יום חמישי, 18.12.2025 שעה 06:55
ליגת העל Winner 25-26
3512-3414הפועל ב"ש1
3017-3514בית"ר ירושלים2
2816-3114מכבי ת"א3
2214-2614מכבי חיפה4
2218-2614הפועל ת"א5
2231-2814מכבי נתניה6
1826-2214מ.ס אשדוד7
1719-1614בני סכנין8
1524-2114הפועל חיפה9
1425-1914הפועל פ"ת10
1433-1414עירוני טבריה11
1320-1614עירוני ק"ש12
1120-1314הפועל ירושלים13
436-1014מכבי בני ריינה14

"מה ששמואל אמר זה ביזיון מוחלט, הכי גועלי"

ח"כ אלמוג כהן התייחס ב-102FM לאמירה הגזענית לכאורה של תומר שמואל, סמנכ"ל הכספים של מכבי ת"א, נגד אוהדי ב"ש: "השר זוהר אמר שיטפל בכך בחומרה"

|
חבר הכנסת אלמוג כהן (אינסטגרם)
חבר הכנסת אלמוג כהן (אינסטגרם)

סמנכ”ל הכספים של מכבי ת”א, תומר שמואל, עורר הבוקר (חמישי) סערה גדולה לאחר התבטאות גזענית לכאורה ומכוערת כנגד אוהדי הפועל באר שבע בפוסט שהעלה לפייסבוק ובו כתב: “מי שנוסע לאפריקה, שלא יתפלא שיש קופים”. בתכנית הספורט של ישראל ב-102FM, חבר הכנסת אלמוג כהן התייחס לאמירה המגעילה. 

אלמוג, כשאתה כתושב הנגב, רואה כזאת התפרצות של בעל תפקיד בכיר, איש הנהלה שכותב: “מי שנוסע לאפריקה שלא יתפלא שיש קופים” מה אתה חושב על זה?
“אני חושב שזה ביזיון מוחלט. היום הכדורגל הוא הרבה מעבר לספורט, הוא גשר בין אנשים, קהלים ותרבויות. כשאדם כזה מתבטא בצורה כזו שפלה, גזענית, זה באמת הדבר הכי גועלי שיכול להיות וזה דורש טיפול. שוחחתי עם שר הספורט מיקי זוהר והוא אמר שהוא יטפל בזה בחומרה. גזענות היא מחוץ לתחום. לפני כחודש וחצי קיבלתי טלפונים ממכבי תל אביב שהם נקלעו ללינצ’ים באמסטרדם. האוהדים שלהם פטריוטים, אוהבי המדינה. זה לא מתאים בכלל להתנהלות המועדון”.

מה אתה מצפה ממכבי תל אביב? הם עדיין לא הגיבו למקרה.
“אני לא יודע אם זו שתיקה או מבוכה אבל אני יודע ששתיקה רועמת לא תמיד מספיקה. אני אוהב מאוד כדורגל, הנושא של ‘לא לגזענות’ זה הבסיס של הכדורגל.

“אני לא אשכח שכנער ראיתי את סמואל אטו מתמודד מול גזענות וחשתי תחושת השפלה. שר הספורט יטפל בנושא הזה ואם לא, אני אדאג אישית שמכבי תל אביב תגיע למשרדי הכנסת ותסביר לכולם למה הם מחזיקים אדם כזה במועדון”.

בגלל מעידה אחת צריך לפטר אותו? אולי עדיף השעיה, הרצאות לקהילה. בסופו של דבר, זה בפייסבוק הפרטי שלו. אולי יש מקום להזדמנות שנייה.
“לחלוטין יש מקום להזדמנות שנייה. שילך ויסביר בבתי ספר כמה זה חשוב לקבל אדם ללא קשר לצבע עורו. אתם יודעים כמה אנשים נפלו מבאר שבע במלחמה הזו? כשהייתי ביס”מ יצא לי לאבטח בהמון משחקים והאצטדיון הזה, טרנר, עמוס בנשים וילדים, עמוס באהבת חינם וזה האצטדיון הכי בריא שהייתי בו. 

“הבעיה היא שעבר כל כך הרבה זמן והוא לא חזר בו. זה לא מספיק אם הוא יעשה את זה רק מול ההנהלה. שוב, עירבתי את שר הספורט בנושא והוא ביקש למסור שהוא מטפל בזה בצורה אישית שאיננה משתמעת לשני פנים והוא יטפל בזה בחומרה. רק באחדות ננצח”.

אוהדי הפועל באר שבע והפוסט של תומר שמואל (מרטין גוטדאמק)אוהדי הפועל באר שבע והפוסט של תומר שמואל (מרטין גוטדאמק)



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */