מכבי תל אביב והפועל ירושלים תיפגשנה הערב (ראשון) ב-21:00 במסגרת המחזור ה-11 בליגת ווינר סל, כאשר שתי הקבוצות מגיעות לאחר הפסדים במסגרות האירופאיות ומחפשות לשפר עמדות בזירה המקומית. הצהובים רוצים להגדיל את הפער מיריבתם ולשמור על הפער מהפועל תל אביב, בעוד שמחזיקת הגביע תרצה להשוות את מאזנה לזה של האלופה. כך או כך המפגש יהיה כולו בסימן ליוואי רנדולף, שעבר בקיץ האחרון מירושלים למכבי ת”א. לאור משחקו הראשון מול האקסית, ב-ONE החלטנו לסקור את השחקנים שעברו ישירות מצהוב אל הקבוצה מהבירה ולהפך.
תחילה נאמר כי ההתייחסות היא מאז שנות ה-90, כאשר עברו מאז ועד היום יותר שחקנים מאלופת המדינה למחזיקת הגביע. חשוב לציין כי יש שחקנים שעברו תחנות בין שתי הקבוצות, כדוגמת אמארה סטודמאייר, יניב גרין, רדיסאב צ'ורצ'יץ', יובל נעימי, וויל סולומון, דורון שפר, נואל פליקס, מורן רוט, גיא פניני, מיקי ברקוביץ', עידן זלמנסון ויותם הלפרין, שלא נכנסו לרשימות.
נוריס קולמן – עונה: 1995/96, 1996/97
כן אתם קוראים נכון, שני מעברים תחילה מהפועל ירושלים למכבי ת”א ואז חזרה, מאז היה עוד שחקן אחד שעשה את אותו המסלול פעמיים, רק שלא היה זה עונה אחר עונה ומדובר במקרה של נוריס קולמן, שהבכורה שלו במדי מכבי ת”א קרתה בעונת 1995/96. אז, נפגשו השתיים לראשונה במחזור השישי בתל אביב והצהובים של מולי קצורין גברו 67:73 על אלו של גדי קידר. קולמן במפגש הראשון מול האקסית קלע 14 נקודות והוריד חמישה ריבאונדים. הוא כאמור יחווה את המפגש הפיקנטי ושוב פעם במחזור השישי ינצח, רק שהפעם המפגש נערך בירושלים, כאשר הירושלמים הביסו את מכבי תל אביב 77:97. וקולמן? הפעם הוא קלע 24 נקודות, אליהן הוסיף חמישה ריבאונדים.
מוטי דניאל – עונה: 1996/97
הפייטר האולטימטיבי של הצהובים בשנות ה-90 עבר להפועל ירושלים, במדיה גם הניף את גביע המדינה. יחד עם זאת, המפגש הפיקנטי של הפורוורד מול קבוצתו לשעבר עימה זכה באליפות עונה קודם לכן, היה במחזור התשיעי והוא נערך בהיכל מנורה מבטחים, אז מכבי תל אביב הייתה תחת הדרכתו של צביקה שרף והפועל ירושלים הייתה תחת גדי קידר. התוצאה הייתה ניצחון מהדהד של הצהובים עם 73:110, מוטי דניאל קלע 18 נקודות והוריד שלושה ריבאונדים מול קבוצתו לשעבר.
מוטי דניאל וגיא פניני (באדיבות איגוד הכדורסל)קונסטנטין פופה – עונה: 2000/01
פופה עבר מהצהובים לאחר עונה שהסתיימה בפיינל פור בסלוניקי במשחק הגמר מול פנאתינייקוס של ז'ליקו אובראדוביץ' ועודד קטש. איך העונה הזו מסתיימת כבר כולם זוכרים, אך היה גם מפגש פיקנטי בין מכבי ת”א להפועל ירושלים בזירה המקומית, שהביא את 'טיטי' פופה לפגוש את קבוצתו הקודמת. המפגש המדובר הגיע במחזור ה-18 בהיכל מנורה מבטחים, והסתיים בתוצאה 81:85 לחבורה של פיני גרשון ודייויד בלאט על חניכיו של יורם חרוש. ופופה? הוא סיים את המשחק עם 13 נקודות וארבעה ריבאונדים.
שרון ששון וג'יימי ארנולד להפועל ירושלים, טרנס מוריס למכבי תל אביב – עונה: 2007/08
המפגש הראשון בין שתי הקבוצות באותה העונה היה במחזור הרביעי וכלל שלושה שחקנים שעברו צד. טרנס מוריס למכבי תל אביב, גיי'מי ארנולד ושרון ששון עברו להפועל ירושלים. אין ספק שהיה מדובר במפגש פיקנטי בין חניכיו של עודד קטש לבין הירושלמים של דן שמיר. הצהובים ניצחו 85:96 בבית וקרב האקסים לא אכזב כלל וכלל.
השניים שעברו מצהוב לאדום חיברו 38 נקודות משותפות והורידו 15 ריבאונדים, ובנפרד לארנולד היו 26 נקודות ו-11 ריבאונדים עם מדד יעילות של 33, בעוד ששון קלע 12 הוריד ארבעה ריבאונדים עם מדד יעילות של שמונה. טרנס מוריס, שבסופו של דבר גם ימשיך לצסק"א מוסקבה ולברצלונה, עימה זכה ביורוליג, זרח בעצמו מול קבוצתו לשעבר עם 19 נקודות ושישה ריבאונדים בדרך למדד יעילות 33.
טרנס מוריס (גבע תלם) (מערכת ONE)דרור חג'ג' – עונה: 2008/09
אוהדי הכדורסל לא היו צריכים לחכות עוד זמן רב למפגש מסקרן שיביא עימו אקסטרה עניין, כאשר הפעם היה זה עם מעברו של דרור חג'ג', שעבר מהפועל ירושלים למכבי תל אביב. המשחק הראשון שלו מול האקסית היה כבר במחזור השני במלחה, אז הפועל ירושלים תחת גיא גודס ומכבי תל אביב פותחת עונה תחת אפי בירנבוים. התוצאה בתום 40 דקות של כדורסל היא 77:91 לירושלמים. הבכורה של חג'ג' מול האקסית כללה שלוש דקות ושתי החטאות מעבר לקשת.
דרור חג'ג' (מערכת ONE)יוגב אוחיון – עונה: 2011/12, 2017/18
אוחיון הגיע למכבי ת”א מהפועל ירושלים, הצהובים של דיוויד בלאט פתחו את העונה לאחר שכמה חודשים קודם לכן הפסידו בגמר היורוליג לפנאתינייקוס, כשהם חסרים את דורון פרקינס שנפצע וגמר את העונה. יוגב מבחינתו חלק מסגל מעניין שנבנה בתל אביב ולאחר שכבר ניצח את קבוצתו הקודמת בקדם העונה, המפגש הרשמי הראשון מול האקסית מגיע במחזור השישי והוא נערך במנורה. אז, הצהובים נכנעו 78:64 להפועל ירושלים של עודד קטש, אוחיון סיים את המשחק עם 10 נקודות וארבעה אסיסטים.
כאמור אוחיון יחזור להפועל ירושלים ב-2017/18 והמפגש מול הצהובים שספרו שלוש שנים ללא אליפות נערך במחזור השמיני בפיס ארנה, כאשר מכבי תל אביב של נבן ספאחיה הביסה את הפועל ירושלים תחת מודי מאוד 71:88 (לאחר הפרידה מפוטיס קאציקריס). אוחיון אגב סיים את המשחק עם שש נקודות, שלושה ריבאונדים ושלושה אסיסטיים.
יוגב אוחיון (איציק בלניצקי)ליאור אליהו – עונה: 2013/14
המעבר של ליאור אליהו היה במונחים של רעידת אדמה, ישראלי בכיר שעוזב את מכבי תל אבי., הסיקור התקשורתי והתמונה שלו ושל יותם הלפרין מחזיקים את גופיות הפועל ירושלים בעידן של אורי אלון, היו לא איתות כי אם מסר מצידה של הפועל ירושלים. העונה כולה הייתה של מכבי ת”א, שזכתה עם מאמן העל דייויד בלאט בכל התארים האפשריים. המפגש הראשון בין ירושלים לאלופה היה במחזור התשיעי במלחה והסתיים בניצחון של הירושלמים 85:87, כשבראד גרינברג גבר על חניכיו של בלאט. הבכורה של ליאור אליהו במדי הפועל ירושלים הסתיימה עם שש נקודות, שבעה ריבאונדים ומדד יעילות של תשע.
ליאור אליהו (רועי כפיר)ג'יילן אדאמס – עונה: 2022/23
אדאמס לא בדיוק עבר ישירות מהפועל ירושלים למכבי תל אביב, שכן הוא לא פתח את העונה במדים הצהובים. אדאמס כזכור הצטרף לקבוצתו של עודד קטש לאחר שדארן היליארד נפצע, אך במפגש הראשון מול הפועל ירושלים הוא כבר לקח חלק. שתי הקבוצות נפגשו במחזור השביעי בהיכל מנורה, כאשר קבוצתו של אלכסנדר דז'יקיץ' ניצחה את המשחק 75:80. ואדאמס? הוא קלע 11 נקודות, הוריד חמישה ריבאונדים ומסר ארבעה אסיסטיים באותו המשחק.
ג'יילן אדאמס מול אור קורנליוס (איציק בלניצקי)