יום שני, 02.03.2026 שעה 20:48
ליגת העל Winner 25-26
5523-5424הפועל ב"ש1
5127-5624בית"ר ירושלים2
4628-5024מכבי ת"א3
4526-4424הפועל ת"א4
3925-4624מכבי חיפה5
3535-4024הפועל פ"ת6
3153-4224מכבי נתניה7
2933-2524בני סכנין8
2649-3024עירוני טבריה9
2442-3424עירוני ק"ש10
2440-3024הפועל חיפה11
2347-3024מ.ס אשדוד12
2035-2224הפועל ירושלים13
1157-1724מכבי בני ריינה14

בית"ר ירושלים, מכבי ת"א ומכבי חיפה יעמדו לדין

תובע ההתאחדות החליט להעמיד את הירושלמים לדין על 2 משחקים, הקבוצה של קין עקב התפרעות קהל והירוקים עקב גזענות, התפרעות וביזוי המערכת השיפוטית

|
ירדן שועה ועידן נחמיאס (אורן בן חקון)
ירדן שועה ועידן נחמיאס (אורן בן חקון)

עוד מחזור בליגת העל חלף לו ועוד העמדות לדין בדרך. תובע ההתאחדות עו”ד גלעד ברגמן החליט להעמיד את בית"ר ירושלים עקב המשחקים מול מכבי פתח תקווה ומכבי תל אביב (התנהגות בלתי הולמת של קהל, התפרעות אוהדים והתפרצות לשדה המשחק), את הצהובים מת”א על התפרעות אוהדים מהמשחק בטדי ואת מכבי חיפה על התפרעות אוהדים, קריאות גזעניות והעלבה/ביזוי של המערכת השיפוטית במפגש מול בני ריינה. הדיונים יתקיימו ביום רביעי 20.3.24 בשעה 16:30.

העמדת בית”ר ירושלים לדין

בדו”ח מהמשחק מול מכבי פ”ת נכתב: “בדקה ה-38 נזרקה כוס מהחלק הצפוני של היציע שאוכלס על ידי אוהדי בית”ר לכיוון שחקן מכבי פ”ת. הכוס לא פגעה. בדקה ה-40 היו קריאות הינדי מ**** כבשים מצד למעלה מכאלף אוהדי בית”ר. בדקה ה-67 היו קריאות ‘שיישרף לכם הכפר’, ‘שועפט עולה באש’ מצד למעלה מכאלף אוהדי בית”ר”.

על המשחק מול מכבי ת”א נכתב: “בדקה ה-6 נשמע קול נפץ של חזיז ביציע המזרחי של אוהדי בית”ר, בדקה ה-40 התלוננו אנשי מכבי ת”א שנזרק חפץ מהיציע המערבי של אוהדי בית”ר ופגע במאמן הקבוצה רובי קין (השופטים לא ראו את התקרית ואנשי הספסל לא הראו או הציגו את החפץ שפגע). מנהל האירוע לא הכיר את הנושא ואת זריקת החפץ”.

אוהדי בית"ר ירושלים (אורן בן חקון)אוהדי בית"ר ירושלים (אורן בן חקון)

עוד נכתב: “בדקה ה-60 הושלך בקבוק מים גדול כמחאה על שריקת השופט לעבירה נגד בית”ר. הבקבוק לא פגע באיש ולא גרם לעצירת המשחק. כחצי שעה אחרי סיום המשחק כשהשחקנים וצוות השיפוט היו בחדר ההלבשה, התפתחה מהומה הכללה זריקת חפצים בין קומץ אוהדי בית”ר שהיה על הדשא לבין קומץ אוהדי מכבי ת”א שהיו ביציע הדרומי”.

השופט הגיע לכר הדשא לאחר שהמשטרה כבר פיזרה את האוהדים והוסיף: “בבדיקה שקיימתי מול מנהל האירוע מטעם בית”ר, הוא דיווח לי שלאחר שהאוהדים התפזרו הם אישרו לקומץ אוהדי בית”ר לעבור דרך כר הדשא ולהחזיר את ציוד העידוד שברשותם למחסן שנמצא בשטח האצטדיון. בזמן מעברם דרך הדשא החלה התגרות בין קבוצות האוהדים והחלה זריקת חפצים וביין היתר לטענתו מוטות של דגלים ומשענות של כיסאות פלסטיק. לדבריו כוחות האבטחה והמשטרה הפרידו והרחיקו את האוהדים ולדבריו אף נעצרו מספר אוהדים בשל האירוע”.

אוהדי בית"ר ירושלים בסיום (אורן בן חקון)אוהדי בית"ר ירושלים בסיום (אורן בן חקון)

* מכבי ת”א עומדת לדין עקב האירוע המדובר בסיום המשחק בטדי בין אוהדיה לקהל בית”ר.

שחקני מכבי תל אביב (רדאד גשחקני מכבי תל אביב (רדאד ג'בארה)

העמדת מכבי חיפה לדין

בדו”ח נכתב: “בדקה ה-38 נעצר המשחק ל-2.5 דקות בעקבות אבוקות ופירוטכניקה שנורו מחוץ לאצטדיון ונחתו בתחומי המגרש ובסמוך לשחקני הקבוצות ועוזרי השופט”. (אין זו הסיבה שהקבוצה עומדת לדין).

“בדקה ה-40 בזמן העצירה המדוברת אוהדי מכבי חיפה שרו ‘תורידו נקודות, ניאו-נאצים’, ובדקה ה-43 נזרקו כוסות לכר הדשא מיציע מכבי חיפה ונשמעו נהמות לעבר שחקן כהה עור של הקבוצה המארחת. בתוספת הזמן של המחצית הראשונה סעיד בסול מחה לאחר שנכנס לתחומי המגרש ואמר ‘על המצפון שלכם’ לשופט הרביעי אוהדי אסולין”.

אוהדי מכבי חיפה מביעים מחאה (עמרי שטיין)אוהדי מכבי חיפה מביעים מחאה (עמרי שטיין)

עוד צוין: “במהלך המחצית השנייה במספר מקרים, כאשר הכדור היה אצל עבדאללה ג’אבר חלק מאוהדי מכבי חיפה נהמו. בדקה ה-61 בעצת שופט הרביעי ובשיתוף פעולה עם המשקיף, הופעל השלב הראשון בנוהל קריאות גזעניות כאשר הכרוז הקריא מסר לאוהדים בנושא. לאחר מכן הופסקו הנהמות ועד לסיום המשחק לא נשמעו נהמות או קריאות גזעניות מצד הקהל”.

דגו:"משחק מאכזב,נראה אחרת בפלייאוף "



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */