הקרואטי ששיתף פעולה עם ליאור ליובין במכבי ת"א נפרד: "אדם יוצא מהכלל, שחקן, מאמן וחבר קרוב". גם בשוק, הזוניה ופנאתינייקוס הגיבו לידיעה הקשה

הכדורסל הישראלי הוכה בתדהמה ואבל הבוקר (שני) עם הידיעה על כך שליאור ליובין הלך לעולמו בגיל 46 בלבד, לאחר מאבק ממושך במחלה הארורה, שהכניעה אותו לבסוף.
הידיעה הגיעה גם מעבר לים, ומי שקיבל אותה בהלם הוא חוסיין בשוק, סנטר העבר הטורקי ששיחק יחד עם ליובין במכבי תל אביב בעונת 2002/03 וכיום ממלא תפקיד בכיר בהתאחדות הכדורסל הטורקית וחבר הנהלה בפיב”א כנציג טורקיה.
בשוק אמר ל-ONE מביתו שבאיזמיר: “גור שלף אמר לי לפני כשבועיים שליאור מאוד חולה. אני מאוד מצטער ועצוב, ליאור היה חבר לקבוצה, בחור טוב מאוד. יש לי זיכרונות טובים ממנו. ליאור תמיד עזר לי. יחד עם שאר הקבוצה הם לא השאירו אותי אף פעם לבד. הוא הלך לעולמו בגיל מאוד צעיר ולכן קשה מאוד לדבר בסיטואציה כזו. אני משתתף בצער המשפחה".

גם סנטר העבר הקרואטי, ניקולה וויצ’יץ’, ששיתף עמו פעולה גם כשחקן וגם בצוות המקצועי של מכבי תל אביב, הגיב לידיעה הקשה: “זה קשה למצוא את המילים ברגעים אלו. ליאור היה אדם יוצא מהכלל, שחקן, מאמן וחבר קרוב. ליבי כואב עבור משפחתו ועבור קהילת הכדורסל שלנו. איבדנו את אחד הגדולים”.
פנאתינייקוס, בה ליובין שימש כעוזר המאמן של עודד קטש בעונת 2020/21 הגיבה גם היא: “פנאתינייקוס מביעה את צערה על אובדנו של ליאור ליובין, שהיה עוזר המאמן של הקבוצה שלנו בעונת 2020/2021. תנחומינו הכנים למשפחתו”.
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR εκφράζει την οδύνη της για την αδόκητη απώλεια του Λίορ Λούμπιν, ο οποίος είχε διατελέσει μέλος του τεχνικού επιτελείου της ομάδας μας τη σεζόν 2020-2021. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. ️
— Panathinaikos BC (@paobcgr) January 22, 2024
Panathinaikos BC AKTOR… pic.twitter.com/mCeMCT52ge
מריו הזוניה, ששיחק תחת ליובין וקטש בקבוצה היוונית, צייץ: “נוח על משכבך בשלום ידידי, ליאור. חיבקת אותי מהיום הראשון. ההתלהבות, החיוביות והידע שלך בכדורסל דחפו והיוו השראה לכל הקבוצה לנצח בתקופה מאוד קשה. תנחומיי לעודד קטש ולמשפחה”.
Rest in peace my friend, Lior. You embraced me since first day back. Your enthusiasm, positivity and basketball knowledge pushed and inspired the entire team to win in a very difficult time. My condolences to Oded and family.. https://t.co/FdivRZyyrM
— Mario Hezonja (@mariohezonja) January 22, 2024