יום ראשון, 21.12.2025 שעה 21:15
ליגת העל Winner 25-26
3515-3415הפועל ב"ש1
3017-3514בית"ר ירושלים2
2816-3114מכבי ת"א3
2519-2915הפועל ת"א4
2214-2614מכבי חיפה5
2231-2814מכבי נתניה6
2019-1915בני סכנין7
1824-2215הפועל חיפה8
1829-2215מ.ס אשדוד9
1726-2315הפועל פ"ת10
1733-1715עירוני טבריה11
1324-1715עירוני ק"ש12
1121-1315הפועל ירושלים13
439-1115מכבי בני ריינה14

לם לשחקניו: מחמיצים וסופגים גולים של פראיירים

לאחר ההפסד להפועל, במכבי פ"ת יצאו מתוסכלים ומבינים: "נהיה בתחתית". קאסה שוב נפצע ובקבוצה צפויים להתיר את חוזהו. וגם: המצב הכלכלי וטוקלומטי

|
שחקני מכבי פתח תקווה מאוכזבים (רדאד ג'בארה)
שחקני מכבי פתח תקווה מאוכזבים (רדאד ג'בארה)

בשני המשחקים הקודמים, במכבי פ"ת יצאו מאוכזבים מאוד מהיכולת, אלא שאתמול (שלישי), עם ההפסד 2:0 להפועל ת"א, האכזבה התחלפה בתסכול גדול מאוד, שכן המלאבסים שלטו כמעט לחלוטין בבלומפילד ובכל זאת "הצליחו" לרדת מנוצחים על ידי האדומים החלשים, במה שהפך להפסד השלישי ברציפות של החבורה של בני לם.

ספק, אם גם במשחקים היותר גורליים בעונות הקודמות, שהובילו את פ"ת לליגה השנייה, רף התסכול היה כואב כל כך: המנהל המקצועי עומר גולן, איש רגוע בדרך כלל, זעם בעצמו, כשגם היו"ר אבי לוזון, התקשה להירגע בסיום. ההפסד אמש היה מתסכל מתמיד, כאשר ההגנה הפתח תקוואית שוב חילקה מתנות לא מחויבות. בסיום המשחק, נכנס המאמן בני לם לחדר ההלבשה ואמר לשחקנים: "תרימו את הראש, היום לא הגיע לנו להפסיד כי היינו יותר טובים. אבל אי אפשר להחמיץ ככה, אנחנו מחמיצים ובסוף מקבלים גולים של נאיביים ופראיירים".

בפתח תקווה מבינים שהנקודות שצברו בתחילת העונה, היו נקודות לימים קשים שהגיעו, כמו אלה ומבינים שבסגל הנוכחי, הקבוצה, שכיום מדורגת שישית, תיקלע מהר למאבקי התחתית: "בסגל הזה, אנחנו נילחם בתחתית, אין מה לעשות. זו עונה לא פשוטה, בלי הכנסות ובלי חשק לאף אחד וזה כנראה הגורל שלנו", אמר בכיר במועדון לאחר המשחק. לפני המשחק עוד נכנס אבי לוזון לחדר ההלבשה ואמר לשחקנים: "תהיו גברים ותשחקו כמו שצריך", אבל בסיום, גם שחקנים הודו שהם ספגו "גולים מצחיקים".

אבי לוזון. "תהיו גברים ותשחקו כמו שצריך" (ראובן שוורץ)אבי לוזון. "תהיו גברים ותשחקו כמו שצריך" (ראובן שוורץ)

כשמדברים על אובדן ההכנסות, ניתן להגיד שבאופן כללי המצב הכלכלי אצל המלאבסים לא פשוט: הקיץ המורכב, שהסתיים ללא מכירות של מנור סולומון או ליאל עבדה, הוביל את פ"ת למצב לא פשוט, כאשר בקבוצה רוצים מאוד להתחזק, אך מבינים שזה יקרה רק אם ישוחררו שחקנים. גם אופציית מכירתו של עידן טוקלומטי אפשרית, אך במועדון מודים שאם בקיץ, הדרישה של אבי לוזון הייתה חמישה מיליון אירו, היכולת הפחות טובה שלו לאחרונה הורידה את ההתעניינות או לפחות את הסכומים הגבוהים, שכרגע אין הצעה משביעת רצון אשר עולה על שלושה מיליון אירו.

כשבפתח תקווה מדברים על לשחרר שחקנים, ניתן לציין את ג'ראד קאסה: שחקן הכנף, שלא שיחק כמעט מאז הגיע ומתח את השריר האחורי לפני מספר שבועות, נפצע שוב באחד האימונים האחרונים וההערכה הראשונית מדברת על קרע עמוק בשריר שישבית אותו לפרק זמן של מעל לחודשיים. במועדון יחכו לתוצאות הצילום הסופיות ולאחריו יקבלו החלטה, כאשר כרגע נראה שהכיוון הוא להתיר את חוזהו ולמצוא זר אחר במקומו.

עידן טוקלומטי (רדאד געידן טוקלומטי (רדאד ג'בארה)

גם מעמדו של הקשר האחורי גדעון אקווה לא יציב לחלוטין ובמלאבס היו רוצים למצוא אלטרנטיבה טובה יותר. יחד עם זאת, המצב הביטחוני גורם לראשי המועדון להבין שלא קל יהיה להביא זרים. בכל אופן, בשבוע הקרוב צפוי לשבת המאמן בני לם, יחד עם אבי לוזון והמנהל המקצועי עומר גולן, לפגישה בנושא אפשרויות החיזוק בינואר, כשבפתח תקווה מבינים כמה הדבר קריטי להמשך העונה.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */