לאחר שנשרו לליגת המשנה בעונה שעברה, הקטלונים הפכו פיגור 1:0 מהמשחק הראשון בגמר הפלייאוף, רשמו 0:2 גדול מצמד של חאבי פואדו ועלו ליגה. צפו

אחרי עונה בלבד, אספניול חוזרת לליגה הבכירה בספרד. בניגוד למה שרבים חשבו, זה לא הלך לקטלונים בקלות, והערב (ראשון), הם עלו ממש בשיניים לאחר 0:2 ביתי על ריאל אוביידו בגמר הפלייאוף של ליגת המשנה.
אספניול רשמה עונה מאכזבת בסך הכל בעונה הסדירה וסיימה במקום הרביעי בלבד. למרות זאת, היא הצליחה להתעלות בפלייאוף. את חצי הגמר היא עברה בזכות 0:1 בחוץ על ספורטינג גיחון ו-0:0 ביתי בגומלין.
במשחק הראשון של הגמר, הקבוצה מברצלונה הפסידה 1:0 לריאל אוביידו, אך הערב חזרה למגרש הביתי שלה והצליחה לעמוד בלחץ מול הקהל התומך. הגיבור הגדול של אספניול היה חאבי פואדו, שרשם צמד מהיר תוך שלוש דקות (44’, 45+2’) והפך את התוצאה מהמשחק הראשון בדרך חזרה ללה ליגה.
בסיום המשחק, הטירוף באצטדיון היה אדיר, כשעשרות אלפי אוהדים פרצו למגרש בפרץ של שמחה. גם היריבה העירונית, ברצלונה בירכה את העולה החדשה ללה ליגה.
Otra mala noticia para el separatismo: el Espanyol acaba de ascender a Primera División.
— Guaje Salvaje (@GuajeSalvaje) June 23, 2024
Un club despreciado por el establishment català, ninguneado por TV3 y al que, como a los constitucionalistas y a los castellanohablantes, se le niega su catalanidad.pic.twitter.com/mC2ZJ36ZIf
¡Enhorabuena al @RCDEspanyol por el ascenso a Primera! Nos reencontramos la temporada que viene en la Liga.
— FC Barcelona (@FCBarcelona_es) June 23, 2024