יום שלישי, 13.01.2026 שעה 12:58
ליגת העל Winner 25-26
4216-4318הפועל ב"ש1
4219-4118בית"ר ירושלים2
3619-3718מכבי ת"א3
2916-3318מכבי חיפה4
2923-3318הפועל ת"א5
2628-3318הפועל פ"ת6
2439-3018מכבי נתניה7
2325-2118בני סכנין8
2138-2318עירוני טבריה9
1931-2518הפועל חיפה10
1839-2418מ.ס אשדוד11
1631-2418עירוני ק"ש12
1229-1618הפועל ירושלים13
745-1518מכבי בני ריינה14

דוידסון לאופ"א: החזירו אירוח משחקים לישראל

חבר הכנסת פנה לנשיא צ'פרין במכתב ברקע האירועים באמסטרדם, על משחק שבכל מקרה אמור היה להיערך בהולנד: "יש אפליה נגד ישראל". אופ"א תיקח ברצינות?

|
סימון דוידסון (ראובן שוורץ)
סימון דוידסון (ראובן שוורץ)

יו"ר ועדת המשנה לספורט, חבר הכנסת סימון דוידסון ממפלגת יש עתיד, שלח מכתב לנשיא אופ"א אלכסנדר צ’פרין בדרישה להשיב את המשחקים לישראל: “אם באמת ביטחון האוהדים עומד כנר לרגליו, לא היינו רואים את את מה שקרה באמסטרדם בסוף השבוע האחרון. אין שום סיבה להמשך האפליה של הכדורגל הישראלי”, מסר דוידסון.

דוידסון יושב באופוזיציה, כך שלא ברור מה תהיה עמדתה של אופ"א לגבי דבריו, מה גם שמשחקה של מכבי תל אביב בהולנד בכל מקרה אמור היה להיערך באמסטרדם ואין קשר למשחקי הבית. האם דוידסון באמת חושב שאופ"א תתייחס אליו ברצינות? בכל אופן, מצורף התוכן של מכתבו:

“מר צ'פרין היקר, כיו"ר ועדת המשנה לספורט של הכנסת, אני דורש פעולה מיידית בתגובה לתקיפות האנטישמיות המזעזעות כלפי אוהדים ישראלים באמסטרדם בעקבות משחק מכבי תל אביב. אירוע זה מבהיר בבירור כי ביטחונם של אוהדים ושחקנים ישראלים נמצא בסיכון גם בערים אירופיות”, כתב דוידסון.

אלכסנדר צאלכסנדר צ'פרין (איציק בלניצקי)

“בשל אירועים אלו, אני קורא לאופ”א להפוך את החלטתה השגויה למנוע קיום משחקים בישראל. הטענה כי המגרשים בישראל אינם יכולים להבטיח ביטחון אינה רק שגויה, אלא גם מתעלמת מהרקורד המוכח של ישראל בשמירה על רמה גבוהה של אבטחה”.

“לישראל יש את היכולת, המומחיות והנחישות להגן על אזרחיה, על אוהדים אורחים ועל השחקנים כאחד. לנוכח האירוע באמסטרדם, ברור שישראל יכולה לספק הגנה טובה יותר לשחקנים ואוהדים מאשר מקומות רבים באירופה”, הוסיף.

אחריותה של אופ”א להבטיח את ביטחונם ושילובם של כל המשתתפים, והיא חייבת לכלול גם את הישראלים. עמדתכם הנוכחית לא רק מפלה את המועדונים הישראליים, אלא גם מתעלמת מהמציאות של ביטחונם של ישראלים. אני קורא לאופ”א לשקול מחדש את עמדתה באופן מיידי ולאפשר למועדונים הישראליים לשחק בביתם. זו אינה בקשה, אלא דרישה לטיפול שוויוני”, סיכם.

מזעזע: הלילה הקשה באמסטרדם



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
/* LAST / NEXT ROUNDs */