יום רביעי, 15.01.2025 שעה 04:15

פעיל פרו פלסטיני מתכנן הפגנה באמסטרדם

האקטיביסט פרנק ואן דר לינדה הגיש הליך מזורז נגד צו החירום ומתכנן הפגנה בכיכר דאם נגד "רצח העם" בעזה: "מניעת ההפגנות סותרת את זכויות האזרח"

|
משטרת אמסטרדם (רויטרס)
משטרת אמסטרדם (רויטרס)

מאז הפוגרום החמור באוהדי מכבי תל אביב בלילה שבין חמישי לשישי בהולנד, ישנו איסור על הפגנות בעיר כחלק מצו חירום. למרות זאת, האקטיביסט פרנק ואן דר לינדה הגיש הליך מזורז נגד צו החירום שנכנס לתוקף באמסטרדם, כאשר לטענתו הצו “סותר את זכויות האזרח ואת החוקה”, כך לפי עורך דינו.

הפעיל מעוניין להפגין בכיכר דאם היום בצהריים, לטענתו נגד “רצח העם” בעזה, אך גם משום ש"נשללת מאיתנו הזכות להפגין". "ראש העיר פמקה הלסמה תמיד מדברת על זכות ההפגנה, אי אפשר לגעת בזה. כמובן שאעמוד למען פלסטין, אבל אני גם רוצה להבהיר שבארצות הברית יש לנו זכות להפגין אם נרצה", הוא אמר ל-"Hart van Nederland".

צו החירום יפוג ביום שני בשעה 7:00 בבוקר, אך ואן דר לינדה טוען שהנושא חשוב מספיק כדי לפעול נגדו כבר כעת. לדבריו, מדובר בעקרון מהותי. ההליך המזורז יתקיים באופן דיגיטלי בבית המשפט באמסטרדם היום בשעות הבוקר.

צו החירום, הכולל איסור על הפגנות ואיסור על לבישת ביגוד שמסתיר את הפנים, נכנס לתוקף ביום שישי בשעה 19:00 ויישאר בתוקף עד יום שני בשעה 7:00. 

אסור לפספס
נגןיפן: אימון הקפצת כדור תוך כדי קפיצה בחבל
יפן: אימון הקפצת כדור תוך כדי קפיצה בחבל
נגןממריאה: סאן מזרחי קוטפת עוד קמפיין
ממריאה: סאן מזרחי קוטפת עוד קמפיין
נגןרונאלדו נקרע מצחוק מאוהד שמחקה אותו
רונאלדו נקרע מצחוק מאוהד שמחקה אותו
נגןהנכד ענק: צמד שערים ובישול לריי בוזגלו
הנכד ענק: צמד שערים ובישול לריי בוזגלו
/* LAST / NEXT ROUNDs */