הפורוורד סיים עם 37 נקודות במותחן מול הרוקטס. דוראנט קלע 39 ב-137:140 של פיניקס על יוטה בשתי הארכות. ניצחון דרמטי גם לבוסטון. דאלאס הובסה

שמונה משחקי NBA נערכו הלילה (בין ראשון לשני) ונעו בין דרמות מעניינות לבין תבוסות גדולות. במוקד, הלייקרס ניצחו את יוסטון, פיניקס הייתה צריכה שתי הארכות ביוטה, דאלאס נכנעה לסקרמנטו ובוסטון סיימה משחק צמוד בממפיס עם דאנק ניצחון. סיכום המשחקים לפניכם.
בסוף החודש הבא לברון ג’יימס יחגוג את יום הולדתו ה-39 ולא נראה שהוא מתכוון לעצור בקרוב, לפחות לא על פי המשחק הזה. עם 37 נקודות, כולל נקודה מכריעה מהעונשין שנייה לסיום, כוכב הלייקרס הוביל אותה לניצחון דרמטי על הרוקטס. הוא קלע 14 מ-19 מהשדה ו-7 מ-9 מהעונשין במשחק שקבוצתו כמעט ואיבדה, כשגם לברון תורם לדרמה כשהוא מחמיץ את זריקת העונשין הראשונה מבין שניים שהוא קיבל 1.2 שניות לסיום המשחק. הכדור השני צלל פנימה ומנגד דילון ברוקס החמיץ הזדמנות לנצח על הבאזר.
ג’יימס הוסיף 8 אסיסטים, 6 ריבאונדים ו-3 חסימות במשחק, כאשר לצידו בלטו אנתוני דייויס עם 27 נקודות ו-10 ריבאונדים, ואוסטין ריבס הוסיף 17 נקודות עם 5 מ-7 מהשדה, זאת לצד 6 אסיסטים ו-6 ריבאונדים ב-25 דקות על הפרקט. אגב, מי שרשם את כמות הדקות הגבוהה ביותר על הפרקט עבור הלייקרס היה קינג ג’יימס עם 40. ברוקס הוביל את יוסטון עם 24 נקודות ו-4 חטיפות, אלפרן סנגון הוסיף 23 נקודות ו-10 אסיסטים.
פיניקס רחוקה מלהרשים עד כה אך הלילה היא לפחות נתנה עניין במשחק שלה כאשר ניצחה בשתי הארכות את הג’אז. לאורי מרקאנן שלח את המשחק להארכה בסיום הזמן החוקי כאשר השווה ל-115:115, 20 שניות לסיום ודווין בוקר החמיץ אפשרות לנצח בזריקה האחרונה. קולין סקסטון שלח את המשחק להארכה שנייה כאשר השווה ל-127:127 עם הבאזר, ושם בוקר הצליח להכריע מקו העונשין כאשר קווין דוראנט חסם את ניסיון השלשה האחרון של מרקאנן.

זה היה הניצחון הכפול של הפורוורד הוותיק על יריבו הפיני, כאשר במשחק עצמו סיים דוראנט עם 39 נקודות, 10 אסיסטים ו-8 ריבאונדים, בעוד מרקאנן קלע 38 לצד 17 כדורים חוזרים. בוקר סיים עם 26 ואריק גורדון עם 20 עבור המנצחים. טאלן הורטון טאקר קלע 25 בצד השני, ג’ורדן קלרקסון הוסיף 22 עבור הג’אז.
קריסטפס פורזינגיס הוביל את הסלטיקס לניצחון עם 26 נקודות, כולל הסל האחרון במשחק כאשר דאנק שלו הוביל את הקבוצה ל-102 הנקודות שלה, ואומנם נותרה עוד דקה לשחק, אך שום סל לא נקלע לאחר מכן. הלטבי אף הוסיף חסימה עם הבאזר על ניסיון של זיאייר וויליאמס להעניק ניצחון לממפיס. ג’ייסון טייטום הוסיף 20 עבור בוסטון וסאם האוסר קלע עוד 15. הגריזליס שנראים רע העונה הצליחו לתת פייט באופן מפתיע מול היריבה החזקה בזכות דזמונד ביין שקלע 30 וסנטי אלדמה שסיים עם 28 ו-12 ריבאונדים.
“אנחנו לא מצליחים לנצח בלי לקלוע 130 נקודות”, אמר ג’ייסון קיד לאחר ההפסד הנוסף של המאבריקס שהפעם נכנעו בביתם לקינגס, וסימן את הבעיה המרכזית של קבוצתו בינתיים – ההגנה. דמונטס סאבוניס עם 32 נקודות, 13 ריבאונדים ו-6 אסיסטים, ודיארון פוקס עם 30 נקודות הובילו את החגיגה של האורחת בדרך לניצחון הנאה. לוקה דונצ’יץ’ סיים עם 25 נקודות, 10 ריבאונדים ו-7 אסיסטים, וקיירי אירווינג קלע 23.

ניצחון מרשים לקאבס על האלופה כאשר דריוס גרלנד הצטיין עם 26 נקודות ו-6 אסיסטים. קרייג פורטר הוסיף 21 מהספסל, אוון מובלי קלע 16 לצד 10 כדורים חוזרים וקליבלנד ניצלה שליטה במשחק במשך שלושה רבעים כדי לצאת עם הניצחון. מייקל פורטר סיים עם 21 בצד השני, ניקולה יוקיץ’ הסתפק ב-18 לצד 10 ריבאונדים ו-7 אסיסטים.

במשחקים נוספים: אינדיאנה (5:7) הפסידה בביתה 128:116 לאורלנדו (5:8), פאולו באנקרו בלט עם 24 נקודות. טורונטו (7:6) הביסה 113:142 את דטרויט (10:2), פסקאל סיקאם בלט עם 23 נקודות. שיי גילג’ס-אלכסנדר הוביל את אוקלהומה (4:10) ל-91:134 חלק בחוץ על פורטלנד (10:3). כמו כן, פילדלפיה ניצחה את ברוקלין במשחק המוקדם.