יום ראשון, 21.12.2025 שעה 19:21
ליגת ווינר סל 25-26
18675-8139הפועל ת"א
17733-8639מכבי ת"א
16667-7349הפועל העמק
15800-8439עירוני קריית אתא
14838-8699בני הרצליה
14657-6578הפועל חולון
13615-6548הפועל ירושלים
13865-80710מכבי ראשל"צ
12775-7379עירוני רמת גן
12801-7489הפועל ב"ש/דימונה
12747-6949עירוני נס ציונה
11774-7199מכבי רעננה
11740-6459הפועל גליל עליון
11858-76210אליצור נתניה

"הענישה היא סגירת חשבונות נגד הפועל ת"א"

סמנכ"ל האדומים, מתן קפלן, בדיון בכנסת על סגירת האולם: "מחר מכבי תתאמן שם אז אין בעיה עם המתקן, יש בעיה עם הפועל". דוידסון קרא לביטול העונש

|
אוהדי הפועל תל אביב מחוץ להיכל קבוצת שלמה (איציק בלניצקי)
אוהדי הפועל תל אביב מחוץ להיכל קבוצת שלמה (איציק בלניצקי)

אירועי האלימות בספורט הובילו היום (שלישי) לדיון בוועדת החינוך והספורט של הכנסת. רק לפני כשבוע המשטרה הוציאה צו סגירה להיכל קבוצת שלמה למשך 30 יום בעקבות האירוע שבו אוהדי הפועל ת"א תקפו אוהד הפועל חיפה, ובדיון סמנכ"ל האדומים, מתן קפלן, טען: “הענישה היא סגירת חשבונות נגד הפועל".

קפלן אמר בדיון: "אין הצדקה לסגור מתקן לאימונים. המשטרה צריכה להחליט אם אנחנו הבעיה או חלק מהפתרון. המשטרה החליטה שתומר גינת סכנה לציבור. הופכים אותנו לבעיה. אנחנו משלמים מסים ועומדים בכל ההתחייבויות ואנחנו צריכים לקבל שירות, כמו שיש בעיה של פרוטקשן או פריצות.

"אם לא מסוגלים, תגידו כי כרגע אני משלם למשטרה וגם לאיגוד הכדורסל ולא מבין למה. הקבוצה הבוגרת ומחלקת הנוער מחפשים פתרונות. העונש לא קשור לאבטחה כי מחר יש אימון של מכבי ת"א (באולם) אז אין בעיה עם המתקן, יש בעיה עם הפועל ת"א".

מנכ"ל מכבי ת"א בכדורסל, עדלי מרקוס, אמר: "אין אצלנו בעיה של אלימות. באופן כללי הענישה צריכה להיות ספציפית ולא קולקטיבית. אין בעיה להגיע לפרצופים הידועים. מי שמתנהג בצורה לא חוקית צריך להיענש באופן אישי”.

מכבי ת"א תתאמן שם, הפועל לא. היכל קבוצת שלמה (איציק בלניצקי)מכבי ת"א תתאמן שם, הפועל לא. היכל קבוצת שלמה (איציק בלניצקי)

יו"ר ועדת המשנה לספורט, ח"כ סימון דוידסון, היה זה שפתח את הדיון כשדיבר על האירועים בספורט וסקר את דו"ח האלימות והגזענות במגרשים. "אסור לנו להפוך את הספורט לכלי ניגוח פוליטי ולהכליל נגד קבוצות אוהדים”, הוא אמר, “מצד שני האלימות יכולה לחסל את הספורט הישראלי. אם לא נדע לגדוע את האלימות לא יהיה לנו ספורט. ספורט הוא כלי חינוכי שמרחיק ילדים מפשע. סגירה של אולם או מגרש זו פגיעה חמורה בערך הזה". דוידסון גם קרא למשטרה לבטל את עונש הסגירה של היכל קבוצת שלמה.

סנ"צ איציק עמיר, נציג המשטרה, אמר: "בקרוב נפעיל קנסות מנהליים. המלחמה עיכבה את ההסמכה ובשבועות הקרובים נתחיל באכיפה. עושים מאמץ שכבר העונה ניתן דו"חות. זאת פריצת דרך משמעותית. למשל איסור כניסה למגרש - 3000 שקל קנס לעבירה ראשונה".

עמיר התייחס גם לאוהד הפועל ת"א שחשוד במעורבות באירוע האלים במשחק אחרי שהורחק בעבר רק ממגרשי הכדורגל. הוא מסר כי בקרוב יוגשו כתבי אישום נגד המעורבים בעבירות אלימות חמורות. ח"כ קטי שטרית אמרה בעקבות דברי נציג המשטרה: "לא יכול להיות, המצלמות לא מזהות את האוהדים. מרגיש לי שיש פה מריחה".

מ"מ מנכ"ל מנהלת הליגה לכדורסל, רני כהן, אמר: "אנחנו בעד ענישה חמורה כמה שיותר. מברכים על פעולות המשטרה וצריך להעצים אותם. אין לנו שיניים לטפל בבעיות משמעת, זה נמצא בבית הדין של איגוד הכדורסל".

שוטרים בהיכל קבוצת שלמה (איציק בלניצקי)שוטרים בהיכל קבוצת שלמה (איציק בלניצקי)

ראש האגף המשפטי בהתאחדות, עו"ד רן כהן, אמר: "הבעיה היא שאין בהכרח זהות אינטרסים בין האוהד למועדון. יש אחריות לקבוצה על האוהדים, אבל היכולת של הקבוצות לשלוט על האוהדים היא מוגבלת. שומעים את התסכול מהקבוצות בכל הקשור לאכיפה. למשל אוהד שהתפרע בסכנין שהורחק בבית המשפט מהמגרש בסכנין, אבל יכול להגיע למגרשים אחרים".

סמנכ"ל ערכים בספורט, אבישי רגב, אמר: "אי אפשר לנתק את המועדונים מאחריות למה שקורה במגרשים ולהפיל את כל האחריות רק על המשטרה ולהגיד שזה קומץ. יש תכנית התערבות במועדונים שערכים בספורט מקדמת יחד עם המועדונים, כולל במחלקות הילדים והנוער, כדי למנוע טרגדיה במגרשים. מצד שני, המשטרה חייבת לשנות את הגישה כלפי האוהדים ולראות בהם שותפים מלאים”.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */