הבלאנקוס התאוששו מהקלאסיקו ועלו לרבע גמר הגביע. האורחת רשמה שוויון דרמטי, ואלוורדה ואנדריק תיקנו בהארכה עם שערי ענק. גם ויניסיוס ואמבפה כבשו

היו שלבים בהם היה אפשר לחשוב שריאל מדריד הצליחה לעבור הלאה מהר, היו רגעים בהם אפשר היה לחשוב שהנה ההתרסקות ממשיכה, אך לבסוף הבלאנקוס יצרו דרמה שהסתיימה כמעט כמו כל דרמה שהם משתתפים בה – בניצחון. החבורה של קרלו אנצ’לוטי אירחה אמש (חמישי) את סלטה ויגו וניצחה 2:5 בהארכה, בדרך לרבע גמר גביע המלך.
היריבה מחבל גליסיה הקשתה מהפתיחה, אבל שער של קיליאן אמבפה עם מבצע אישי מרהיב (37’) קבע יתרון לבן. בדקה ה-48, ויניסיוס הצליח להכפיל ולהוריד את חבריו להפסקה בתחושה נינוחה. אלא שאלופת ספרד לא מצאה שער נוסף ושילמה על כך ביוקר. בדקה ה-83, ג’ונתן במבה ניצל טעות של אורליאן טשואמני וצימק. כמה דקות אחר כך, הוא ביצע פעולה גדולה עוד יותר.
הקיצוני מחוץ השנהב הקדים את ראול אסנסיו, שביצע עליו עבירה ברחבה והשופט פסק על פנדל בתוספת הזמן לסלטה. מרקוס אלונסו ניגש לנקודה הלבנה והכניע את אנדריי ולנין (91’), עם גול שכפה הארכה ודרמה בברנבאו. חצי השעה הנוספת לוותה תחילה בשריקות בוז צורמות מצד קהל המארחת, שלא אהב את ההופעה הפושרת, בטח אחרי התבוסה ליריבה המרה בקלאסיקו בגמר הסופרקופה.

פדריקו ואלוורדה ואנדריק נכנסו להושיע, בעוד ויניסיוס ואמבפה ירדו לספסל. ריאל הריחה אפשרות להקסים באופן דרמטי, כמו שהיא אוהבת, כשהתסריט מושלם בעבור האיש למשימות המיוחדות. בדקה ה-108, אנדריק שלח כדור מדויק ברגל שמאל שנכנס פנימה, הבלאנקוס שוב מובילים וזה לא נגמר כאן. ואלוורדה ראה שער יפה ונדלק, אז הוא הפציץ מחוץ לרחבה את אחד משערי העונה במפעל וקבע שוב יתרון כפול ללבנים.
אלופת אירופה הושפלה בתחילת השבוע בערב הסעודית מול הקטלונים, עם הפסד 5:2 מביך. כדי להתאושש לגמרי וכמעט באופן מיסטי, אנדריק השלים צמד (119’) ממש לפני השריקה האחרונה וסגר את הגולל על לוח התוצאות שהראה מספרים מוכרים – 2:5, רק שהפעם ריאל מדריד היא זו שבצד המנצח. מבוכה נוספת נמנעה, הכרטיס לשלב הבא הושג.
מכאן אנצ’לוטי וחניכיו יחזרו למשחקיהם בליגה הספרדית וגם באירופה. ריאל מדריד תארח שוב כבר ביום ראשון הקרוב, כשתתמודד מול לאס פלמאס במסגרת המחזור ה-20 בלה ליגה ובתקווה לרשום הופעה קצת יותר משכנעת. לאחר מכן היא תשאר במדריד למשחק נגד לייפציג בליגת האלופות. סלטה ויגו מנגד, יכולה להתנחם בכך שהייתה קרובה ועמדה בצורה יפה עד ההתפרקות בההארכה, כשהמשימה הבאה היא אתלטיק בילבאו שגם הודחה מהגביע.