שיאן העולם ב-100 ו-200 מטרים איתגר את החלוץ: "הוא צריך לרוץ 100 מטרים יום אחד ואז נראה מה יהיה הזמן שלו". צפו בסימולציית תחרות ריצה ביניהם

קיליאן אמבפה נחשב לאחד השחקנים המהירים בעולם, אם לא למהיר ביותר שבהם. אבל האם הוא היה יכול לנצח את אוסיין בולט בשיאו? זו כבר שאלה אחרת שעלתה לדיון אתמול (שני) במהלך טקס פרסי לוריוס.
שיאן העולם בריצות 100 ו-200 מטרים מאולימפיאדת בייג’ין ב-2008 אמר: “הייתי רוצה להתחרות מול אמבפה כשהייתי בשיאי כדי לראות כמה הוא יכול להתקרב. קיליאן צריך לרוץ את ה-100 מטרים יותר אחד ואז נראה מה יהיה הזמן שלו".
בולט, היום בן 37, נחשב לאדם המהיר בהיסטוריה והוא עדיין שיאן העולם ב-100, 200 ו-100X4 מטרים. הוא זכה בשמונה מדליות זהב במשחקים האולימפיים בבייג’ין, בלונדון 2012 ובריו 2016.
בעבר, ברשת ‘BBC’ העריכו שאמבפה יכול לרוץ 100 מטרים בקצב יותר מ-10 שניות. לשם השוואה, שיא העולם של בולט ל-100 מטרים עומד על 9.58 שניות.
Usain Bolt named Kylian Mbappe as someone he'd like to challenge in a 100m race:
— Sportskeeda Football (@skworldfootball) April 23, 2024
️ "I really want to see how fast Mbappe is. I'd like to see how close we get." (He told to media at Laureus award)
That race would be a !⚡️ ♂️ pic.twitter.com/EYwhIIdo0W
בעבר הרחוק יותר, באפריל 2019, ב’דיילי מייל’ האנגלי ניתחו את התאוצה של אמבפה במשחק מול מונאקו ואז הוא הגיע למהירות שיא של 38 קמ"ש – גבוה יותר מהמהירות הממוצעת של בולט בשבירת שיא העולם (37.5 קמ"ש). עם זאת, שיא המהירות של הג’מייקני בריצה ההיא היה 44 קמ"ש.
אגב, בעבר נעשתה סימולציה שבה נראה בבירור שבולט בשיאו היה מנצח את אמבפה:
This is how Kylian Mbappe vs Usain Bolt would actually look like. pic.twitter.com/1yAtP87Kqk
— Daily Dose Of FTBL (@dailydoseofftbl) March 8, 2024