יום שבת, 06.12.2025 שעה 13:07

מוסטי הפתיע את פריץ ועלה לחצי הגמר מול נולה

האיטלקי (25 בעולם) רשם את הישג השיא בקריירה עם 6:3, 6:7, 2:6, 6:3, 1:6 ובדרך למפגש מול הסרבי, שקיבל יריב נוח, לפחות על הנייר. ריבאקינה עלתה

|
לורנצו מוסטי (רויטרס)
לורנצו מוסטי (רויטרס)

אחרי שאלכס דה מינור הודיע מוקדם יותר היום (רביעי) כי לא ייקח חלק ברבע הגמר מול נובאק ג’וקוביץ’ בעקבות פציעה ממשחקו הקודם, השלב הנוכחי נמשך עם שלושה משחקים – שניים בנשים ואחד בגברים, שם לורנזו מוסטי הפתיע את טיילור פריץ ורשם את הישג השיא שלו על הדשא בלונדון (ובגראנד סלאם בכלל) עם הגעתו לחצי הגמר.

האיטלקי שעדיין לא נכנס לעניינים בסט הראשון, אבל הציג טניס מאוד התקפי לאחר מכן, רשם 6:3, 6:7(5), 2:6, 6:3, 1:6 אחרי שלוש וחצי וכעת ימשיך למפגש מסקרן מול נובאק ג’וקוביץ’ ביום שישי. האמריקאי (12) היה פייבוריט ברור, הוא בכושר מצוין בעונת הדשא, שלח את אלכסנדר זברב הביתה וגם הגיש אולי הכי טוב בטורניר, עד היום.

פריץ הכניס הגשה ראשונה רק ב-61%, וניצח 65% מהנקודות כשההגשה הראשונה נכנסה. היו לו גם 41 ווינרים, אבל לא פחות מ-55 טעויות לא מחויבות וזו לא יכולת ששווה חצי גמר גראנד סלאם. האמריקאי התפרק בסט האחרון, מנטלית, פיזית, כולל אפילו החלקה על הדשא (כרגיל בטורניר הזה) בנקודת משחק של יריבו מאיטליה.

טיילור פריץ (רויטרס)טיילור פריץ (רויטרס)

מי שבוודאי ישב ונהנה מהמשחק הוא ג’וקוביץ’, שקיבל דרך סלולה עד לגמר. אחרי שאלכס דה מינור פרש טרם המשחק מולו היום ואיפשר לו לנוח, כעת המשוכה של הג’וקר הסרבי היא די קלה, לפחות על הנייר. האיטלקי שחקן מוכשר, אבל נובאק גם ב-50% יכולת צריך לשלוח אותו הביתה.

עוד קודם, ראשונה לצאת מכר הדשא עם חיוך הייתה ילנה ריבאקינה. הקזחית, שזכתה בתואר לפני שנתיים והיא המועמדת הבכירה לזכייה בווימבלדון, הרשימה עם 3:6, 2:6 על אלינה סביטולינה, שעשתה מסע מרשים ושלחה הביתה גם את אונס ג’אבור, אבל הפעם המדורגת 4 בעולם הייתה גדולה עליה.

28 ווינרים מול 15 טעויות לא מחויבות היו למנצחת מקזחסטן, כשסביטולינה, שבעיקר בנתה על החטאות של יריבתה, השיגה 8 ווינרים בלבד וביצעה גם 8 טעויות לא מחויבות.

ברבורה קרייצברבורה קרייצ'יקובה (רויטרס)

היריבה של רביאקינה בחצי הגמר היא ברבורה קרייצ’יקובה הצ’כית, שגברה על ילנה אוסטפנקו אחרי 4:6, 6:7(4). המדורגת 14 בעולם, שלא נחשבת לשחקנית דשא יוצאת דופן (זכתה ב-2021 ברולאן גארוס), כבר הייתה בפיגור 4:1 בסט השני, אבל חזרה בענק ורשמה את הישג השיא שלה על הדשא של לונדון.

במשחק (שעה ו-42 דקות) שהתנהל כמעט כולו מהקו האחורי השחקנית הלטבית רשמה לא פחות מ-35 טעויות לא מחויבות, כשהצ’כית ידעה להיות סבלנית ולנצל זאת בצורה מקסימלית.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */