לתשומת לב לאזטיץ': מיטיולן פספסה ניצחון יוקרתי, אייאקס התפוצצה על בשיקטאש, סוסיאדד שוב לא הצליחה לנצח ובודה גלימט היממה את פורטו. עושים סדר

משחק הבכורה של מכבי תל אביב בפורמט הליגה החדש של הליגה האירופית הסתיים אתמול (חמישי) עם תחושות מעורבות מאוד. מצד אחד, הצהובים שיחקו נהדר במשך דקות רבות, הגיעו למצבים טובים ואף הובילו עד הדקה ה-88 בפורטוגל מול בראגה החזקה בזכות שער של אושר דוידה בפנדל בדקה ה-30.
מצד שני, הם הצליחו לספוג פעמיים מרגלי ברומה בדקות ה-88 וה-90+5 כולל פנדל שנוי במחלוקת, פגעו פעמיים במשקוף וקיבלו שני אדומים בתוספת הזמן, שימנעו מגבי קניקובסקי וטייריס אסאנטה לשחק במשחק הבא בו “יארחו” את מיטיולן בבלגרד שבסרביה.
על מנת לתפוס את המקום בין 24 הראשונות ולהשיג את הכרטיס לשלב הפלייאוף, ז'רקו לאזטיץ' וחניכיו יצטרכו להרים את עצמם ולהסתכל קדימה לעבר שבעת המשחקים שנותרו, ולכן סיכמנו עבורכם את כל מה שהיריבות של מכבי ת”א עשו במסגרת מחזור הפתיחה.

היריבה הבאה של מכבי ת”א, מיטוילן הדנית, סיימה ב-1:1 ביתי מול הופנהיים. המארחת עלתה לשער יתרון מרגליו של דריו אוסאריו, אך ספגה שער שוויון כואב בדקה ה-90 אותו הבקיע מקס מורסטדט בביצוע אישי מרשים. בכל 22 משחקיה האחרונים בכל המסגרות הקבוצה הפסידה רק פעם אחת.
הקבוצה הספרדית החזקה פתחה גם היא את הליגה האירופית עם נקודה אחת בלבד לאחר 1:1 מול ניס בחוץ. אנדר ברנצ’אה העלה את הבאסקים ליתרון בדקה ה-18 עם שער מרהיב בסיומה של התקפה קטלנית, אך פאבלו רוסריו איזן בדקה ה-45 בבעיטה חדה מתוך הרחבה. בליגה הבאסקים רק במקום ה-16 ופתחו את העונה עם חמש נקודות אחרי שבעה מחזורים.

ההולנדים פתחו הכי חזק שאפשר. כמה חזק? הם חגגו מול הטורקים האומללים עם 0:4 ביתי מהדהד וכעת הם בפסגת הטבלה של הליגה האירופית. קיאן פיצ’ ג’ים, קנת טיילור ומיקה גודטס (צמד) כבשו לזכות המארחת. הנשרים לעומת זאת, צריכים לעשות חושבים לאחר הופעה שכזו.
הלטבים שמסתמנים כאחת הקבוצות החלשות וחסרות הניסיון במפעל, פתחו את הקמפיין בצורה רעה עם הפסד חוץ 4:1 מול סטיאווה בוקרשט, אותה מכבי ת”א מכירה טוב מאוד ממוקדמות ליגת האלופות.
מפגש נוסף בין שתי יריבות אותן יפגשו הצהובים התקיים ביום רביעי בנורבגיה תחת ניהולו של אוראל גרינפלד וצוות שיפוט ישראלי, כאשר בסיום דווקא שחקני המארחת חגגו עם 2:3 מפתיע על מועדון הפאר וזאת למרות שהיו בחיסרון מספרי מהדקה ה-51. הנורבגים נקלעו לפיגור מוקדם, אך עם תצוגת כדורגל נהדרת ותמיכה מהקהל הפכו ועלו ל-1:3 כבר בדקה ה-62, כאשר הפורטוגלים רק צימקו לקראת הסיום. ניקיטה חייקין, השוער הישראלי-רוסי שעמד בין הקורות של המנצחת, סיפק הופעה מרשימה.
