יום שבת, 27.12.2025 שעה 15:12
ליגה ספרדית 25-26
4620-5118ברצלונה1
4216-3618ריאל מדריד2
3716-3318אתלטיקו מדריד3
3515-3116ויאריאל4
3317-2217אספניול5
2819-2917בטיס6
2319-2017סלטה ויגו7
2324-1618אתלטיק בילבאו8
2220-2317אלצ'ה9
2026-2417סביליה10
2022-1317חטאפה11
1820-1717אוססונה12
1824-1917מיורקה13
1820-1417אלאבס14
1820-1317ראיו וייקאנו15
1725-2117ריאל סוסיאדד16
1626-1617ולנסיה17
1533-1517ג'ירונה18
1126-717אוביידו19
1029-1716לבאנטה20

טבאס: מודה, קשה לצאת נגד פרס, אני לא גיבור

יו"ר מנהלת בספרד דיבר על נשיא ריאל מדריד וקבוצתו: "הוא אחד האנשים החזקים במדינה. עבורם אנחנו אסון, עם ברצלונה יש לנו מערכת יחסים מקצועית"

|
חאבייר טבאס (רויטרס)
חאבייר טבאס (רויטרס)

יו”ר מנהלת הליגה הספרדית, חאבייר טבאס, נפתח בריאיון ל’ספורט’ הספרדי ועלה לכותרות כשיצא נגד פלורנטינו פרס, נשיא ריאל מדריד, שנמצא בסכסוך מתמשך עם ההתאחדות. טבאס התייחס גם לנבחרת ספרד, ברצלונה, לאמין ימאל, הסופרליג ועוד.

תחילה נשאל טבאס על לה רוחה, שהעפילה לגמר היורו, וללאמין ימאל, ילד הפלא שחווה טורניר חלומי: “להיות בגמר זו כבר הצלחה, בואו נקווה שנוכל לנצח. לגבי לאמין, אלו מאיתנו שעקבו אחר ההתפתחות שלו כבר ראו שהוא שחקן אחר וכעת הוא מוכיח זאת. כוכבים נולדים שונים”.

“יריבות של קיליאן אמבפה ולאמין ימאל בקלאסיקו? בעידן של מסי וכריסטיאנו רונאלדו זה היה המאבק בין שני השחקנים הגדולים בעולם בשני המועדונים הגדולים בעולם, והשתמשנו בתדמית הזו כדי לצמוח. לברצלונה יש שחקנים גדולים כמו פדרי וגאבי שהגיעו מבפנים. זה מסמן סגנון נוסף של צמיחת כוכבים בכדורגל. יש מועדונים שמביאים רכש, כמו מדריד, לעומת סגנון אחר של גידול בתוך המועדון עצמו, כמו ברצלונה”.

לאמין ימאל וניקו וויליאמס מאושרים (רויטרס)לאמין ימאל וניקו וויליאמס מאושרים (רויטרס)

יו”ר ההתאחדות דיבר גם על המעבר האפשרי והמתוקשר של ניקו וויליאמס לבלאוגרנה: “צריך להבין שעם המאמץ של ברצלונה להפחית את חשבון השכר שלה ביותר מ-200 מיליון, וצעדים אחרים שכבר התרחשו בתוך המועדון, היא יכולה לשלב שחקן כמו ניקו וויליאמס. אנחנו מדברים פה על שחקן עם סעיף שחרור של 58 מיליון אירו, בארסה תוכל לעמוד בסכומים האלה. צריך לזכור שאנחנו מדברים פה על מועדון שמכניס מיליארד אירו בעונה”.

לאחר מכן, טבאס הפתיע ותקף בחריפות את פלורנטינו פרס, נשיא ריאל מדריד ופרויקט הסופרליג: “כל עוד פלורנטינו אחראי על ריאל מדריד, הסופרליג לא מתה. זה משהו שמעסיק אותי ומדאיג אותי מכיוון שלא מדובר במודל תחרותי. לעזוב את אזור הנוחות שלך ולבקר את אחד האנשים החזקים בספרד זה מסובך, אני מודה בזה. אני לא מחפש גיבורים, אני גם לא אחד כזה, זה לא קל. אני לא צריך לפרט על זה יותר, מי שגר בספרד יודע על מה אני מדבר. פלורנטינו רע לכדורגל- לכדורגל האירופי, למועדונים, לענפי ספורט אחרים ולנושאים אחרים. 26 מדינות חתמו נגד מודל הסופרליג, אבל לא ספרד”.

פלורנטינו פרס (רויטרס)פלורנטינו פרס (רויטרס)

“הוא החליט שהמודל שלו, שהעשירים שולטים, חייב לנצח. הוא ינסה להשיג את זה לפני שיעזוב את תפקיד הנשיאות בריאל מדריד. לפחות עם ברצלונה יש לנו מערכת יחסים מקצועית, עבור מדריד, כל מה שאנחנו עושים הוא שגוי. עבורם אנחנו רעים מאוד, אנחנו אסון. ההתנגדות לפלורנטינו פרס גרמה לי לבעיות לא נעימות, גם במעגלים משפחתיים, אבל אני מעדיף לא לפרט על זה, זה חלק מהתפקיד. תמיד הילדים שלי ואני היינו אוהדי ריאל מדריד, אך כעת אני בהקפאה”.

לסיום, דיבר היו”ר על שינויים חוקתיים אפשריים בלה ליגה: “לדעתי החוק שרק הקפטנים יכולים לדבר עם השופט יכול להיכנס, תהיה לנו גם את מערכת הנבדל החצי אוטומטי. עין הנץ? לא, יש בזה יותר מדי שגיאות, כבר אמרתי את זה בעבר”.

ביילסה מתפוצץ במסיבת עיתונאים



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןערן זהבי מבקר בבית של מאור בוזגלו
מישהו מתרגש: זהבי מבקר את בוזגלו בבית
/* LAST / NEXT ROUNDs */