יום שבת, 06.12.2025 שעה 10:38
ליגת העל Winner 25-26
2912-3112הפועל ב"ש1
2713-2912מכבי ת"א2
2615-3212בית"ר ירושלים3
1926-2412מכבי נתניה4
1816-2012הפועל ת"א5
1723-2112מ.ס אשדוד6
1614-2112מכבי חיפה7
1417-1412בני סכנין8
1319-1712הפועל פ"ת9
1330-1312עירוני טבריה10
1217-1412עירוני ק"ש11
1220-1612הפועל חיפה12
719-1012הפועל ירושלים13
431-1012מכבי בני ריינה14

"העבודה תחת שר האוצר מחסלת את הספורט"

​​​​​​​בספורט הישראלי זועמים נוכח רצון משרד האוצר לקצץ מאות מיליוני ש"ח בתקציב הספורט הישראלי, כפי שנחשף ב-ONE. גלילי: "חייבים לחזור לטוטו"

|
עידו שחר ושחקני הפועל באר שבע (שחר גרוס)
עידו שחר ושחקני הפועל באר שבע (שחר גרוס)

בספורט הישראלי מודאגים וזועמים לנוכח חשיפת ONE על כוונת משרד האוצר בראשות בצלאל סמוטריץ' ופקידי משרדו לקצץ כ-300-500 מיליון שקלים מתקציב הספורט בשנת 2025. התקציב עומד כיום על כמיליארד שקלים בשנה כולל ההשקעה במתקני הספורט.

בתחילת השבוע הבא אמורה להתקיים פגישה בין ראשי משרד הספורט לראשי האוצר לגבי התקציב. מנכ״ל מכבי ישראל, נאור גלילי, דורש להחזיר את העברת כספי התמיכה לאחריות הטוטו, כך שבמקום שרווחי הטוטו ילכו לקופת המדינה שתקצץ בתקציבים הם יחזור לספורט: “חובה על השר וגורמי הספורט להחזיר את הטוטו לספורט. השוד הגדול שנעשה לספורט בעבר חייב לקבל תיקון, והיו מספיק סימנים ואיתותים בדמות הקורונה והמלחמה”, אמר.

כנרת צדף, מנכ״לית מרכז הפועל, הגיבה: “בשנתיים האחרונות נוכחנו לדעת שעולם הספורט לא מתאים לעבודה תחת נוהל שר אוצר והתלות בפקידי האוצר מחסלת את הספורט, למרות הרצון הטוב של משרד הספורט המבנה הקיים של אופן חלוקת התקציבים פשוט בלתי אפשרי. אנחנו התחום היחיד שמייצר את הכסף לעצמו בטוטו, ועל כן אנחנו חייבים לשוב אליו - מבלי להיות תלויים בתנודות תקציב המדינה. רוצים ביטחון כלכלי לספורט הישראלי”.

כנרת צדף (ארז עוזיר)כנרת צדף (ארז עוזיר)

ראשי האיגודים בספורט הישראלי זעמו על ההחלטה של האוצר: “קיצוץ של 350 מיליון שקלים יהרוג את הספורט הישראלי, שמייצר הכנסות יפות למדינה. דווקא אחרי כל ההישגים מגיע קיצוץ של 35%? אסור לתת לזה לקרות. אי אפשר להתנהל ככה בחוסר ודאות כזה”. 

יו״ר איגוד הג׳ודו, משה פונטי, הציע פתרון למשבר במקרה של קיצוץ: “זו מכה אנושה לכל הספורט. אנחנו ניפגע, כולנו. זו התקופה וזה המצב. אני חושב שמגיע לכולם לקבל תקציבים, אבל במצב כיום, אם יהיה קיצוץ כזה צריך לעשות תעדוף לענפים שמביאים מדליות אולימפיות, ביחד עם הכדורגל והכדורסל שהם פופולריים - ולעצור את חלוקת הכספים הגדולה לבניית מתקנים, לוועד האולימפי ולמרכזים”.

“האיגודים הם אלו שמביאים את ההישגים. לכן זו תקופה שצריך לעשות תעדוף ולשמר את הענפים החזקים עם הראש מעל המים. זה לא אומר שלא צריך לתת כסף גם לענפים האחרים, אבל צריך לעשות תעדוף ולחלק את העוגה למי שמצליח בתקופה שכזאת. כשהייתי מאמן, חילקתי את העוגה התקציבית הקטנה שהייתה לי לשלושה ספורטאים שאני יודע שיכולים להצליח מאשר לחלק אותה ל-22 ספורטאים ואף אחד לא יצליח. כשאין לך, תשקיע את הכסף בצורה נכונה במקום שכולם ייפגעו”, סיכם.

משה פונטי (שחר גרוס)משה פונטי (שחר גרוס)



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */