יום ראשון, 07.12.2025 שעה 10:13
ליגה גרמנית 25-26
379-4913באיירן מינכן1
2913-2813לייפציג2
2511-2112בורוסיה דורטמונד3
2319-2813באייר לברקוזן4
2317-2512הופנהיים5
2222-2113שטוטגרט6
2129-2813איינטרכט פרנקפורט7
1621-2213פ.צ. קלן8
1622-2013פרייבורג9
1619-1713בורוסיה מנשנגלדבאך10
1621-1612ורדר ברמן11
1522-1613אוניון ברלין12
1327-1713אוגסבורג13
1223-1713וולפסבורג14
1218-1112המבורג15
1128-1213היידנהיים16
825-1113סט. פאולי17
624-1113מיינץ18

"אז למה פיטרו אותך?": מורגן עקץ את אל גאזי

העיתונאי הבריטי והכדורגלן ששוחרר ממיינץ בעקבות התבטאויותיו האנטי ישראליות במריבה שנוגע למלחמה בין ישראל לארגון הטרור חמאס. מה כל צד אמר?

|
אל גאזי ופירס מורגן  (אינסטגרם, רויטרס)
אל גאזי ופירס מורגן (אינסטגרם, רויטרס)

הכדורגלן אנואר אל גאזי שוחרר בסוף השנה החולפת ממיינץ בעקבות התבטאויותיו נגד ישראל בצל המלחמה מול ארגון הטרור חמאס, כאשר השחקן תמך בפלסטינים ובמעשי הרצח המזוויעים, הביע חרטה, חזר לאימוני הקבוצה שלו ובהמשך שוב התבטא במפתיע נגד ישראל, מה שהוביל לפיטוריו מהמועדון באופן סופי.

העיתונאי פירס מורגן שעמד לצד ישראל בצל המלחמה פתח בעימות איתו ברשת החברתית X (לשעבר טוויטר). הכול התחיל מכך שמורגן צייץ בפליאה על כך שבנבחרת הקריקט של דרום אפריקה שחררו שחקן יהודי, כשמורגן צייץ שזו בושה.

אל גאזי ענה לו: “היי פירס. טוב לראות אותך מדבר על פחדנות מוסרית בעניינים הקשורים לסכסוך של ישראל ועזה. כנראה פספסתי את הפוסט שלך בזעם בזמן שפוטרתי על ידי מועדון גרמני בגלל שהתייצבתי נגד הרג ילדים חפים מפשע וסירבתי לקבל את ישראל”.

אנואר אל גאזי (האתר הרשמי של מיינץ)אנואר אל גאזי (האתר הרשמי של מיינץ)

אל גאזי הוסיף בעוקצנות: “או שהדת שלי, כמו של ילדי עזה, אומרת שאני, כמו החיים של אותם ילדים, לא חשובה?”

מורגן ענה לו: “היי אנואר. כנראה פספסתי את הפוסט שלך בזעם על מה שעשה חמאס ב-7 באוקטובר? פוטרת בגלל שסירבת לחזור בך מהתמיכה שלך במנטרה הג'נוסיידית 'מהנהר לים, פלסטין תהיה חופשית' שבה משתמש חמאס כדי לקדם את חיסולה של ישראל”.

אל גאזי לא נשאר חייב: “היי פירס... כ'עיתונאי' ציפיתי כישורי המחקר שלך יהיו קצת יותר טובים. ראשית, הסיבה לפיטוריי לא הייתה הפוסט 'מהנהר לים' (שלפי בתי המשפט הגרמניים קבעו לאחרונה שאינה חוקית וגם חמאס לא 'בעלים' על הביטוי. הוא שימש לראשונה את מפלגת הליכוד הישראלית ב-1977. שנית, כנראה שוב פספסת את ההודעה שלי והבהרת שאני נגד הרג של כל האזרחים החפים מפשע ונגד איסלאמופוביה ואנטישמיות. בניגוד לחלקם, הפיצוי הכספי אינו מכתיב למי אני מראה אנושיות. החמלה שלי לא נמכרת להצעה הגבוהה ביותר. אין טעם להמשיך את הדיון הזה. העולם יכול לראות את החילוף הזה ואת הצביעות הברורה במה שהם. שלום”.

מורגן סיכם: “זו הייתה הסיבה שדווח שבגללה פוטרת. אם זה לא נכון, למה פיטרו אותך?”




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */