יום שבת, 06.12.2025 שעה 13:58
תומר חבז שליחנו לאולימפיאדת פאריס

קבלת פנים ידידותית: כך נראית ההגעה לפאריס

ברביעי ייצא לדרך הטורניר בכדורגל ובינתיים, ימים ספורים לפני, נשתף מה המצב בעיר - האווירה, האבטחה והשילוט. תומר חבז, שליח ONE לאולימפיאדה

|
פאריס 2024 (רדאד ג'בארה)
פאריס 2024 (רדאד ג'בארה)

כשמדברים על אולימפיאדה, מדברים על אווירה חגיגית, בדיוק על אותה אווירה אשר זורמת באוויר בפאריס בימים אלו, שלושה ימים בלבד לפתיחת המשחקים. בכל פינה כמעט בעיר בה מסתובבים, ניתן להרגיש באירוע הגדול אשר ייפתח רשמית בטקס הפתיחה ביום שישי ועוד קודם לכן בהופעתה של הנבחרת האולימפית של ישראל ביום רביעי מול מאלי.

נתחיל ברגע בו מגיעים לעיר, הנחיתה בשדה התעופה: קשה לפספס את השלטים הוורודים המאפיינים את המשחקים האולימפיים הנוכחיים, אשר פוקדים כל פינה בעיר ובראש ובראשונה את שדה התעופה שארל דה גול.

נתחיל בעמדה המסודרת אשר מקבלת את פני העיתונאים, הצוותים והמשתתפים עצמם, אשר נמצאת מיד בעמדת איסוף המזוודות וכוללת מתן הסברים וכרטיס נסיעה חופשי בתחבורה הציבורית במשחקים האולימפיים עד סיומם.

טרמינל 1 (רדאד גטרמינל 1 (רדאד ג'בארה)

גם השילוט ברור ומסודר, כאשר לא כבכל אירוע גדול, מרבית הצרפתים אשר מקבלים את פנינו, דוברי אנגלית או לפחות יכולים לתקשר בשפה ובעיקר תודרכו להיות אדיבים מאוד. אם אלו המאבטחים, המתנדבים אשר לובשים תלבושת אחידה הכוללת חולצת טורקיז וגרביים בצבע ורוד או כל איש שקשור לארגון.

לצורך העניין, ניתן להגיד כי קבלת הפנים היא ידידותית למדי, מסבירת פנים ואפילו כוללת ליווי צמוד עד לתחבורה הציבורית לכל מי שחפץ בכך (גם אם מדובר בליווי של רבע שעה הליכה ברגל). אז נכון, מומלץ להימנע מסממנים ישראליים, אך פאריס לא עוינת, לפחות בימים הראשונים.

תזכורת גם על הכביש (רדאד גתזכורת גם על הכביש (רדאד ג'בארה)

יש לציין, שמבחינת סידורי האבטחה לא נלקחים סיכונים: כמעט בכל פינה ברחוב, נמצאים שוטרים או מכווני תנועה אשר דואגים בעיקר לאבטחה, אך גם חוסמים לא מעט כבישים. לב העיר חסום, כאשר האפשרות להתנייד בתחבורה ציבורית היא המשתלמת ביותר.

התנועה בפאריס (רדאד גהתנועה בפאריס (רדאד ג'בארה)

אם תגיעו לרכבת, תוכלו למצוא בתוכה מדבקות מיוחדות המתמקדות באצטדיון "פארק דה פראנס", בו תשחק נבחרת ישראל את שני משחקיה הראשונים, כאשר באותה מדבקה ניתן למצוא הסבר כיצד להגיע לאצטדיון בתחבורה ציבורית. אגב, לכבוד המאורע, גם הנתיבים בכבישים, סומנו בכיתוב "פאריס 2024”.

הסטאד דה פראנס (רדאד גהסטאד דה פראנס (רדאד ג'בארה)



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */