יום שבת, 06.12.2025 שעה 11:28

שיא גינס בליגה ג': שוער בן 79 עמד בין הקורות

לעיני צלמי גינס, שוער מכבי השקמה רמת חן עמד 90 דקות בין הקורות מול בני יהוד: "חלוצים שיכולים להיות נכדיי עטו עליי כמו אריות". וכמה נגמר?

|
חזי טורס לצד יצחק חייק (עמאל גנאים)
חזי טורס לצד יצחק חייק (עמאל גנאים)

שיאן גינס, השוער המבוגר בעולם, יצחק חייק בן ה-79 ממשיך להדהים. השוער המבוגר שיחק במשך 90 דקות (!) מלאות, זאת במסגרת המחזור ה-24 והאחרון בליגה ג' תל אביב, במשחק של קבוצתו מכבי השקמה רמת חן מול בני יהוד.

חניכיו של חזי טורס לא עמדו במשימה וירדו מהמשחק בבושת פנים כשחייק מוציא לא פחות מ-12 כדורים מהרשת. במחצית, בני יהוד הוליכה "רק" 0:4, אך בסיום כאמור זה הסתיים בתבוסה כואבת הרבה יותר. זוהי הופעתו השלישית העונה של חייק והראשונה כשחקן הרכב.

כבר בדקה הראשונה נפסק פנדל לטובת האורחים מיהוד. מספר דקות לאחר מכן, הורחק שחקן של מכבי השקמה ומכאן והלאה קבוצתו של חייק קרסה, לא הייתה קיימת יותר על המגרש ונתנה לאורחים לעשות ככל העולה על רוחם במגרש. בנוסף, השקמה עלתה בהרכב חסר ועם שמונה שחקני נוער, שזו עבורם הפעם הראשונה לשחק במסגרת של בוגרים.

שיאן גינס עשה במצב הזה ככל יכולתו. הוא גילה עמידה איתנה בשער ואף עצר וזינק לכדורים אבודים. וזאת לעיני צוות צלמי גינס העולמי. במחצית השנייה הגנת השקמה קרסה לחלוטין ולא הייתה קיימת יותר ולצערו של חייק, גם שחקני הנוער אכזבו ולא סיפקו את התקוות והוא נאלץ לעמוד ברוב הגולים שחטף, שניצלו היטב את חולשת המארחים עד תום.

"זה היה ביזיון גדול ולא האמנתי לרגע שאעמוד בגילי ברוב השערים שחטפתי במצבים של אחד על אחד, מול חלוצים אשר עטו עליי כמו אריות, שכולם יכולים להיות נכדיי. לא קיבלתי אפילו רגע אחד של חסד", סיכם יצחק חייק ל-ONE.

מכבי השקמה רמת חן עלתה למשחק במדים הלבנים והחגיגיים שלה, עם הספונסר "חייק במות – האירועים של המדינה", עסק שהקים במו ידיו יצחק חייק. מעבר לכך, מכבי השקמה רמת חן הדפיסה על החולצות לוגו עם הכיתוב "חייק יצחק – שיאן ספר גינס העולמי" עם סמל גינס. טרם החלה ההתמודדות, הצטלמה הקבוצה עם שלט של "76 סיבות לאהוב את ארצנו", שהכין חייק.

יצחק חייק עם השלט שהכין לצד חבריו לקבוצה (עמאל גנאים)יצחק חייק עם השלט שהכין לצד חבריו לקבוצה (עמאל גנאים)

לבני יהוד, הקבוצה אותה מאמן תמיר בן שושן, בן ה-49, שאף שיחק 51 דקות, הבקיעו: אבי פרטוש (רביעייה), מקואנינט מקונן (שלישייה), שי זהר (צמד), רוי הדדי (צמד) ועומרי אלון. מכבי השקמה רמת חן סיימה את ההתמודדות ב-10 שחקנים, לאחר שאמיר לוי ראה כרטיס אדום בדקה ה-37.

אוהדי הפועל ת"א מנסים לפרוץ לחדר ההלבשה



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */