המעבר של הקיץ? הגארד חתם עידן לא נתפס בגולדן סטייט ויחבור לסגנית אלופת ה-NBA. חוזה לשלוש שנים בשווי 50 מיליון דולר. וגם: מקסי, ווייט והאריס

סוף עידן בגולדן סטייט ואולי תחילת עידן בדאלאס מאבריקס. סגנית אלופת ה-NBA תצרף אליה את אחד הכוכבים הכי גדולים בדור האחרון, גם אם הוא מעבר לשיא, והוא לא אחר מאשר קליי תומפסון.
ווז’ מדווח שקליי תומפסון יצטרף למאבס בחוזה של 50 מיליון דולר לשלוש שנים. בכך, הגארד שהיה הצמד העיקרי של קרי באחת הקבוצות הכי טובות שראינו בליגה הטובה בעולם יעזוב ויחבור ללוקה דונצ’יץ’.
תומפסון זכה בארבע אליפויות במדי גולדן סטייט והיה אחד הצירים המרכזיים בשושלת של הווריירס. כעת הוא ינסה לעזור ללוקה להשיג טבעת ראשונה אחרי ההפסד הכואב בגמר לפני כמה שבועות לבוסטון.
BREAKING: Free agent Klay Thompson plans to join the Dallas Mavericks on a three-year, $50M deal with a player option, sources tell ESPN. Thompson ends his historic Warriors run as part of a multi-team sign-and-trade that’ll also send Josh Green to Charlotte. pic.twitter.com/4GJ5hR3H5o
— Adrian Wojnarowski (@wojespn) July 1, 2024
תומפסון ישלים קו אחורי לא רע בכלל של דונצ’יץ’, קיירי אירווינג וכמובן הוא. יהיה מעניין לראות כיצד ג’ייסון קיד ישלב את קליי ואיך ישחק עם השלושה על הפרקט, אך אין ספק שתומפסון ירווח את הפרקט לשני הכוכבים האדירים גם בכושרו הנוכחי.
במקומות אחרים, דריק ווייט סיכם על חוזה משודרג בבוסטון של 125.9 מיליון דולר לארבע שנים, ניקולאס באטום סיכם על חוזה של 9.6 מיליון לשנתיים בקליפרס וטוביאס האריס סיכם על חוזה של 52 מיליון דולר לשנתיים אצל דטרויט פיסטונס.
בנוסף, איזייאה הארטנסטיין יעזוב את הניקס ויעבור לאוקלומה בתמורה לחוזה של שלוש שנים בשווי 87 מיליון דולר. טייריס מקסי קיבל תרומה לעונת הפריצה המדהימה שלו והוא סיכם על הארכת חוזה של 204 מיליון דולר לחמש שנים – חוזה מקס למקסי.