הראשון בעונה האחרונה של יורגן קלופ: למרות מכת פציעות גדולה, המרסיסיידרס גברו על הבלוז של פוצ'טינו לאחר מותחן אדיר. ואן דייק הכריע בדקה ה-118

לא יכול היה להיות יותר דרמטי מזה. הערב (ראשון) ליברפול ניצחה 0:1 את צ’לסי וזכתה בגביע הליגה האנגלי לאחר שער דרמטי של וירג’יל ואן דייק, כאשר ההולנדי העניק זכייה ראשונה ליורגן קלופ בעונתו האחרונה של המאמן, כשעבור המרסיסיידרס זוהי הזכייה העשירית במפעל.
עם מכת פציעות, עם סגל שרובו מהאקדמיה של ליברפול, כשצעירים רבים אף שותפו בסופו של דבר במשחק, הקבוצה של קלופ זכתה בתואר, כשמנגד עבור הבלוז זוהי עונה רעה מאוד בלשון המעטה, שכנראה לא יזכו באף תואר השנה, כשאף אירופה בסכנה עבורם.
המפגש עצמו נפתח בקצב גבוה, כשמי שתקפה הייתה הייתה ליברפול, אך ג’ורג’ה פטרוביץ’ הדף פעם אחר פעם את הניסיונות של האדומים. מי שהרעידו ראשונים את הרשת הם דווקא הבלוז, כשראחים סטרלינג כבש בדקה ה-33 מול האקסית, אך הקוון הרים דגל לנבדל והשער נפסל.

הקצב הגבוה נשמר ואף המשיך לאורך כל המשחק, קודי גאקפו פגע בקורה וגם קול פאלמר מנגד, כשבדקה ה-60 וירג’יל ואן דייק כבש שער בנגיחה לאחר בישול אדיר של אנדרו רוברטסון, אך ה-VAR התערב והשופט פסל את השער.
שני המאמנים ביצעו חילופים, כאמור קלופ הכניס את הצעירים שלו והוציא את המנוסים, כשמי שנשאר על הדשא היה ואן דייק, הקפטן, המנהיג, וזה שגם הכריע את ההתמודדות בסופו של דבר. זה לקח 118 דקות, אבל הפעם אף אחד לא לקח מההולנדי את השער, כבש קונסטנטינוס צימיקס הגביה קרן ומצא את ראשו של ואן דייק שנגח לרשת.
כאמור, זוהי עונתו האחרונה של קלופ בליברפול, ועבורו זה התואר הראשון לעונה, ואולי גם לא האחרון. הבלוז מנגד לא קיבלו רגע מתוק משלהם, אבל יקוו לפחות לנסות ולחזור למסלול ניצחונות בליגה, ואולי להבטיח את המקום באירופה.

