לא תפסיד שני מפעלים בשבוע: אחרי שברון הלב בליגת האלופות, הסיטיזנס סירבו להיכנס להארכה ולהסתבך בדרך לגמר הגביע. ברנרדו סילבה הכריע בדקה ה-85

אחרי ההדחה הכואבת מליגת האלופות בפנדלים לריאל מדריד, מנצ’סטר סיטי צלחה את המבחן היום (שבת) והתאוששה אחרי 0:1 על צ’לסי בחצי גמר הגביע האנגלי בוומבלי. בכך, שמרה הטרבליסטית על חלום הדאבל בחיים ונמנעה מהדחה שנייה תוך שבוע.
המשחק התנהל בקצב מסחרר והיו מצבים משני הצדדים כשניקולס ג’קסון ופיל פודן שניהם פספסו הזדמנויות הבקעה אחרי שעברו את שוער היריבה. הסיטיזנס החזיקו יותר בכדור כהרגלם, אך הבלוז לא ויתרו כשגם קול פאלמר החמיץ מספר פעמים וסטפן אורטגה רשם הצלות נאות. מנגד, פודן חוליאן אלברס וקווין דה בריינה גם הם רשמו החמצות.
בדקה ה-85, הסכר נפרץ. ברנרדו סילבה קיבל כדור רוחב מקווין דה בריינה, אליו מסר ז’רמי דוקו ששוב עלה מהספסל ועשה צרות להגנת היריבה של החניכים של פפ גווארדיולה. הפורטוגלי דחק מקרוב אחרי שג’ורג’ה פטרוביץ’ נגע בכדור ומארק קוקורייה כמעט הצליח להציל מהקו. בכך, קבע הקשר המגוון 0:1 שנשאר עד לשריקת הסיום, אחרי כמה ימים קשים מבחינתו מאז החמצת הפנדל שלו ברבע גמר ליגת האלופות.

החבורה של גווארדיולה תתארח במחזור הבא בפרמייר ליג אצל ברייטון, כשהיא תקווה לשמור על הפסגה מול השחפים של רוברטו דה זרבי. מנגד, החניכים של מאוריסיו פוצ’טינו יתארחו אצל ארסנל לדרבי לונדוני לוהט, בו התותחנים ינסו להימנע ממעידה נוספת במאבק האליפות בעוד שהבלוז ינסו להתאושש במאבק על אירופה.