אמלי אודא-קסטרה היא הפוליטיקאית הראשונה שקפצה לנהר שבו יתקיים טקס הפתיחה ותחרויות נוספות במשחקים האולימפיים. וגם: החולדה שגרמה לבהלה. צפו

עמדה במילה. אמלי אודא-קסטרה, שרת הספורט של צרפת, שחתה הבוקר (שבת) בנהר סיין, פחות משבועיים לפני פתיחת המשחקים האולימפיים בפאריס. גם הטריאתלט אלכסיס האנקינקוואן, נושא הדגל של צרפת למשחקים הפראלימפיים, שימש דוגמה ושחה בנהר.
שרת הספורט של צרפת הייתה הפוליטיקאית הראשונה שקפצה לנהר ושחתה במשך מספר דקות. גם אן הידלגו, ראש העיר של פאריס, ונשיא צרפת עמנואל מקרון הבטיחו לשחות בנהר כדי להוכיח שאיכות המים טובה מספיק כדי לקיים בטורניר תחרויות וכמובן את טקס הפתיחה.
אמלי אודא-קסטרה הודתה: “אני מתרגשת מאוד, מה שהניע אותי זו העבודה הקשה של המדינה בשנים האחרונות. אמרנו שנהיה מוכנים ואנחנו מוכנים. כיף לחשוב שהתושבים בצרפת ובכל העולם ייהנו מזה, זה יוצא מן הכלל ומאוד מרגש”.
במים נמדדה טמפרטורה של 20 מעלות ואודא-קסטרה צללה בהמשך בפעם השנייה: “תחושה נהדרת ומהנה, עמדתי בהבטחה שלי”. ביום רביעי אן הידלגו צפויה גם היא לשחות בנהר, שבחודש האחרון עלו לא מעט דיווחים שהוא עדיין מלוכלך מדי כדי לקיים בו את המשחקים האולימפיים, אבל נראה שחל שיפור.
כזכור, תושבים בצרפת אף יזמו מחאה לפיה יעשו את הצרכים שלהם בנהר על מנת “לקלקל” לפאריס לאור יוקר המחיה והעלויות הרבות של המשחקים האולימפיים, מה שבוודאי לא יועיל למארגני התחרויות במרוץ שלהם נגד הזמן.
בתוך כך, אשת התקשורת שרליין הורל התכוננה לדבר בלייב בטלוויזיה הצרפתית כשחיכתה לשרת הספורט לפני שחייתה בנהר, כשלפתע חלפה במקום חולדה בסמוך לרגליה, שגרמה לה להיבהל:
"Amélie Oudéa" #JO2024 Le point média de Charline Hurel se préparant à intervenir en direct sur #LCI en attendant l'arrivée de la ministre des sports, Oudea Castera qui va se baigner dans la Seine.
— Dolto (@Fils2Psy) July 13, 2024
- HIII HAAAA Un rat, il est passé sur mes pieds ! pic.twitter.com/z6CDtQofDt