יום שבת, 27.12.2025 שעה 22:16
הליגה האירופית 25-26
153-136ליון1
155-136מיטיולן2
154-106אסטון וילה3
144-116בטיס4
143-96פרייבורג5
146-116פרנצווארוש6
135-106בראגה7
135-96פורטו8
125-126שטוטגרט9
125-106רומא10
116-116נוטינגהאם פורסט11
115-96פנרבחצ'ה12
115-96בולוניה13
102-66ויקטוריה פלזן14
107-96פנאתינייקוס15
106-76גנק16
105-56הכוכב האדום17
910-136פאוק סלוניקי18
99-126סלטה ויגו19
97-106ליל20
912-86יאנג בויז21
87-66בראן22
714-116לודוגורץ23
711-76סלטיק24
713-86דינמו זאגרב25
69-86פ.צ. באזל26
611-76סטיאווה בוקרשט27
611-56גו אהד איגלס28
48-46שטורם גראץ29
313-76פיינורד30
311-56רד בול זלצבורג31
19-36אוטרכט32
111-36גלאזגו ריינג'רס33
112-36מאלמו34
118-26מכבי ת"א35
013-46ניס36

"מנסים לנקות את המחשבה מכל דעה פוליטית"

בבודו גלימט נערכים למכבי ת"א בליגה האירופית. וגם: האמונה הטפלה סביב האימון המסכם של הצהובים הזיכרונות מבית"ר ירושלים. יוסי מדינה, נורבגיה

|
שחקני בודו גלימט (רויטרס)
שחקני בודו גלימט (רויטרס)

העיירה בודה נמצאת בזיכרון של אוהדי הכדורגל כבר קרוב ל-30 שנה. ב-1996, כשעיתונאים בישראל קראו לה "בודו", הקבוצה המקומית הייתה בדרך לצמד מפגשים מול בית"ר ירושלים. "הדייגים" כפי שהם כונו אז הביסו את בית"ר 1:5, וכך הקבוצה והעיירה נשארו מן שם כזה, כמעט כינוי גנאי או דרך להעליב אוהדי יריבה.

עד לאתמול בערב (רביעי), בודה הייתה מנומנמת למדי. בצפון נורבגיה, כשמתקרבים אל הקוטב הצפוני, הטמפרטורות צונחות מתחת לאפס בקצב מסחרר. עם קור של 8- מעלות בלילה ורוחות שהופכות את התחושה לעוד פחות מזה, אף אחד לא באמת יוצא מהבית שלו בשעות הלילה המאוחרות. זה כמובן לא מנע מקבוצה של 30 מפגינים לחכות אתמול בשדה התעופה הקטן להגעתם של שחקני מכבי תל אביב.

בבודה נערכים כבר כמה שבועות למשחק הזה. הדעות הפוליטיות האנטי-ישראליות בנורבגיה קיימות, אבל למעשה כמעט ולא מורגשות בעיר. ההכנות למשחק העלו הילוך בעקבות אירועי אמסטרדם ולאחר מכן גם בעקבות עלייה בגל המחאות בעקבות המשחק הצפוי בין ישראל לנורבגיה במוקדמות המונדיאל באוסלו במהלך חודש יוני. במשטרת המחוז כבר דיברו על תגבור הכוחות וציינו כי לראשונה מזה 50 שנה צפויים להיות מאבטחים חמושים ביציעים.

טרנספר מרקט - תוכנית 4 המלאה!

הקבוצה עצמה פרסמה לפני שבוע קובץ שאלות ותשובות שבו היא הסבירה מדוע היא לא מחרימה את המשחק. "החרמת המשחק לא תתרום למחאה, אלא להפך", כתבו באתר המועדון, "אנחנו נתמוך בכל צעד שיתקבל, כפי שנעשה במקרה של רוסיה, אך ורק בגיבוי אופ"א. לא רק הם היו צריכים לספק תשובות, אלא גם מאמן בודו גלימט, שטיל קנוטסן. "אנחנו לא רוצים להתעסק בזה ואנחנו מנסים לנקות את המחשבה שלנו מכל דעה פוליטית", אמר קנוטסן במסיבת העיתונאים לפני המשחק.

לצד קנוטסן ניצב במסיבת העיתונאים פטריק ברג, קפטן הקבוצה. פטריק הוא חלק משושלת ברג, מי שמתוארים בקרב אוהדי בודה בתור "משפחת המלוכה". הסבא, הראלד ברג, נחשב לפורץ הדרך, ויחד איתו שלושה בנים ונכד אחד אחראים להצלחות של בודה גלימט מאז שנות ה-60.

מאוחר יותר הגיע לאצטדיון רונאר ברג, דוד של פטריק, ולו יש זיכרונות טובים מישראל. רונאר, שחקן עבר של המועדון, שיחק בצמד המשחקים המפורסם מול בית"ר. בתבוסה ההיא בטדי הוא כבש שלושער. "השער השלישי שלי היה האחרון", הוא נזכר בנוסטלגיה, "בעטתי מהאוויר כמעט מרחבת ה-16 והקהל של בית"ר מחא לי כפיים". רגע אחר כך הוא מתקן כמעט בצחוק, "כמובן אלו שנשארו".

שחקני בודו גלימט (רויטרס)שחקני בודו גלימט (רויטרס)

בתור מי שמכיר את המועדון מקרוב, רונאר ברג בעצמו מתקשה להאמין איזו דרך הם עברו בשנים האחרונות. בודה גלימט הפכה ממועדון צנוע שמייצג עיירה קטנה לשליטה הכמעט בלתי מעורערת של הכדורגל הנורבגי. בחמש השנים האחרונות, בודה גלימט זכתה בארבע אליפויות, כולל זו האחרונה בעונה שהסתיימה בנובמבר.

עד אותו הרצף, לקבוצה לא הייתה אפילו אליפות אחת. "אנחנו מתקשים להאמין שאנחנו במקום הזה", מספר רונאר, "שיחקתי ברוזנבורג בתקופות השיא שלה בשנות ה-90 וזה נראה בדיוק אותו דבר – הקבוצה, הלכידות, המאמן שמחבר הכל". כששואלים אותו אם בודה גלימט יכולה להפוך לרוזנבורג החדשה, הוא שוב מצטנע. כנראה שגם בנורבגיה מאמינים באמונות טפלות.

אמונה טפלה אחרת של אנשי בודה גלימט כנראה קשורה באימון המסכם של מכבי תל אביב. "כל קבוצה שהחליטה לא לקיים את האימון שלה כאן, הפסידה", אמר לי אחד מאנשי המועדון. הוא התחיל להריץ זיכרונות ממשחקי עבר, אבל בעיקר התעכב על ה-1:6 של הקבוצה בקונפרנס ליג מול רומא בעונת 2021/22. גם אז רומא החליטה להתאמן במגרש האימונים שלה וזה נגמר בתבוסה. כששתי הקבוצות הוגרלו להיפגש שוב ברבע הגמר באותה העונה, רומא לא לקחה סיכונים.

שחקני בודו גלימט (רויטרס)שחקני בודו גלימט (רויטרס)

האם מכבי תל אביב תדע להתמודד עם מזג האוויר הלא פשוט והדשא הסינטטי? ובכן, הנורבגים לא בטוחים שגם בודה גלימט תדע להתמודד. זה המשחק הרשמי הראשון שיתקיים אי פעם על אדמת נורבגיה בחודש ינואר. המקומיים מגיעים אחרי מחנה אימונים ארוך בספרד שבו הם שיחקו על דשא, והם עדיין מנסים ללמוד מחדש את תנאי המגרש הלא שגרתיים עבורם.

לתחושת כולם, זה הולך להיות ערב ומשחק לא שגרתיים. "בסוף כולנו פה בשביל הכדורגל", אמר לי כתב של העיתון המקומי בסיום מסיבת העיתונאים. נשאר רק לקוות שהשקט היחסי ימשיך ללוות את מכבי תל אביב גם לקראת המשחק.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןערן זהבי מבקר בבית של מאור בוזגלו
מישהו מתרגש: זהבי מבקר את בוזגלו בבית
/* LAST / NEXT ROUNDs */