט העליון השופט יצחק עמית, לשר המשפטים ח"כ יריב לוין, לשר הספורט ח"כ מיקי זוהר וכן למפכ"ל המשטרה רנ"צ דני לוי.

“אירועי האלימות הקשים בהם חזינו אמש - תקיפת שחקן, השלכת אמצעים פירוטכניים על שחקנים ופיצוץ המשחק בין מכבי חיפה למכבי תל אביב - אינם תקרית חד פעמית. הם מהווים המחשה נוספת למציאות בלתי נסבלת ההולכת ומחריפה במגרשי הספורט בישראל. השלכתן ההרסניות של תופעות אלו אינה מתמצה במגרש הספורט, בספורטאים ובאוהדים, באשר השתקפותן, הדהודן והחשיפה אותן הן מקבלות משליכות על החברה הישראלית כולה”, כתבו.

“מנהלת הליגות לכדורגל וההתאחדות לכדורגל משקיעות משאבים אדירים במלחמה בתופעות אלו אך אין להן את היכולות והסמכויות לאכיפה, איתור, מעצר וענישה הקיימות בידי רשויות המדינה על זרועותיה השונות. בעשר השנים האחרונות פעלנו ביתר שאת לביצוע השינויים הדרושים ברמת המדינה: ״דפקנו על כל הדלתות״, הצגנו את הדברים בפני כל וועדות הכנסת הרלוונטיות, שלחנו עשרות רבות של מכתבים וקיימנו אין ספור פגישות, עם כל הגורמים הרלוונטיים: הגם שקיבלנו אוזן קשבת ונושאים נקודתיים בהם נעשו מאמצים לא היה בכך די ולמרבה הצער הצעדים שננקטו לא היה בהם בכדי לתת מענה לתופעה”.

ארז כלפון (עמרי שטיין)ארז כלפון (עמרי שטיין)

“דומה כי נדרשת כעת פעולה מיידית, שלא ניתן לדחותה עוד, אשר תכלול שלושה צעדים קונקרטיים: מתן אפשרות לשימוש במערכות זיהוי פנים מתקדמות כמקובל באירועי ספורט רבים בעולם: מערכות זיהוי פנים מתקדמות כבר מותקנות בחלק מהמגרשים אך השימוש בהן נמנע בשל חסמים משפטיים אשר אינם ברורים למנהלת. שר המשפטים נדרש לפעול לאלתר להסרת החסמים המשפטיים המונעים שימוש במערכות זיהוי פנים”. 

“כמוכן דרושה הקמת יחידה למניעת אלימות בספורט הכוללת צוותי מודיעין ותביעה, אשר יאפשרו טיפול פרטני ושוטף באותם ה״עשבים השוטים״ הפזורים בכל רחבי הארץ. שר הספורט והמפכ״ל נדרשים לפעול במשותף ולאשר התקנים והקמת היחידה לאלתר, מינוי ״שופט ספורט״ מומחה שיבטיח טיפול משפטי אחיד, מקצועי ונחוש כנגד העבריינים המשליטים טרור במגרשים: לצערנו הנהלת בתי המשפט עומדת בתוקף בסירובה למינוי שופט מומחה כאמור ובתי המשפט ממשיכים לטפל במתפרעים ב"כפפות של משי". נשיא בית המשפט העליון מתבקש לפעול באופן מידי למינוי שופט ספורט כאמור”.

שינו זוארץ (רדאד גשינו זוארץ (רדאד ג'בארה)

“הכתובת כבר על הקיר, והשאלה אינה האם יתרחש אסון בנפש, אלא מתי יתרחש אסון זה. אנו קוראים לכם להניע את שלושת המהלכים הלא מורכבים הנ״ל ללא דיחוי. הזמן לסיסמאות והצהרות חלף, זו שעת מעשה”, סיכמו.

איתן אזולאי פונה ליגאל פריד (רדאד גאיתן אזולאי פונה ליגאל פריד (רדאד ג'בארה)



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןערן זהבי מבקר בבית של מאור בוזגלו
מישהו מתרגש: זהבי מבקר את בוזגלו בבית
/* LAST / NEXT ROUNDs */