דווקא בעונה בה הגברים ירדו ללאומית, האדומות השלימו את המשימה עם 3:4 על פנתרות אשדוד והבטיחו את העלייה מחזור אחד לסיום. ברטון, מגן ושלום כבשו

בדיוק בעונה בה קבוצת הגברים של הפועל ת”א נפרדה מליגת העל וירדה ללאומית אחרי שש שנים, קבוצת הנשים של המועדון עשתה את הדרך ההפוכה וחזרה לבמה המרכזית של הכדורגל הישראלי אחרי 22 שנה.
האדומות הבטיחו את פסגת הטבלה מחזור אחד לסיום העונה, כשניצחו 3:4 את מכבי פנתרות אשדוד ופתחו פער של שמונה נקודות מהמקום השלישי. במחזור הנעילה, מול מכבי ב”ש, הן כבר תשחקנה לפרוטוקול בלבד.
זה התחיל נהדר כשכבר בדקה השלישית מלכת השערים של הקבוצה סברינה ברטון קבעה 0:1, אולם המארחות חזרו בדקה ה-14 עם שוויון של יטונדה אלוקו. בדקה ה-23 זואי מגן החזירה את ההובלה עם 1:2 לאדומות.
WE DID IT ⚽️
— HapoelTAwomen (@hapoeltawomen) May 15, 2024
קבוצת הבוגרות של הפועל תל אביב העפילה לליגת העל, ושבה לבמה המרכזית של כדורגל הנשים בארץ אחרי 22 שנים. pic.twitter.com/mR2YTy46L5
אשדוד לא ויתרה ובדקה ה-73 סהר נסים איזנה ל-2:2, אך זה לא החזיק מעמד זמן רב. יובל שלום שנכנסה כמחליפה בדקה ה-55 הגיבה עם שער בדקה ה-75 והשלימה צמד ענק בדקה ה-90, עדי סופיר רק צימקה ל-4:3.
הפועל ת”א מחזיקה במאזן מפלצתי של 21 ניצחונות, תיקו והפסד, במאזנה 64 נקודות והיא כבשה 101 שערים לעומת 10 ספיגות בלבד. ברטון היא מלכת השערים עם 25, אשרת עיני הקפטנית כבשה עוד 14 בליגה.
