יום שבת, 06.12.2025 שעה 10:52
אסי ממן ורדאד ג'בארה שליחנו לאולימפיאדת פשריס

"מישהי דרכה עליי ונפצעתי, החלטתי להמשיך"

סלפטר שיתפה אחרי הריצה: "לקחתי סיכון עם הפציעות, נלחמתי עד הסוף בשביל המדינה. המטרה - להגיע ללוס אנג'לס 2028". אסי ממן, שליח ONE לאולימפיאדה

|
לונה סלפטר (רדאד ג'בארה)
לונה סלפטר (רדאד ג'בארה)

המשחקים האולימפיים הטובים ביותר של המשלחת הישראלית בפאריס 2024 הגיעו היום (ראשון) לישורת האחרונה. לונה צ’מטאי סלפטר הובילה את ריצת המרתון אחרי יותר ממחצית הדרך ולבסוף סיימה במקום התשיעי עם זמן של 2:26:08 שעות – המקום הגבוה ביותר של ישראלית (וישראלי) במרתון.

סלפטר שגם עברה פציעה בחודשים שלפני המשחקים האולימפיים, הייתה נרגשת במיוחד אחרי המרתון ולא הצליחה לעצור את הדמעות. סלפטר הורידה את הנעל מרגלה השמאלית בסיום ריצת המרתון וסיפרה: “מישהי דרכה לי על הרגל במהלך הריצה ונפצעתי, אבל החלטתי להמשיך בכל זאת כדי לא להוריד קצב ולאבד את המיקום שלי”.

“לקחתי סיכון עם הפציעות שלי. הגעתי לפה אחרי פציעה וכמעט החלטתי שאני לא רצה בפאריס. זה היה מרתון קשה. המשכתי לעבוד עם הראש ואני גאה בעצמי כי נלחמתי עד הסוף, עשיתי את הטוב ביותר שלי היום“, הוסיפה.

לונה סלפטר (רדאד גלונה סלפטר (רדאד ג'בארה)

סלפטר הוסיפה על המיקום שלה: “נלחמתי על הדגל של המדינה שלי, רציתי שיונף גבוה. זה היה חשוב לי כי ראיתי מה קרה במדינה לאחרונה ורציתי לתמוך באנשים בדרכי שלי. רציתי להיות על הפודיום בשביל האנשים בישראל, אבל אני מרוצה שעשיתי את הטוב ביותר שיכולתי בריצה הזאת”.

“הפציעה השפיעה עליי המון בהכנות, אבל אני שמחה עם התוצאה שלי. כל המשלחת תמכה בי כל הזמן. מה המטרה שלי? להישאר בריאה ולהגיע ללוס אנג’לס 2028”, סיכמה הישראלית.

לונה סלפטר (רדאד גלונה סלפטר (רדאד ג'בארה)

מאור טיורי ציינה בסיום: “אני מרוצה ושמחה ממה שעשיתי. הגעתי לפה במקום ה-86 בדירוג, כך שידעתי שכל מקום שאטפס אליו ייחשב כהצלחה. סיימתי 49 ועמדתי בזמנים שהצבתי לעצמי לריצה הזו אז אני שמחה מזה. רצתי חכם כמו שתכננתי”.

“מההתחלה רציתי להיות חכמה וסבלנית, גם כשהייתי לדעתי האחרונה מבין כולן, כי ידעתי שזה ישתלם בהמשך. אלך לנוח ואקבל החלטות, אבל המטרה להמשיך גם לאולימפיאדה הבאה. מה אני חושבת על הישג השיא שלונה קבעה לישראלית במרתון אולימפי? מגיע לה כל הכבוד, אני מאוד שמחה בשבילה”, הוסיפה.

מאור טיורי (רדאד גמאור טיורי (רדאד ג'בארה)



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */