יום ראשון, 22.02.2026 שעה 10:47

אליפות ישראל: נשבר השיא בריצת 5,000 מטר

טדסה גטהון סיים בזמן של 13:35.14, הכי טוב שנקבע אי פעם בארץ: "לא ציפיתי לכזו תוצאה". אצל הנשים, כרואן חלבי קטפה את הזהב ושברה שיא אישי משלה

|
אליפות ישראל בריצת 5,000 מטר (Maxim Dupliy)
אליפות ישראל בריצת 5,000 מטר (Maxim Dupliy)

אליפות ישראל ב-5,000 מטר נערכה הערב (חמישי) באצטדיון הדר יוסף עם תוצאות נהדרות. טדסה גטהון השלים דאבל, כשהוכתר לאלוף ישראל גם ב-5,000 מטר עם זמן של 13:35.14 דקות.

גטהון קבע בריצה זו שיא אישי ושיא ישראלי בינלאומי (התוצאה הטובה ביותר שנקבעה אי פעם בישראל). יטאיאו אבוהאיי זכה במדליית הכסף עם זמן של 13:50.0 דקות, ובוקיאו מלדה הגיע במקום השלישי אחרי 14:09.09 דקות.  

"לא ציפיתי לכזו תוצאה", אמר בסיום גטהון. "אלה היו יומיים לא פשוטים מבחינת מזג אוויר, אני מאוד שמח. זו רק תחילת העונה אז אני מאוד מקווה שאשפר את התוצאה הזאת בהמשך".

אצל הנשים, כרואן חלבי הוכתרה לאלופת ישראל עם שיא אישי חדש של 16:21.86 דקות. הדר אופיר פורר הוכתרה לסגנית אלופת ישראל, עם שיא אישי של 16:31.74 דקות, והלה עזרן השלימה את הפודיום עם זמן של 17:35.6 דקות.

אליפות ישראל בריצת 5,000 מטר (Maxim Dupliy)אליפות ישראל בריצת 5,000 מטר (Maxim Dupliy)

חלבי אמרה: "זה ערב מיוחד מבחינתי, תקופה ארוכה שלא רצתי באליפות ישראל וב-5,000 מטר. הייתה לי פציעה ארוכה של שנה וחצי ואז נקע, היו הרבה אתגרים בדרך ואני שמחה שהצלחתי לקבוע שיא אישי. אני עם הפנים קדימה. השנה מתמקדת יותר ב-3,000 מכשולים, מנסה להגיע לאליפות אירופה".

מי מנצח בתחרות ריצה: בולט או כלב מירוץ?



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */